ГРОМАДСЬКИЙ СПРОТИВ УКРАЇНИ
www.sprotiv.org

Зеленський, йди за руським кораблем. Тоді ми будемо готові. Без тебе, зрадника

Автор Sprotiv.org дата: 29/03/2024 @ 11:58 в авторитаризм Зеленского,державна зрада Зеленського,Зеленський Володимир Олександрович,СТАТТІ | Нет комментариев

[1]
Не готові, але чому ти тоді заявив Макрону, що іноземні вояки нам не потрібні?
При Залужному ми були готові.
Зеленський, йди за руським кораблем.
Тоді ми будемо готові.
Без тебе, зрадника.
Зеленський В.О. не може виконувати обов'язки Президента України у зв'язку з закінченням строку перебування на посту Президента України з опівночі 20 травня 2024 року (ст.103 ч.1 Конституції України).
Відповідно до ст. 108, 109, 110 та 111 Конституції України виконання обов'язків Президента України покладається на Голову Верховної Ради України.
Верховна Рада зобов’язана 20 травня 2024 року ухвалити постанову, якою постановити, що Зеленський є таким, що не може виконувати повноваження президента України у зв’язку з закінченням строку перебування на посту президента України.

З опівночі 20 травня 2024 року Зеленський втрачає президентські повноваження, тому будь які його спроби керувати Українською Державою, будуть самовільним захопленням влади – з усіма правовими наслідками за Кримінальним кодексом України.

Вадим Гладчук, фейсбук [2]

Про найбільшу пропагандистсько-підривну мережу русского міра в Україні

Автор Sprotiv.org дата: 28/03/2024 @ 09:56 в Національна безпека,СТАТТІ | Нет комментариев

[3]
Рашистська РПЦ офіційно оголосило війну з Україною «священною», заявила про контроль над усією нашою територією і затвердила відповідні «документи» за підписом кіріла. Не хочу коментувати звірино-церковні воплі, але наша держава має реагувати жорстко і оперативно.
Що потрібно робити вже зараз?
1. Закон про заборону упц мп потрібно приймати на найближчому сесійному засідання (бажано позачерговому). Заодно, чітко побачимо яка частина нашого парламенту в реаліях підтримує русскій мір.
2. Кабінету міністрів приймати невідкладні рішення про передачу трьох лавр (Києво-Печерська, Почаївська, Святогірська) в користування Православній Церкві України.
3. Аналогічне рішення уряд має прийняти щодо всіх історичних пам´яток, які перебувають у використанні московських батюшок (мова про сотні пам´яток).
4. Для територіальних центрів комплектації (ТЦК) одним із пріоритетів має стати мобілізація військовозобов´язаних із середовища духовенства упц мп. Загалом йдеться про 10-15 тис. чоловіків. Звичайно, зброю потенційним колаборантам давати ризиковано, як і куховарити (щоб чогось не підсипали), але для риття окопів їх фізична форма цілком відповідна.

І, головне, рішення потрібно приймати невідкладно, не мовчати і не відсиджуватися. Мова не про «хороших» чи «поганих» батюшок – йдеться про найбільшу пропагандистсько-підривну мережу русского міра в Україні.

Serhiy Rudyk, фейсбук [4]

Ірина Геращенко про диктаторський закон від слуг російського народу — 12 років тюрми за листування і телефонні дзвінки закордон

Автор Sprotiv.org дата: 27/03/2024 @ 19:29 в Порушення прав людини,СТАТТІ | Нет комментариев

[5]

Скоро блокування відряджень здаватиметься невинним жартом Стефанчука.

Тепер слуги пропонують 12 років тюрми « за привласнення громадянином державних функцій і представлення України на міжнародних заходах, у тому числі в листуваннях і телефонних розмовах без погоджень у визначеному законом порядку».
Потенційно сісти можуть всі- громадські активісти, які ведуть адвокацію України, депутати за спілкування з іноземними колегами, українці за участь в галузевих конференціях. Бо раптом якусь їх заяву якась Марʼяна розцінить як привласнення державних функцій.
Це вже перевершує навіть СРСР, де перед зарубіжною поїздкою з людиною проводили співбесіду в КДБ і в кожну туристичну групу внідряли смотрящого.
Хто визначатиме право громадян брати участь в конференціях і цензурувати листування та телефонні розмови? «Большой брат» буде все слухати і читати? Чи означає участь активістів чи опозиційних політиків в міжнародних заходах, що вони апріорі зазіхають на чиїсь функції, бо ж дозволу на відрядження ніхто не дасть?
Схоже, ОП вирішив чужими руками, зокрема авторками цієї бздури, депутатками Безуглою і Третяковою, ще більше закрутити гайки.

Звичайно, такий безумний закон буде прийнято парламентом, але сам факт його реєстрації багато говорить про те, що твориться в головах слуг…

Й наступна законодавча ініціатива- про спеціальні місії України. Авторки ті самі. Це про білу кістку, тих, кому дозволено виступати на форумах і конференціях без тюрми і конфіскації:) Про нещасних негідників- «самозванців» авторки попіклувалися в законопроєкті 10104, яким пропонують довічне з конфіскацією за привласнення функцій і виступи від імені України, листування і телефонні дзвінки.

[6]

Наш з Марія Іонова [7] комітет закордонних справ визначено основним при розгляді цього законопроєкту. Пропонуємо розглянути його у відкритому режимі, за участі авторок , ЗМІ, із запрошенням міністра закордонних справ і голови ВР, який на останньому засіданні ВР, до речі, теж заявив, що він не знає, кого там представляють нардепи, бо він один від парламенту представляє Україну… сумно.
Але ці ініціативи- ніякі не парламентські жарти. Марʼяна і Галина неодноразово виступали тими, хто зондує ґрунт на догоду ОП. Й ці проєкти, навіть не прийняті, — свідчення, що авторитаризм можливий. Розцінюю їх як удар по громадським активістам, політикам, всіх, хто адвокатує назовні для посилання України. Ми бачимо, як стрімко звужується збройна і фінансова підтримка країни, заблоковану допомогу, проблеми з поставками снарядів і зброї. І на цьому тлі- такі дикі ініціативи.

