29.03.2024 11:03 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Київпрайд — не лізьте в чуже ліжко!

Не лізьте в чуже ліжко. Не вказуйте, хто з ким має спати. Це право і вибір кожного.

Сьогодні в столиці проходить #Київпрайд. І врешті-решт більшості нашого населення прийшов час викинути совок з голови, нарешті поховати Леніна у своїх думках і зрозуміти, що геї, лезбійки, трансгендери, транссексуали такі ж самі люди, як і всі інші. Бо кожен із нас має свої уподобання. Один не любить чай, інший не любить каву. Ми його за це не зневажаємо. Бо це його уподобання. Так само і тут. Це вибір. Ці люди не лізуть у ваше ліжко і не вказують, з ким спати. Не висміюють ваше бажання мати традиційну сім'ю, дітей.

Уявіть, ви можете довгий час працювати з людиною, сидіти в одному кабінеті, спілкуватися і не знати, що він, за вашими мірками, «не такий».

Всі ми не ТАКІ. Бо різні. Але вам, мої любі, жити набагато легше. Бо вас не пинають, бо ви «традиційні», #яжемать чи ще щось в такому дусі. А представникам ЛГБТ спільноти набагато важче. Бо вони здебільшого не можуть відкрито заявляти про свої уподобання, бо одразу стають «не такими». Люди, які хочуть змінити стать проходять декілька кіл пекла, бо система пручається. Бо отримати новий паспорт стане сущим пеклом.

І ви, мої любі «традиційні», можете і половини не знати, як важко буває цим людям. Тож принаймні навчитися поважати вибір іншого.

А традиційним сім'ям загрожують зовсім не геї з лезбійками, їх не так багато насправді, а низький рівень доходів, коли українців не можуть дозволити мати дитину, їм загрожує бажання кар'єризму, «от накопичу побільше і тоді народжу», їм загрожує нав'язування «ой, а коли ж ви одружитеся, а коли діточки будуть». Традиційності загрожують самі традиційні. Ось така се ля ві.

P.S. А особливо гостро проблема гомофобів є серед силовиків. Сьогодні центр міста в районі Володимирівської перекритий. Дістатися до роботи — майже неможливо. коли я підійшла до кордону поліцейських на вул. Льва Толстого, і вже ось, бачу будинок, в якому працюю, до нього 150 метрів. Мені поліцейський каже — обходьте два квартали, бо "це не через нас ви не можете пройти, а через «етіх». Так ось «еті» мені не заважають, мені заважає «етот» гомофоб міністр внутрішніх справ, від якого йдуть ці перекриття.

P.S. 2. Але як заповідав нам український класик: «Борітеся — поборите!»

Анастасія Кримова, журналіст, фейсбук

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-06-2019 11:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100