 

Iryna Gerashchenko, фейсбук [8]

Випускника академії ФСБ рф зрадник Зеленський призначив секретарем РНБО України

Автор Sprotiv.org дата: 27/03/2024 @ 19:09 в державна зрада,державна зрада Зеленського,Зеленський Володимир Олександрович,Національна безпека,НОВИНИ | Нет комментариев

[9]

Російський шпигун [10] Зеленський 26 березня 2024 року призначив новим секретарем Ради національної безпеки та оборони України Олександра Литвиненка. Раніше він очолював Службу зовнішньої розвідки України.

Вікіпедія пише [11], що Олександр Литвиненко В 1989 — 1994 роках — інженер-математик за спеціальністю прикладна математика, Інститут криптографії, зв'язку та інформатики Академії ФСБ РФ.

У 2022 році Служба зовнішньої розвідки під головуванням Литвиненка не побачила 200-тисячного угрупування армії рф на кордонах України та не попередила про повномаштабне вторгнення 24 лютого.

Чи привітали нового секретаря РНБО України його одногрупники по академії ФСБ РФ — питання лишається відкритим.

Гладчук: Коли зруйнуємо всі російські НПЗ та нафтовидобування, то росія зникне як СРСР. Розслідування

Автор Sprotiv.org дата: 26/03/2024 @ 08:52 в Національна безпека,російське вторгнення 2022,Російсько-українська війна,СТАТТІ | Нет комментариев

[12]
Лише нещодавно аналітики помітили: кремль розпочинає війни тільки тоді, коли ціна нафти росте – і в нього з’являються надлишкові гроші. Так було в 2008 з Грузією, в 2014-му з Україною, а ще раніше – в 1979-му – з Афганістаном. Але на початку 80-х нафта різко подешевшала, москва збідніла, а СРСР капітулював у Холодній війні та розвалився.
13 вересня 1985 року міністр нафтової промисловості Саудівської Аравії Ахмед Ямані заявив, що його країна не буде скорочувати видобуток нафти в рамках угоди ОПЕК. Після цього світові ціни на нафту впали. Та ще й зима того року була аномально теплою. На ринку залишилися величезні надлишки нерозпроданої нафти. Її просто нікуди було подіти. Пропозиція перевищила попит. Ціна — обвалилася.
Є теорія, нібито це все придумав президент США Рональд Рейган разом з Саудівською Аравією, щоб обвалити ціни на нафту і погіршити ситуацію в Радянському Союзі.
У 1991 році всі проблеми економіки СРСР склалися докупи: військові витрати, падіння світових цін на нафту, непродумана антиалкогольна кампанія, Чорнобиль і Афганістан, неефективне сільське господарство.
СРСР почав «проїдати» золотий запас. У 1991-му з’ясувалося, що від нього залишилось 240 тонн, тобто менше, ніж по одному граму на громадянина.
СРСР розпочав масово друкувати гроші. За 9 місяців 1991 року емісія сягнула більш як 70 мільярдів рублів — це більше, ніж у попередні 5 років.
Восени 1991 року аналітики прогнозували фінансовий крах СРСР вже в грудні. І Союз збанкрутував — за графіком. Дефолт не встигли оголосити лише тому, що СРСР перестав існувати.

Коли зруйнуємо всі російські НПЗ та нафтовидобування, то росія зникне як СРСР.

Vadym Gladchuk, фейсбук [13]

Циркони збито. Хуйло обісрався. Розслідування

Автор Sprotiv.org дата: 26/03/2024 @ 08:33 в Путін Володимир,Російсько-українська війна,СТАТТІ | Нет комментариев

[14]

Циркон був такою самою іконою путина, як і Кинжал, але останній настільки підмочив репутацію вундервафлі, що довелося кидати в бій явно не профільну зброю, заточену на поразку великих морських цілей, насамперед авіаносців.
Звідси випливав простий висновок у тому, сто разів наявні кошти ППО противника немає можливості відпрацювати по Цирконам, то авіаносцям – хана. До речі, саме це озвучували їхні численні голови, а вже кінодокументалісти взагалі співали гімни та кантати цій ракеті. Десь уже понад півроку тому можна було побачити обговорення теми «перепаювання» Циркону для роботи з наземними цілями. Тоді були перехоплені перші Кинджали і хоча офіційний кремль відмовлявся це визнати, але всім уже було зрозуміло, що їх збивають і що з цим треба щось робити.
Так ось у рамках цього обговорення «фахівці» писали про те, що там треба буде вирішувати низку проблем із системою наведення ракети, оскільки її висока швидкість висуває особливі вимоги саме до наведення. А ось про можливість її перехоплення — Всі вважали, що перехопити Циркон, не реально, а якщо так, то й витрачати час на обговорення цього аспекту завдання, немає жодного сенсу.
Але противник відстрілявся 2 ракетами, і обидві вони були збиті. Ще раз — вдалося збити просто ультимативну зброю противника, якою він планував топити американські авіаносці і вважаючи, що це питання вже вирішене, прутин і гнув пальці, розповідаючи про те, що американський флот — не загроза для кораблів. І ось виявилося, що ЗСУ перехоплює вундервафлі не найновішими системами ППО. Причому було запущено дві ракети, і обидві вони були вражені зенітними засобами. І впало відразу 2 міфи!
1й про те, що путин просто не хотів застосовувати новітню зброю по Києву. Як бачимо – застосував і збили. 2й міф полягав у тому, що пу має козир у рукаві проти американського флоту. Як виявилося, цей міф ще менше відповідає реальності, оскільки можливості американського флоту у плані ППО/ПРО як у плані кількості, так і в плані якості далеко перевищують наші. За рядом позицій – на покоління. Тож увесь світ побачив, що путінські погрози стоять на міфах та відвертій брехні. І ось тепер там напевно пошкодували, що бахнули Цирконами. Краще тримали б їх подалі від війни, як Армати або Су-57.
Поки воно не димиться знищеним, можна розповідати будь-які байки, а тепер – все.
Хуйло обісрався

Анастасія Зеленська, sprotiv.org [15]

Чому Україні вкрай потрібно оновити владу

Автор Sprotiv.org дата: 24/03/2024 @ 19:34 в Вибори,Національна безпека,СТАТТІ | Нет комментариев

[16]

Напишу вкрай непопулярну позицію. Але відмінність державників від політиків саме в тому і полягає, що перші не обовʼязково мають подобатись електорату, як вправний лікар не завжди подобається пацієнту.

Отже, я щиро сподіваюсь, що вже цього року війна зайде у глухий кут, на фронті встановиться динамічна рівновага, наші західні партнери домовляться з Китаєм – і в Україну прийде відносний мир. Швидше за все ненадовго. І вже напевно – не назавжди.
Звичайно орда спробує використати паузу для переозброєння та перегрупування. Але хто не дає нам зробити те саме, тільки ефективніше? Перерва у двобої двох боксерів дає шанси на відновлення обом. Питання тільки в тому, хто краще нею скористається.
Але пауза у війні нам потрібна більше, аніж росіянам навіть не так з причин переозброєння чи перегрупування. Якщо Московія без великих зусиль законсервувала владу упиря ще на
6 років під час війни, то Україні вкрай потрібне перемирʼя аби владу оновити.
Ключ до нашої перемоги (чи навіть виживання) лежить не в Москві чи у Вашингтоні, навіть не на проспекті Повітряних сил у Києві, де знаходяться Міноборони та Генштаб – він лежить в владному трикутнику на Печерську. І чим довше ми зволікатимемо з оновленням влади, тим важче цей ключ буде знайти.
Трагедія сучасної України не тільки в тому, що нам не поталанило мати сусіда-некрофіла. Наша трагедія також у тому, що воюючи проти дракона, ми все більше стаємо на схожими на нього. Парламентаризм фактично поховано. Здирництво правоохоронців під приводом забезпечення держбезпеки (памʼятаєте сумнозвісні «органи держбезпеки» часів сталінізму?) стає нормою. Усі засадничі рішення в країні ухвалює лише одна особа та її почт. Корупція квіте буйним цвітом.
Чим не рімейк часів росії часів раннього путіна, який тоді був народним героєм, бо обіцяв «мочити терористів в сортирі» і – слід визнати – мочив?
Тому нам як ковток свіжого повітря потрібна пауза у війні. Аби мати шанс перезавантажити владу. Нагадати олімпійцям, кому вони зобовʼязані своїми нинішніми посадами. Навести
лад у власній країні. Вільно продискутувати, що вважати перемогою і як нам далі жити, якщо ми розуміємо, що росія нікуди не подінеться і принципово не зміниться.

Тому я молюся, аби бодай ненадовго гармати, дрони та ракети замовчали – і стало знову чутно слова. Бо схоже ми щодня стаємо глухішими і глухішими від постійних вибухів...

Gennadiy Druzenko, фейсбук [17]

Гладчук оприлюднив план рашистів по окупації Латвії, Литви, Естонії та частини Швеції

Автор Sprotiv.org дата: 22/03/2024 @ 23:31 в Московщина,СТАТТІ | Нет комментариев

[18]

Вмикаються всі засоби радіоелектронного подавлення Західного військового округа рф (це зараз тестують рашисти постійно у Калініграді).
Радари НАТО нічого не бачать.
У цей час не території шведського острова Готланд сідають російські траспорті літаки з ЗРК С-400 та протичовновими комплексами «Бастіон».
Одночасно захоплюється Сувалкський коридор. Калініградським угрупованням та підрозділами рф з Білорусі.
У такій спосіб відбувається ізоляція НАТО від держав Балтії.
У цей час у Таллінн, Вільнюс та Ригу заходить російська армія.
росія оголошує безпольотну та безкорабельну 400 км зону навколо острова Готланд.
російські загарбники знищують опір НАТО в оточених країнах Балтії.
Окупанти оголошують про створення Латвійської, Литовської та Естонської народних республік та їх приєднання до рф.

 

Вадим Гладчук, фейсбук [19]

Відмова Зеленського від прямої військової допомоги західних союзних військ — це ДЕРЖАВНА ЗРАДА

Автор Sprotiv.org дата: 22/03/2024 @ 12:36 в державна зрада Зеленського,Зеленський Володимир Олександрович,СТАТТІ | Нет комментариев

[20]

Відмова Зеленського від прямої військової допомоги західних союзних військ — це ДЕРЖАВНА ЗРАДА.

“Поки стоїть Україна, армія Франції буде на території Франції”, — заявив Зеленський на зв’язку зі студією французького телеканалу BFMTV.
Ось це відео:

https://www.youtube.com/watch?v=PgU9V6qoNs4 [21]

Зеленський додав: “Ваші діти не будуть гинути в Україні”.

З якого дива Зеленський розписався за всіх українців, що нам не потрібна допомога військовими з Європи? Президент таке заявляє з початку війни, а кого він питав? Ми своїми силами захищаємо Україну і всю Європу з демократичними цінностями. Україна вже дуже багато втратила, поки сита Європа спостерігає сучасну битву Давида з Голіафом. Пора допомагати, і не лише грошима та зброєю, а й військом!
Виглядає дуже цинічною заява Зеленського, у якій він опікується дітьми французів. А чому він не хоче захищати та піклуватися про українських дітей?!
Зрадник Зеленський відмовив мільйонам українських дітей в евакуації, не сповістивши їх батьків про повномаштабку, кинув мільйони людей в окупації, здав ворогові на поталу 93000 дівчат, музеї зі скіфським золотом, ЗАЕС і навіть Мрію.
Ворог України Зеленський відмовляється від іноземних військ! Зеленський відмовляється від тисяч і тисяч професійних військових країн НАТО, які можуть нам допомогти знищити всіх російських окупантів та звільнити окуповані території.
Рашистський виродок Ze розуміє, що з іноземними військами йому тяжче буде здавати Україну хуйлу, що він робить з 2019 року.
Солдату путіна Зеленському не потрібна ні перемога, ні порятунок українського народу та територій. Цей російський шпигун хоче того ж, що й путін — знищення незалежної України.
Згідно зі ст. 83 Конституції України “під час дії воєнного стану повноваження Верховної Ради продовжуються”– аж до закінчення війни і виборів нового парламенту.
Щодо повноважень Президента України така норма в Конституції НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА. Натомість у ст. 108, ч. 1 написано: “Президент України виконує свої повноваження до вступу на пост новообраного Президента України”.
Конституція не дає права без виборів на другий строк залишатись Президентом України
Стаття 103. «Президент України обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п'ять років.»
Це пряма конституційна норма.
НЕПРОВЕДЕННЯ президентських виборів Конституція не передбачає за жодних обставин.

20 травня закінчується строк повноважень президента Зеленського і цей російський шпигун має бути притягнутий до кримінальної відповідальності за державну зраду.

Вадим Гладчук, sprotiv.org [15]

Telegram використовує сервери розташовані саме у росії. 3 фото

Автор Sprotiv.org дата: 21/03/2024 @ 10:00 в Національна безпека,НОВИНИ | Нет комментариев

[22]

Павєл Дуров з 2014 року притримується легенди про те, що він «посварився» з владою росії, втік звідти і що не має до неї стосунку, повідомляє sprotiv.org [15].

Багато хто в це вірить, і це нормально, адже віра, на відміну від знання фактів, не вимагає доказів. Навпаки, віряни ігноруватимуть усі незручні докази, що суперечать їхнім переконанням.

Ось кілька чергових доказів того, що телеграм має сервери в росії. Можете їх ігнорувати, писати, що «там збори Лачена», «там канали СБУ», що «дуров утік від путіна», але суті це не змінить.

[23]

Перед вами частина адрес серверів, через які Телеграм передає повідомлення. Ці сервери належать російській компанії GlobalNet із основним офісом у москві. Велика кількість серверів компанії розташовані саме у росії, і це дані з сайту компанії, які вони не приховують, дивіться на карту серверів.

[24]

Щоб приховати справжнє розташування серверів, компанія GlobalNet позиціонує себе, як європейська і, окрім москви, має офіси у кількох країнах ЄС. Завдяки цій особливості, частина сервісів перевірки адрес вказує, що ці сервери знаходяться в Нідерландах, де також розташовано один із офісів GlobalNet.

Тобто Дуров «не має справ із росією», але основним партнером для передачі даних Телеграму є чомусь саме російська мережа GlobalNet, що має основні потужності в росії.

Деякі маловідомі факти про російсько-радянських окупантів у Львові, 1939 рік

Автор Sprotiv.org дата: 18/03/2024 @ 10:59 в Московщина,СТАТТІ | Нет комментариев

[25]

Жерли мило і зубну пасту, як ласощі. Також свічки. Плювалися, але далі жерли, бо не знали їхнього справжнього призначення. Їли губну помаду – бо їм здавалася цукерками.

Їли липкі стрічки для мух – бо перед Другою світовою їх вкривали солодкою речовиною, також медом.
Їхні жінки приходили в театр в крадених нічних сорочках і комбінаціях з «кружавчікамі», бо думали, що це вечірні сукні.
Не знали спідньої білизни і підв’язок для панчіх, замість них – полотняні пов’язки, де мали бути труси, і онучі замість шкарпеток.
Cмерділи – про їхній прихід попереджував запах давно немитого тіла й перегару.
90% «армії» — монголоїди, азіати.
Медичні катетери використовували, як мундштуки.
В нічних горщиках варили зупу і ходили з ними за молоком – тому, що «с цвєтамі, распісниє».
Одягали на кожну руку по кілька годинників, надто, жіночих. Вмивалися з унітазів, з біде набирали воду для чаю.
Коли з’їдали борщ, наливали в порожню тарілку води і хлєбалі ще раз – «для вкуса».
Про помаранчі спершу думали, що це м'ячі. Потім, коли зрозуміли, їли разом зі шкіркою.
Ображалися, коли разом з виделкою отримували для їжі ще й столового ножа – бо «лішнєє і мєлкобуржуазно».
Шукали «вошебоєк» — спеціальних приміщень, де можна було позбутися паразитів, і дуже дивувалися, що таких нема на окупованих територіях.
Не розуміли, навіщо господарям пограбованих осель більше, ніж одні штани, спідниця, плаття тощо.
Агітували за «новую жизнь»: «У нас каждий гражданін может піть чай с сахаром. Сахар – ето такіє бєлиє крісталли, растворяюцца в водє».
Дивувалися, що українці годують своїх котів і собак: «У нас самі пітаюцца, нєча жратву на ніх пєрєводіть!».

Крали, гвалтували, вбивали.

 

© Lyudmyla Pustelnyk, sprotiv.org [15]

Зрадник Зеленський відмовився від розміщення військ країн НАТО в Україні

Автор Sprotiv.org дата: 18/03/2024 @ 10:39 в державна зрада Зеленського,Зеленський Володимир Олександрович,СТАТТІ | Нет комментариев

[26]

Законопроект про мобілізацію Комітет нацбезпеки, оборони та розвідки розглядає тому, що на фронті не вистачає людей, навчених військовій справі.

Але Зеленський відмовляється від таких людей. Зеленський відмовляється від тисяч і тисяч професійних військових країн НАТО, які можуть нам допомогти знищити всіх російських окупантів та звільнити окуповані території.
Рашистський виродок Ze розуміє, що з іноземними військами йому тяжче буде здавати Україну хуйлу, що він робить з 2019 року. А за загибель іноземних військ, в результаті здачі їх позицій, він буде засуджений і такий варіант не пройде, як проходить із ЗСУ.

https://sprotiv.org/71992 [27]

Рашисти хочуть відрізати Україну від Чорного моря і пробити коридор до Молдови.
Макрон можливо має дані розвідки про плани російських окупантів на це у майбутньому, тому запропонував французькі війська. Зрадник Зеленський відмовився.
Оборона Миколаєва та Одеси — це стратегічний напрямок для України.
Якщо в Україну прийде Французький Іноземний легіон, то здати державу хуйлу згідно оманських домовленостей вже не вдасться. Тому путінський Бонебіду відмовився від допомоги країн НАТО.

Російському шпигуну Зеленському не перемога України потрібна, він виконує завдання фсб рф по знищенню ЗСУ, по геноциду українців та допомагає російській окупації.

Вадим Гладчук, фейсбук [28]

путін планує «доленосну війну» з Заходом. Документи

Автор Sprotiv.org дата: 13/03/2024 @ 10:35 в Міжнародні новини,НОВИНИ,Путін Володимир | Нет комментариев

[29]

 

Українські хактивісти групи “Кібер Спротив”, які відомі низкою успішних кібероперацій високого рівня [30], передали в розпорядження міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm унікальні документи за особистим підписом путіна про плани соціально-політичної трансформації РФ після виборів та підготовки до світової війни. З витоку цих документів стає зрозуміло, що росія готується до «доленосної війни» з Заходом.

[31]

 

Лист Володіна путіну із пропозиціями щодо підготовки до «доленосної війни» з Заходом, публікує sprotiv.org [15].

Цитата: «Доленосні війни не виграються обмеженими засобами та у заощадливому режимі. Це потребує напруження всіх сил».

Резолюція хуйла «згоден».

[32]

 

Ці документи за особистим підписом путіна є у розпорядженні міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm Україна [33]

Як російський шпигун Зеленський помстився Азовцям. Розслідування

Автор Sprotiv.org дата: 13/03/2024 @ 09:45 в авторитаризм Зеленского,державна зрада Зеленського,Зеленський Володимир Олександрович,СТАТТІ | Нет комментариев

[34]

 

27 серпня 2019
«Статут зобов'язує віддавати честь іншому військовослужбовцю, але не цивільним особам», -так тоді пояснювали чому командир «Азову» Денис Прокопенко, відомий як друг Редіс, не віддав військове вітання Зеленському.

https://gazeta.ua/articles/donbas/_poyasnili-chomu-komandir-azovu-ne-viddav-vijskove-vitannya-zelenskomu/923307

20 травня 2022
У телеграм-каналі окремого загону спеціального призначення «Азов» оприлюднено звернення від командира полку підполковника Дениса Прокопенка.

Він стверджує, що влада України віддала наказ захисникам Маріуполя припинити оборону міста та зберегти життя бійців.

«86 днів оборони Маріуполя. Вище військове керівництво дало наказ про збереження життя та здоров’я військовослужбовців гарнізону та припинення оборони міста. Попри важкі бої, кругову оборону та відсутність постачання, ми постійно наголошували на трьох найважливіших для нас умовах: цивільні, поранені та загиблі», – сказав Прокопенко.

https://lb.ua/society/2022/05/20/517434_vlada_viddala_nakaz_zahisnikam.html

8 липня 2023
«Азов» не хотів здаватися, але нам давали гарантію, що полон триватиме три-чотири місяці, що спочатку обміняють солдатів, сержантів, а потім офіцерів. Вирішили, що будемо виходити, якщо є такий наказ, якщо домовлялося вище керівництво держави, то, мабуть, варто мати довіру. Довірилися… Жодної домовленості, окрім того що ми вийдемо з «Азовсталі» живі, виконано не було", — розповів «Азовець» Святослав Сірий.

https://www.unian.ua/war/azov-ne-hotiv-zdavatisya-vojin-rozkriv-detali-vihodu-z-otochenoji-azovstali-12321240.html

16 червня 2023
У російському полоні наразі перебуває близько 700 бійців бригади «Азов», розповіла представниця Асоціації родин захисників «Азовсталі» Євгенія Синельник в ефірі Радіо Свобода.

«Хлопці виснажені, хлопці виглядають так, начебто вони з концтабору. Ми бачимо, що в деяких йдуть як рани, які загоїлися. Тобто ми сумніваємося, що там взагалі якась медична допомога і обстеження були», – каже представниця Асоціації родин захисників «Азовсталі» Євгенія Синельник.

https://www.radiosvoboda.org/a/news-azovstal-polon-viyna-viyskovopoloneni-rosiyany/32461884.html

29 Липня 2023
Річниця трагедії в Оленівці: масове вбивство українців і відсутність реакції світу

У ніч на 29 липня 2022 року в колишній Волноваській виправній колонії №120, що розташована на території Оленівської селищної ради (Оленівка, селище в Донецькій області, окуповане з 2014 року) росіяни жорстоко вбили десятки українських військовополонених полку «Азов», що раніше вийшли з оточеної «Азовсталі». Більше 130 отримали поранення.
https://mynizhyn.com/news/ukraina-i-svit/29438-richnicja-tragediyi-v-olenivci-masove-vbivstvo-ukrayinciv-i-vidsutnist-reakciyi-svitu.html

Педагог Наталія Реп’ях розказує, що у дитинстві Володя був дуже мстивий. Мовляв, коли «по відношенню до нього було щось, на його думку несправедливо, то, як ми казали, ну мстя буде страшна».

https://t1.ua/video/25864-nazyvaly-yoho-dyadyushka-skrudzh-uchytelka-rozpovila-pro-yunoho-vovu-zelenskoho-video.html

російський шпигун Сирський допоміг росії знищити дві пускові установки «Патріот»

Автор Sprotiv.org дата: 11/03/2024 @ 12:41 в державна зрада,Національна безпека,СТАТТІ | Нет комментариев

[35]

Менш ніж за 40 кілометрів від фронту біля Покровську росіянин Сирський припаркував дві пускові установки «Патріот» на відстані менше 10 метрів одна від одної. Вони стояли досить довго для того, щоб росія встигла випустила по ним балістичну ракету малої дальності та знищила обидві.

Іноземні медіа повідомляють про знищення двох пускових установок Patriot в Україні
https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2024/03/09/a-russian-drone-spotted-a-ukrainian-patriot-air-defense-crew-convoying-near-the-front-line-soon-a-russian-hypersonic-missile-streaked-down/?sh=337f44dc3514
Це перший випадок за два роки широкомасштабної війни росії проти України, коли росіянам вдалося знайти й знищити установки «Петріотів».
Тримати 2 одиниці техніки поруч у зоні ураження — це халатність як мінімум!
Стосовно втрачених Арчер, Хімарс і Патріот.
Це не випадковості, це державна зрада. Таких втрат Україна не мала за часів Залужного. Тепер я не маю сумнівів, що після призначення російським шпигуном Зеленським росіянина
Сирського йде цілеспрямоване знищення бойової техніки ЗСУ. [36]

На фото народжений у росії росіянин Сирський у 2013 році святкує день росії.

[37]

російських шпигунів Зеленського та Сирського під арешт за державну зраду!

Вадим Гладчук, фейсбук [38]

Як москва боролася з легітимністю чеченського президента Масхадова. Розслідування

Автор Sprotiv.org дата: 10/03/2024 @ 11:43 в Московщина,СТАТТІ | Нет комментариев

[39]

Максим Майоров [40], політолог, співробітник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розповідає про деякі сторінки з історії Чечні-Ічкерії, які мають бути цікавими і повчальними для українців.


19 років тому росіяни вбили законного і визнаного ними раніше президента Чеченської Республіки Ічкерія Аслана Масхадова. Рамзан Кадиров назвав це “подарунком жінкам Чечні до 8 березня”.

Теза про легітимність і визнаність Масхадова потребує більш розлогого коментаря.

Вибори президента і Парламента ЧРІ 27 січня 1997 року частково вирішували кризу легітимності влади в Чечні. На той момент обраний президент Джохар Дудаєв був мертвий, а мандат Парламенту першого скликання вже прострочений. Квазідержавні “республіканські” органи російської окупаційної адміністрації Чечні на чолі із Завгаєвим, Кошманом, Осмаєвим та Алаудіновим – втекли з республіки разом з “федеральними” військами, які залишили ЧРІ через 4 місяці після підписання Хасав’юртівських угод.

Рішення про нові вибори підтримав і Об’єднаний з’їзд учасників російсько-чеченської війни та воїнів спротиву, і Москва, і ОБСЄ, яка модерувала миротворчий процес у Чечні. Ці вибори пройшли демократично і в умовах реальної конкуренції: чинний президент Зелімхан Яндарбієв програв супернику Масхадову. Їх результати були визнані і Росією і міжнародними спостерігачами. Тобто Москва офіційно визнавала Масхадова керівником Чечні. Не визнавала вона лише незалежності ЧРІ, вирішення статусу якої сторони домовилися відкласти до кінця 2001 року.

З президента республіки на “ватажка бойовиків” російська пропаганда перетворила Масхадова восени 1999 року. А з лютого 2000-го Масхадов вже не мав реальної адміністративної влади і діяв як підпільний лідер руху опору. Однак проблеми легітимності російської окупації для Путіна це не вирішувало.

За Конституцією термін повноважень президента і Парламента ЧРІ спливав у лютому 2002 року. Однак, з жовтня 1999-го діяв запроваджений Масхадовим воєнний стан, а 21 січня 2001 року Парламент ухвалив постанову Про продовження повноважень органів влади ЧРІ у зв’язку із російською воєнною окупацією. Ця постанова мала зберігати чинність до визволення території та створення умов для вільного волевиявлення на нових виборах.

Визнання навіть підпільного Масхадова легітимним лідером з-боку ОБСЄ і Ради Європи було проблемою для Москви. Крім того, її владу над Чечнею підважувала інтенсивна партизанська війна з боку керованого Масхадовим спротиву. Тому російська сторона була змушена вести переговори з ічкерійськими представниками, передусім з Ахмедом Закаєвим, а заодно думати, як знайти альтернативу Масхадову.

Російські спецслужби наловили певну кількість депутатів Парламенту ЧРІ і перетворили їх на інструмент утвердження свого панування в Ічкерії. 19 березня 2003 року ці депутати від імені всього Парламенту “ухвалили” звернення до Путіна з підтримкою так званого “конституційного референдуму” в Чечні. Так, російські псевдореферендуми в окупованих країнах – це не ноу-хау 2014 року. Власне цей так званий “референдум” відбувся 23 березня, і звісно ж “вдячні чеченці” підтримали на ньому російську конституцію Чечні, яка “повертала республіку в правове поле РФ”.

Однак, в цій республіці Росія ще не мала ані свого президента, ані парламенту. Була тільки так звана “Державна рада” на чолі з Хусейном Ісаєвим, сформована з 21 особи: представників районних адміністрацій та “політичних і релігійних діячів республіки”. І був Ахмат Кадиров – призначений Путіним очільник “адміністрації Чечні”. Тобто без “мандату від народу”.

Але в розпорядженні ФСБ були і ті кілька підконтрольних ічкерійських депутатів, які імітували Парламент. Тож 5 вересня 2003 року від їхнього імені  з’явилася “постанова про імпічмент” Масхадову. До слова, інша частина депутатів ЧРІ того ж місяця випустила власну заяву, якою дезавуювала так званий “імпічмент” від російських маріонеток.

Вже 5 жовтня Росія провела у Чечні свої республіканські вибори “президента”, переможцем яких оголосили Ахмата Кадирова. Тепер у Чечні було ніби два президента – Кадиров і Масхадов. Однак вже 9 травня 2004 року Кадиров і очільник “Державної ради” Ісаєв гинуть на стадіоні у Грозному/Джохарі від підриву фугасу під час урочистостей з нагоди Дня побєди.

У серпні 2004-го росіяни оперативненько провели нові “вибори” і поставили президентом Чечні мєнта Алу Алханова – значно слабшу фігуру, ніж Кадиров, і набагато менш авторитетну, ніж Масхадов. З Масхадовим слід було терміново щось робити, адже він був не лише живим і легітимним, але й через своїх представників розвів бурхливу дипломатичну діяльність у Європі. Президент ЧРІ воював, але весь час голосно закликав до переговорів, а Росії не було чим відповідати на миролюбні ініціативи ворога.

Москва зробила ставку на підваження спроможностей Масхадова як лідера. Пропаганда постійно наголошувала, що він перестав бути президентом де-факто, адже не контролює чисельних польових командирів. А оскільки “бойовики його не слухають”, то і нема сенсу в переговорах з політичним банкротом.

Чудову нагоду для підкріплення цього наративу дала трагедія у Беслані у вересні 2004 року. Вона проявила реальний розкол у лавах опору. Відповідальним за акцію був Басаєв, а Масхадов і його оточення публічно засудили теракт. Щоправда, на той час Басаєв не обіймав жодних державних посад у ЧРІ, а очолював власний розвідувально-диверсійний батальйон “Ріядус-Саліхін”. Однак неспроможність президента контролювати радикальну фракцію опору була очевидною.

Це змусило Масхадова доводити росіянам і світу реальність своєї влади. 14 січня 2005 року президент ЧРІ підписав указ про призупинення в односторонньому порядку наступальних бойових дій на всій території республіки та за її межами на лютий місяць. Міністр закордонних справ ЧРІ Ільяс Ахмадов поширив заяву про те, що рішення президента демонструє всій міжнародній спільноті волю чеченської сторони до миру і є запрошенням російської сторони до реального політичного діалогу. Те, що тимчасового мораторію дотримувався і Басаєв, мало засвідчити, що Масхадов зберігає роль лідера опору – повноважного і договороздатного.

Власне, під час дії цього мораторію 8 березня 2005 року, росіяни і вбили президента Масхадова. Це сталося не випадково, а внаслідок “військово-чекістської” операції. Путіну був потрібен не партнер для переговорів про мирне врегулювання, а доказ відсутності такого партнера і легалізація продовження геноцидної війни задля встановлення тотального панування над завойованою країною.

***

P.S. Після смерті всенародно обраного і визнаного президента – збереження легітимності стало вже проблемою не стільки для російської окупаційної адміністрації, скільки для ічкерійських урядових структур. Як саме політичне тіло ЧРІ змінювалося у краї та в екзилі я описав у статті “Чеченські урядові центри в екзилі та їх місце у визвольному русі” для книги “Ліквідація російської імперії” [41].

Додам лише, що вважаю дослідження проблем легітимності ЧРІ та легітимації Росією своєї окупації Чечні дуже корисними і повчальними насамперед для українців. Ми повинні розуміти з якого конструктора складається РФ, а також усвідомлювати, що нині загарбник намагається використати проти нас багато власне “чеченських” практик колоніалізму.

Джерело:
https://informnapalm.org/ua/mashadov/?fbclid=IwAR1Af2YsMtMh-r1m6ScDg8gDcXtwLB8EGBIOhuDmx88T0cRb4Y1uzI0Bzy8

Чергові вибори президента СКАСОВАНО. Владу в Україні захопили зелені чоловічки путіна

Автор Sprotiv.org дата: 10/03/2024 @ 11:08 в Національна безпека,НОВИНИ | Нет комментариев

[42]
Чергові вибори президента, які відповідно до ст. 103 Конституції України «проводяться в останню неділю березня п'ятого року повноважень Президента України» СКАСОВАНО.
Владу в Україні захопили зелені чоловічки путіна.
Згідно зі ст. 83 Конституції України “під час дії воєнного стану повноваження Верховної Ради продовжуються”– аж до закінчення війни і виборів нового парламенту.
Щодо повноважень Президента України така норма в Конституції НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА. Натомість у ст. 108, ч. 1 написано: “Президент України виконує свої повноваження до вступу на пост новообраного Президента України”.
Конституція не дає права без виборів на другий строк залишатись Президентом України
Стаття 103. «Президент України обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на п'ять років.»
Це пряма конституційна норма.
НЕПРОВЕДЕННЯ президентських виборів Конституція не передбачає за жодних обставин.

У Німеччині заарештовано спільницю путіна по терористичній діяльності у 1990-х роках

Автор Sprotiv.org дата: 09/03/2024 @ 11:37 в НОВИНИ,Путін Володимир | Нет комментариев

[43]

Підрив в'язниці та обстріл американського посольства, ось у чому звинувачують цю 65-річну бабусю, — BILD

Вона ховалася від німецького правосуддя понад 30 років. Федеральна прокуратура Німеччини оголосила про ордер на арешт Даніели Клетте, 65-річної жінки, яка входила до організації «Фракція Червоної армії» (RAF).
25 лютого 1990 року, за даними федеральної прокуратури, вона разом з іншими членами RAF спробувала підірвати Deutsche Bank в Ешборні. У багажнику автомобіля VW Golf, припаркованого терористами, було 45 кг вибухівки.
13 лютого 1991 року Клетте разом із членами RAF здійснила напад на посольство США в Бонні. Вони зробили щонайменше 250 пострілів по будівлі.

Діяльність RAF забезпечував путін, який служив офіцером КДБ у Німеччині.

Затримання спільниці путіна Даніели Клетте відкриває можливості для ордеру на арешт кремлівського терориста за терористичну діяльність у 1990-х роках.

Клоуни-виродки впустили орду варварів всередину

Автор Sprotiv.org дата: 08/03/2024 @ 09:38 в державна зрада,Національна безпека,СТАТТІ | Нет комментариев

[44]

 

Ці обдовбані клоуни перетворили країну на якийсь жахливий кривавий цирк, у якому купка героїв на арені самозречено б'ється з ордою варварів, яку клоуни-виродки впустили всередину.

Купка небайдужих глядачів з останніх сил намагається знайти та підкинути героям хоч якесь знаряддя для боротьби.

А решта, абсолютна більшість глядачів усередині цирку або байдуже спостерігають, чим все закінчиться, або взагалі в буфеті жруть, ржуть і бухають.

А весь світ в прямому ефірі дивиться репортаж з охопленого полум'ям цирку, управління яким більшість глядачів чомусь вирішила віддати дурним і злим обкуреним клоунам.

Орвел зі своєю фермою тварин — відпочиває.

Roman Bertolucci, фейсбук [45]

Наполеон повернувся з Єгипту, що врятувати Францію. Залужний повернеться з Великої Британії, щоб врятувати нашу Україну

Автор Sprotiv.org дата: 07/03/2024 @ 23:33 в Залужний Валерій,СТАТТІ | Нет комментариев

[46]

Валерій Залужний отримав у нагороду, як найкращий випускник оперативно-стратегічного рівня підготовки, перехідний меч королеви Великої Британії.

Почесне заслання?

Залужний — бойовий генерал чи хто?

Відправив Залужного послом у Велику Британію Зеленський підтвердив, що він заздристне, мстиве антиукраїнське рашистське лайно.

19 травня 1798 призначені для Єгипетської експедиції французькі війська рушили на південь. Ввечері 1 липня війська Наполеона почали висадку біля Александрії і вже наступного дня місто було здобуто.
Директорія Французької республіки за рік знаходилася на межі банкрутства і поразки у війні проти коаліції Австрійської монархії, Османської імперії і Російської імперії. Отримавши відомості про незадоволення всередині країни і про зовнішні погрози, Наполеон 23 серпня 1799 залишив армію генералові Клеберу і відплив до Французької республіки. Йому вдалося уникнути зустрічі з британським флотом, що крейсерував у Середземному морі і 9 жовтня 1799 р. Наполеон спокійно висадився у Фрежюсі на півдні Французької республіки.
Наполеон повернувся, що врятувати Францію.

Вірю, що Залужний повернеться, щоб врятувати нашу Україну.

Залужний — кавалер перехідного меча королеви Великої Британії.

Вадим Гладчук, фейсбук [47]


Статья распечатана с sprotiv.org: https://sprotiv.org

URL статьи: https://sprotiv.org/72055

URL-ы в этой записи:

[1] Изображение: https://sprotiv.org/72104/ze-negotovi1

[2] фейсбук: https://www.facebook.com/vadym.gladchuk/posts/pfbid0xo1QdbLWLKmo8NzJBLo9Z8SBNmxP7wegEojZ4AmJJ3xo8fQdVqfVgKSmEdRjPzPFl

[3] Изображение: https://sprotiv.org/72101/rpc-fsb1

[4] фейсбук: https://www.facebook.com/serhiy.rudyk.3/posts/pfbid0ESSAxK3quYmPsr3QM3P93uZnR9KnstjP9N5Tzb7urWvoxkv49AN9fMcqBqPgY88Ql

[5] Изображение: https://sprotiv.org/72094/represii-mizn-zvizki1

[6] Изображение: https://sprotiv.org/72094/bezugla-misii1

[7] Марія Іонова: https://www.facebook.com/mariya.ionova.9?__cft__[0]=AZV1lyGTEBYEy4spWMzeOYAn3r86qXBRkyACGhZ7CfT-eIGj9RTvMythgVXblHge_5T7oPNouPDLU5C5ZTOreuFD_7p1D12tCG8UDIAZ0ZFfElYtxcWwodBmpP_mTENSYKE8m48huiybKSWTaIt0WkYFqcBFXf_6LhYBoLRLp4Li1w&__tn__=-]K-R

[8] фейсбук: https://www.facebook.com/iryna.gerashchenko/posts/pfbid0WpKPCYoaWRTjSYauMLBUHYshYuBJqueeZUSuqMjoW2VzxTDp3Q2J7EsfnnFhfkDl

[9] Изображение: https://sprotiv.org/72095/litvinenko-fsb1

[10] Російський шпигун: https://sprotiv.org/category/personi/zelenskij-volodimir-oleksandrovich/derzhavna-zrada-zelenskogo

[11] Вікіпедія пише: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE_%D0%9E%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80_%D0%92%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D1%96%D0%B9%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87?fbclid=IwAR1th3JPk5wZc1GTTLao1RmFXoJu5u2G4_qKsnNKAgxPV-AzHG8c0qZFsAM_aem_AWoGiT7xPjSWgdXKoY5JiP1DDmSHpdHYwcR5dUZ15638RETEUID6WjVZJ2B6r1dR6aHVYUoTtLmrOEc7B5_6qg7t

[12] Изображение: https://sprotiv.org/72091/benzina-net1

[13] фейсбук: https://www.facebook.com/vadym.gladchuk/posts/pfbid037NtodPiTyhK4xeFVQAerDsMJjqYwZZEHLYstzPSNjeeqsZMiZiesmf5H8jSbu3bhl

[14] Изображение: https://sprotiv.org/72089/cirkon1

[15] sprotiv.org: https://sprotiv.org

[16] Изображение: https://sprotiv.org/72087/vibori-zsu1

[17] фейсбук: https://www.facebook.com/gennadiy.druzenko/posts/pfbid028UnKANzpdCTNTyvaxSy92WUDAd7bToU7dHSq9Q4CCaGCrf699Dd4AUt8nn2ZPjJKl

[18] Изображение: https://sprotiv.org/72085/rus-okup-baltya1

[19] фейсбук: https://www.facebook.com/vadym.gladchuk/posts/pfbid0eUpuzEov6KKxB6UWNX7uJDdf6yTvjiFeLN7ikQSmA8QfPZJmLWgperBBA479AtTxl

[20] Изображение: https://sprotiv.org/72083/ze-proti-nato2

[21] https://www.youtube.com/watch?v=PgU9V6qoNs4: https://www.youtube.com/watch?v=PgU9V6qoNs4&fbclid=IwAR2OW8uGofxbtnsiUN5yL88sbzCOTHW7TtKJ9bux2i370LAn1-oh22Wf5FM

[22] Изображение: https://sprotiv.org/72078/telegram-rus1-2

[23] Изображение: https://sprotiv.org/72078/telegram-rus2

[24] Изображение: https://sprotiv.org/72078/telegram-rus3

[25] Изображение: https://sprotiv.org/72075/rus-okupanti1939

[26] Изображение: https://sprotiv.org/72073/ze-proti-nato1

[27] https://sprotiv.org/71992: https://sprotiv.org/71992?fbclid=IwAR1ZCpryn0nOLTQkZFa-N35qdsakzbQjOVaO_d0GvaQEyOjn9O1ErbF9M2E

[28] фейсбук: https://www.facebook.com/vadym.gladchuk/posts/pfbid02fB82APZzC27oTh4b2GWv3RwZLNFeXDs9FuZB8eHGA8wfxMd8jJu6LjBHVk1YBpoVl

[29] Изображение: https://sprotiv.org/64224/putin-ubludok1

[30] успішних кібероперацій високого рівня: https://informnapalm.org/ua/category/hacker/

[31] Изображение: https://sprotiv.org/72070/putin-war2

[32] Изображение: https://sprotiv.org/72070/putin-war1

[33] InformNapalm Україна: https://informnapalm.org/ua/shcho-bude-z-rosiieiu-pislia-vyboriv/?fbclid=IwAR1Ai7IOcRA8Ja1V2mR_EFSzNYL6Sn1TPRQWu2ewjKouqfIzH0WuhmV308I

[34] Изображение: https://sprotiv.org/72068/ze-pomsta1

[35] Изображение: https://sprotiv.org/72065/sirskiy-zrada1

[36] Изображение: https://sprotiv.org/72065/sirskyi-zrada2

[37] Изображение: https://sprotiv.org/72016/sirok-rus1

[38] фейсбук: https://www.facebook.com/vadym.gladchuk/posts/pfbid037ZG5irQP24w2vh3SLdVxvwhEhG1e1SDNNmMoB64TfHtmsbKKJoSaUzxkgwM47usel

[39] Изображение: https://sprotiv.org/72062/maschadov1

[40] Максим Майоров: https://www.facebook.com/maksym.maiorov

[41] “Ліквідація російської імперії”: https://ounbooks.com/likvidatsiia-rosiiskoi-imperii-11-ti-banderivski-chytannia/

[42] Изображение: https://sprotiv.org/70370/zel-okup2

[43] Изображение: https://sprotiv.org/72059/klette1

[44] Изображение: https://sprotiv.org/72057/kloun-rus1

[45] фейсбук: https://www.facebook.com/roman.zozylia.3/posts/pfbid0xgLMXZAmqB7p8y2eBDDyPV7e93KxUfYSBAAUnHyPtT5D1tCU8D49c2YBTJbhenFAl

[46] Изображение: https://sprotiv.org/72055/zaluznyi-z-mechem1

[47] фейсбук: https://www.facebook.com/vadym.gladchuk/posts/pfbid04KdvPhjHuarKCxVMBrw5kjH5tk4CNydfRoJjTN8cx8gkfzfowKhTSKk5Fu6x6XRol

(Copyleft) 2004-2009 Громадський спротив України. Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури. Сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації.