ГРОМАДСЬКИЙ СПРОТИВ УКРАЇНИ
www.sprotiv.org

московське життя російського розвідника Владимира Зеленского

Автор Sprotiv.org дата: 09/10/2024 @ 11:14 в державна зрада Зеленського,Зеленський Володимир Олександрович,СТАТТІ | Нет комментариев

московське життя російського розвідника Владимира Зеленского.
Архівне фото: «гола вечірка у філі»

До 2014 року Зеленський жив у москві.
Стаття 103 Конституції України передбачає, що «Президентом України може бути обраний громадянин України, який досяг тридцяти п'яти років, має право голосу, проживає в Україні протягом десяти останніх перед днем виборів років та володіє державною мовою».
https://www.president.gov.ua/ua/documents/constitution/konstituciya-ukrayini-rozdil-v [1]
Але на момент обрання рашист Зеленський не володів державною мовою і більше того, він не проживав «в Україні протягом десяти останніх перед днем виборів років».
Але у ЦВК незаконно, за хабар, зареєстрували у 2019 році троянського коня російського міра кандидатом у президентом України.
У 2019 році мені стало відомо про російський план окупації «Буратіно», тому я був єдиним хто звертався до СБУ під час президентських виборів щодо державної зради Зеленського.
Текст заяви за цим посиланням:
https://sprotiv.org/69509 [2]

4 транші по 200 тис доларів, — The Insider підтвердив фінансування Зеленського російським ФСБ. Розслідування
https://sprotiv.org/69652 [3]

Лише фінансуванням Зеленського російським ФСБ можна пояснити всю його антидержавну діяльність направлену на знищення України та сприяння путінському геноциду українців.

Зеленський рубльовий мультимільйонер. За даними Федеральної служби державної статистики росії, у 2014 році розмір грошових надходжень на рахунки «Грин Филмс» склав понад 340 мільйонів рублів, у 2015-му – близько 208 мільйонів, у 2016-му – трохи більше ніж 123 мільйони рублів.
У 2017 році розмір надходжень «Грин Филмс» зріс до до майже 180 мільйонів.
Журналісти знайшли три російські компанії, які займаються виробництвом кіно- , відеофільмів і телевізійних програм: «Вайсберг Пикчерс», «Платинумфильм» і «Грин Филмс». Засновником усіх трьох є кіпрська компанія Green Family Ltd. Ця ж компанія є співзасновницею ТОВ «Квартал 95» в Україні, а її кінцевими бенефіціарами вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлев, Борис і Сергій Шефіри і соратник Ігоря Коломойського Тімур Міндіч.
Про це йдеться у розслідуванні Радіо Свобода «Після розслідування «Схем» Зеленський зрештою визнав, що має кінобізнес в росії»
https://www.radiosvoboda.org/a/schemes-news-zelenskyi-vyznav-biznes-v-rosiyi/29719542.html?fbclid=IwY2xjawFvMdlleHRuA2FlbQIxMAABHZo3VdGjs7kUBIgSg3SXyYRYX18o1vlWfluRDbBqPhvKTfiZJ16PZNiiFA_aem_W5qceMaUfDJ9kXwt60DyJg [4]

У травні 2024 фсбешник Зеленський разом зі спільниками з російської ДРГ «Слуга народу» відмінив чергові президентські вибори та захопив державну владу в Україні.
Конституція України не дає права без виборів залишатись Президентом України понад 5 років.
Стаття 103. «Президент України обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування СТРОКОМ на П'ЯТЬ років».
Ось відео, яке свідчить про те, що Зеленський зумисно продовжував безперервно воєнний стан для того, щоб допомогати путіну повністю окупувати Україну та уникнути кримінальної відповідальності за державну зраду, захопивши державну владу.
https://sprotiv.org/72266 [5]
Неможливо перемогти ворога під керівництвом російських рубльових мультимільйонерів, зрадників та агентів російських спецслужб.

Vadym Gladchuk, фейсбук [6]

Це Зеленський та путін вбили Ірину Фаріон!

Автор Sprotiv.org дата: 24/07/2024 @ 09:19 в авторитаризм Зеленского,державна зрада Зеленського,СТАТТІ | Нет комментариев

Ірину Фаріон вбили за Україну, — мову, історію, українську ідентичність.
Окупаційна влада путінського посіпаки Зеленського влаштувала повномаштабну травлю Фаріон за її проукраїнські висловлювання.
Національний університет «Львівська Політехніка» звільнив Фаріон з посади професорки кафедри української мови на тлі її висловлювань проти спілкування російською мовою.
Служба безпеки Малюка розпочала кримінальне провадження та призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій Фаріон.
Але вороги України путін та Зеленський пішли далі.
За українську мову вже у Львові вбивають... Це жах, не вкладається в голову! Натомість рпц фсб рф не заборонено, опзж спокійно імплементують для України російські закони разом з слугами російського народу, рузкій язик у Львові почувається дуже комфортно...

Московити боялися Фаріон та вбили як Степана Бандеру, за мову, правду, віру і Україну! Величезна втрата для всієї нації. Вічна пам'ять.

Філологиня Ірина Фаріон в ефірі програми «Рандеву з Яніною Соколовою» розкритикувала російськомовних українських військових, зокрема з третьої штурмової бригади (створена на базі добровольчого формування «Азов»).

Журналістка спитала у Фаріон, як щодо російськомовних бійців із 3-ї штурмової бригади, які спілкуються російською, зокрема й у бою, і сказала, що було б несправедливо називати їх прихильниками Росії.

Фаріон відповіла на це так: «Я категорично цього не приймаю. У мене запитання до них: що вам, хлопці, заважає, коли ви такі моцні й дуже розумні, виконувати статтю 29 Закону про Збройні сили України? Ви, хлопці, знаєте, що таке дисципліна в армії? Якщо в армії немає дисципліни, то немає армії, це зброд. (...) Я не можу назвати їх українцями, якщо вони не говорять українською мовою. То нехай себе назвуть «рускімі». Чому вони такі очманілі? Вони такі великі патріоти. Покажи свій патріотизм. Вивчи мову Тараса Григоровича Шевченка».

Фаріон вважала, що використання української мови в Україні має бути жорстко закріплене на законодавчому рівні та відстоювала свою позицію.

Але Служба безпеки України розпочала кримінальні провадження та призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій колишньої народної депутатки Ірини Фаріон.

Кримінальні провадження було відкрито за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • — ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • — ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погрози військовослужбовцю);
  • — ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфічної чи іншої кореспонденції, що передаються засобами зв’язку або через комп’ютер);
  • — ст.182 (порушення недоторканості приватного життя).
Лише влада російських окупантів буде переслідувати українців за їх висловлювання на захист української мови. Це влада Зеленського-путіна.
Червінського під домашній арешт, Фаріон застрелити, Марченко до СІЗО, так розправляється окупаційна влада Зеленського-путіна з патріотами України.
Московські озброєні терористи у Львові вчиняють замах на вбивство Ірини Фаріон під час режиму воєнного стану, завдяки якому тиран Зеленський захопив державну владу в Україні.

В Україні два фронти гібрідної війни. Внутрішній і зовнішній. Це так звана «денацифікація» — тотальний російський терор проти українських націоналістів. З жінками та дітьми воюють тільки такі КДБіісти як путін та його заслана маріонетка Зеленський.

Україна втрачає знову.
Сандармоха гнітючі тіні.
Івасюк, Леонтович , Стус...
І нас нищать з давна й до нині
то кісток українців хруст
І комусь тая кістка в горлі,
І тому от такий резон.
Українське вбивають знову.

Постріл в скроню. Львів. Фаріон.

Вадим Гладчук, фейсбук [7]

Громадянин росії Умєров заробляє мільйони на крові українських військових

Автор Sprotiv.org дата: 26/06/2024 @ 07:44 в НОВИНИ,Умєров Рустем | Нет комментариев

Міноборони громадянина росії Умєрова заробляють мільйони доларів на крові військових через 27 річного підставного хлопця.
У 2024 році в Міноборони витратили понад 54 млн грн на 153 тис. армійських пластикових фляг для ЗСУ з Китаю. Це втричі дорожче за ринкові ціни, адже для ЗСУ одна фляга обійшлась в 355-354 грн, хоча такі ж фляги американського зразка вільно продають по 120 грн, аналоги можна знайти – по 72 грн.
Зокрема у 2024 році держпідприємство Міноборони «Державний оператор тилу» 4 рази пробувало закупити пластикові фляги для ЗСУ.
Перші дві закупівлі за спрощеною процедурою у січні та квітні були скасовані. Участь у цих торгах брали три різні компанії і усі вони були готові продати 100 тис. фляг менше ніж за 20 млн грн – проте замовник відхилив усі пропозиції.
Однією з причин стала відсутність актів відповідності технічній специфікації Міноборони.
Проте згодом ДОТ вирішив укласти пряму угоду з ТОВ «Колтрейн» і загальна вартість угоди при цьому зросла майже вдвічі – до 35,5 млн грн. Раніше ця компанія не продавала фляги (як і будь-які інші пластикові вироби) бюджетним замовникам.
За кілька тижнів після того ДОТ уклав ще одну угоду за процедурою спрощеної закупівлі з ТОВ «Суперформ» на 53 тис. фляг майже за 18,8 млн грн. У цьому випадку одна пластикова фляга обійшлася на гривню дешевше, ніж у випадку з «Контрейном» – 354 грн проти 355 грн.
Обидві компанії працюють зовсім нещодавно. Також викликають питання і власники цих компаній.
Наприклад, ТОВ «Суперформ», засноване півроку тому 27-річним Владиславом Лихосенком із Запоріжжя, лише за два останні місяці уклало п’ять угод з Нацгвардією та Міноборони на майже 310 млн грн.
Крім того «Колтрейн» і «Суперформ», з якими ДОТ уклав угоди, не мають власного виробництва і замовляють фляги у Китаї, причому в одно й того ж виробника – Taizhou Huangyan Sigg Mold Co., Ltd.
Виробництво компанії Taizhou Huangyan Sigg Mold Co., Ltd розташоване у місті Тайчжоу на східному узбережжі
На маркетплейсі Alibaba фляга від Taizhou Huangyan Sigg Mold Co., Ltd, яку закуповують для ЗСУ, коштує по 3,85 дол. (154 грн) за штуку.
Такі ж фляги, але без написів, китайці продають через Alibaba по 2,5 дол (100 грн), а фляги американського зразка з непрозорого пластику взагалі по 0,73 дол (29 грн) за штуку.
Водночас Нацгвардія замовляє фляги американського зразка по 198 грн за штуку, а прикордонники торік купили їх за приблизно тими ж цінами.
Після окупації Криму, Рустем Умєров отримав російське громадянство [8] та зареєстрував ФОП в органах окупаційної влади півострова.
Міністр оборони України з російським паспортом під час війни з росією!

God Bless America

Автор Sprotiv.org дата: 25/06/2024 @ 12:52 в СТАТТІ,США | Нет комментариев

Irving Berlin sings at the dedication of the Los Angeles City Hall.

Караоке було винайдено в минулому столітті в Японії, сьогодні цей жанр ресторанного співу, як і раніше, популярний, а на початку минулого століття, коли ще не вміли відтворювати музику в записі, у Нью-Йорку дуже популярними були ресторани, в яких співали офіціанти. Відвідувачі кидали їм чайові прямо на підлогу та аплодували наприкінці виконання. В одному з таких закладів з назвою «Пейлін» працював офіціантом, що співає, молодий єврейський емігрант зі Східної Європи* — Ізя. Він так віртуозно збирав з підлоги монети, що це деяким завсідникам подобалося більше, ніж його співи, так здорово той веселив публіку. За кілька років він випустив свою першу пісеньку «Мері із сонячної Італії» на замовлення господаря ресторану за гонорар менше 1 долара. У 1918 році Ізя Берлін отримав американське громадянство і відразу пішов служити в армію. Там він створив свій перший мюзикл — Yip Yip — Yaphank, для фіналу якого написав композицію God Bless America («Господь, благослови Америку») — і так хлопчик Ізя перетворився на Ірвінга Берліна (хоча від народження носив прізвище Бейлін). Цю пісню заспівала вся країна. Він міг писати музику з помічниками — піаністами, яким награвав мелодію тільки в одній тональності, оскільки сам не читав нот і не грав по нотах. Так він наспівав понад тисячу мелодій, 450 з яких стали хітами, 282 потрапили до першої десятки популярних пісень, а 35 стали безсмертними піснями Америки. Зі світовим визнанням прийшли і гроші. Перше, що він зробив, – це купив матері квартиру. Одного разу він сказав їй: «Маме, кум міт мір» (він завжди з нею говорив на ідиш), привіз її в Бронкс і показав чудову квартиру. Син до кінця її життя ставився до мами з великою любов'ю і до кінця його життя над ліжком Ірвіна висів її портрет. Колись жебрак єврейський хлопчик із містечка дружив з багатьма великими людьми свого часу, на його столітньому ювілеї в Карнеґі-хол відбувся концерт, у якому брали участь Леонард Бернстайн, Френк Сінатра, Ісаак Стерн та інші знаменитості. Поштове відомство США випустило марку із портретом Берліна на тлі тексту God Bless America. За цю пісню Гаррі Трумен нагородив його Військовою медаллю за заслуги, Айзенгавер – Золотою медаллю Конґресу, а президент Форд – медаллю Свободи. Помер Берлін у 1989 році, рівно через рік після смерти його дружини, на 102 році життя.
GOD BLESS AMERICA
God bless America, land that I love
Stand beside her and guide her
Through the night with the light from above
From the mountains to the prairies
To the oceans white with foam
God bless America, my home sweet home
God bless America, land that I love
Stand beside her and guide her
Through the night with the light from above
From the mountains to the prairies
To the oceans white with foam
God bless America, my home sweet home
From the mountains to the prairies
To the oceans white with foam
God bless America, my home sweet home
God bless America, my home sweet home
Слова Kate Smith
Музика Irving Berlin
_______________
* З сьогоднішньої Білорусі.

Хто такий Джокер?

Автор Sprotiv.org дата: 25/06/2024 @ 10:05 в авторитаризм Зеленского,Зеленський Володимир Олександрович,НОВИНИ | Нет комментариев

 

 

 

«Громадське» оприлюднило розслідування про адміна і власника одного з найбільш відомих Телеграм-каналів, що підтримують зелену владу, — повідомляє sprotiv.org [9]. Мова про канал «Джокер», власником якого журналісти назвали кандидата в народні депутати від «Слуги народа» Романа Кравця.

За два роки після початку повномасштабної війни, працівник офісу президента Роман Кравець, який веде канал Джокер, 5 разів виїздив за кордон на відпочинок, в тому числі в Саудівську Аравію на своєму новому авто Mersedes S550, який купив на себе в 2022 році.
Також володіє Mersedes S250, Mersedes, Mersedes Maybach, які записані на фіктивних осіб.
В 2024 році також купує на себе Lexus LX600 за 150 000 доларів.
Виїзди організовувались через прохання з офісу президента по дзвінку.
• Поселився у своїй квартирі (записана на фіктивну особу) на 100 квадратних метрів, в самому елітному комплексі Києва — Чікаго. Вартість 600-700 000 доларів.
• Користується послугами охорони, яка згідно інформації журналістів Громадського — надана персонально главою СБУ Малюком.
Основні контакти, які не приховує відбуваються з Давидом Арахамією.
Журналісти, які прослідкували один раз за кортежем, дізнались, що Роман перебуває на території комплексу Парковий, де знаходиться офіс Слуги народу.
• На пряму співпрацює зі Стерненко, Лаченим, Лебігою, публікуючи в себе їх збори та погрозами вимагаючи скинути на них українським компаніям.
Після того, як Кравець дізнався, що про нього знімають сюжет, чел настільки злякався, що почав розповідати байки, що канал він продав, а яким чином він їздить за кордон — він і сам не знає, каже, що не на бокс їздить, а возить дрони 🤡.
• І так, покидьок, який погрожує бізнесу, вимагає гроші в Фонд Притули, Лачена, Стерненка, їздить на автівках за десятки мільйонів гривень, які купує під час війни, поки інші повинні віддавати останнє.
Часто інформаційні атаки у Лачена та каналу Джокер були одночасними.
Що говорить про те, що Лачен та Стерненко керуються тими ж людьми, що і Роман Кравець.
І все це багате життя за рахунок війни та крові стало можливим для Романа завдяки людині, яка висить на аватарці каналу Джокер — Володимиру Зеленському.

Призначений тираном Зеленським керівник Вінницької ОВА Борзов, роздає на АЗС повістки всім, хто йому не сподобався. Відео

Автор Sprotiv.org дата: 25/06/2024 @ 08:53 в авторитаризм Зеленского,Зеленський Володимир Олександрович,кримінальне оточення Зеленського,НОВИНИ | Нет комментариев

У соцмережах опубліковано відео, де призначений тираном Зеленським начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, дає команду вручити повістки всім, хто йому не сподобався на АЗС, повідомляє sprotiv.org [9]

Переглянути відео можна за цим посиланням:

Borzov-svavilya1 [10]

Мати побачила посивілого від катувань тюремників сина — Зеленський перетворив Україну на російський концтабір. Відео

Автор Sprotiv.org дата: 25/06/2024 @ 07:52 в авторитаризм Зеленского,Зеленський Володимир Олександрович,Катування та нелюдське поводження,НОВИНИ,Політичні репресії,Порушення прав людини | Нет комментариев

 

Тиран Зеленський перетворил Україну на російський концтабір, де громадян, які задають багато питань, кидають за грати та катують, пише [11] журналіст Вадим Гладчук у фейсбуці.

Павло Ярош подав заяву в прокуратуру, звинувачуючи Зеленського у державній зраді.

Він один із перших почав задавати питання:
— Чому був розмінований південь України?
— Чому президент брехав і казав, що війни не буде?

Павла Яроша багато місяців тримають в тюрмі та катують — це видно на відео, де мати побачила посивілого від катувань тюремників сина.

 

Порш для коханки – Владислав Володський провалив постачання провіанту для ЗСУ

Автор Sprotiv.org дата: 22/06/2024 @ 08:09 в Корупція,НОВИНИ | Нет комментариев

Замість продуктів для армії купив Порш для коханки – Владислав Володський провалив постачання провіанту для ЗСУ, — ЗМІ
На нього скаржиться половина військових частин України, а він і досі не відповів за махінації з постачанням продуктів до війська. Підприємець Владислав Володський виграв торги та отримав право постачати провізію до майже п’ятдесяти відсотків військових частин України. При цьому в його оточенні кажуть про численні борги перед банками та постачальниками.
Батько Владислава — Олексій Володський займався перемовинами з ТОВ «Твій хліб». І саме через цю компанію Володський стає тим, від кого залежить харчування військових від центру країни до Закарпаття. Але закінчуєтья це гучним провалом. Протягом трьох тижнів, які провізія мала вже надходити до частин, Володський не відправив нічого. При цьому, встиг купити Порш 911 для своєї коханки – дівчина розбила елітне авто на трасі, коли збила дику тварину.
Тим часом з частин почали надходити рекламації про те, що договірні обов’язки постачальник не виконав. Нагодувати військових екстрено змогли завдяки резерву Міноборони, договір з Володським таки розірвали, нарахували штрафи. Та наступний договір на постачання влітку знову виграє афельований з Володським «Фуд-груп». Чи зацікавилися вже правоохоронці таким перманентим «везінням» афериста, поки невідомо. Попередні справи, повязані з його оборудками, розслідує головне слідче управління Нацполіції, — повідомляє Національне бюро розслідувань України [12].

Сергій Чепурний — темна конячка, яка краде у військових

Автор Sprotiv.org дата: 21/06/2024 @ 12:03 в Корупція,НОВИНИ,Чепурний Сергій | Нет комментариев

Зухвала оборудка щодо розкрадання бюджетних коштів на харчуванні українських військовослужбовців вже набула великого розголосу в ЗМІ.

Про це пише lenta.ua. [13]

В цій зухвалій схемі задіяні люди з Міноборони — махінації з тендерами тривали не менше року. Так довго “заробляти”, а просто кажучи, красти на харчуванні військових фігурантам справи вдавалося не просто так, вважають розслідувачі. Діяли вонт нахабно, з єдиною метою — урвати побільше.

Наприклад, військовій частині А1329 продали товарів на суму 38 689 981.44 грн. Це чотири контракти, серед яких 600 000 пакетів каші перлової з яловичиною на суму понад 25 мільйонів. Це 2022 рік, вся країна донатить на фронт. Таким чином, ціна однієї порції складала 42,9 гривень, в той час на будь якому маркетплейсі не складно знайти опт від 50 порцій дешевше.

Поліція та прокурори займаються справою щодо привласнення бюджетных грошей в особливо великих розмірах. За інформацією правоохоронців, оборудку проводили через фірми, якими керує Владислав Володський [14].

 

Zeлені чоловічки з ТЦК б'ють медиків швидкої у Одесі. Відео

Автор Sprotiv.org дата: 11/06/2024 @ 15:12 в авторитаризм Зеленского,Катування та нелюдське поводження,НОВИНИ,Порушення прав людини | Нет комментариев

[15]

 

В одному з одеських ТЦК незаконно утримують понад 4 годину бригаду швидкої допомоги. Не випускають лікаря та фельдшера. Приїхало багато бригад медиків на знак протесту цьому беззаконню, повідомляє sprotiv.org [9].

Zeлені чоловічки з ТЦК б'ють медиків швидкої у Одесі. путінський гауляйтер Зeленський впровадив російські диктаторські закони та побудував рашистський концтабір в Україні.

Відео:

 

Odesa-biyka1 [16]

Бійки почалися з того, що водій карети екстреної медичної допомоги прийшов оновити дані до ТЦК, після чого його відмовилися відпускати, повідомляють ЗМІ.

Згодом чоловіку стало погано через поважний вік і йому викликали медиків, яких так само відмовилися відпускати.

 

 

За наказом спільника тирана Зеленського у Запоріжжі розстріляно (4 постріли) Максима Денщика

Автор Sprotiv.org дата: 11/06/2024 @ 13:17 в авторитаризм Зеленского,Зеленський Володимир Олександрович,кримінальне оточення Зеленського,НОВИНИ | Нет комментариев

[17]

Максима Денщика, було розстріляно (4 постріли) перед його під’їздом. Щойно він помер у лікарні. Саме він останнім часом висвітлював у медіа всі беззаконня, що відбуваються в Запоріжжі. Місяць тому він заявив про погрози від Івана Федорова — очільника Запоріжської ОВА, повідомляє sprotiv.o [9]rg.

11 червня вранці у Запоріжжі біля підʼїзду багатоповерхівки невідомі скоїли замах на місцевого посадовця Максима Денщика, який раніше заявляв про тиск та погрози зі сторони голови ЗОВА Івана Федорова. Від отриманих поранень чоловік помер, а зловмисник зник.

«11 червня о 07:55 до відділу № 2 (Олександрівський) Запорізького районного управління поліції надійшло повідомлення про стрілянину та поранення чоловіка.

Працівники поліції встановили, що біля підʼїзду багатоповерхівки невідомий з вогнепальної зброї здійснив чотири постріли у місцевого посадовця та зник з місця події. Потерпілий помер під час надання медичної допомоги», — йдеться у повідомленні поліції Запорізької області [18].

Повідомляється, що наразі поліція розшукує нападника. Місцеве ЗМІ з посиланням на Некрасову пише, що невідомий застрелив відстороненого від виконання обов‘язків директора департаменту правового забезпечення Максима Денщика.

Зазначається, що 2 травня посадовиць заявив про тиск зі сторони голови Запорізької ОВА Івана Федорова. За словами Денщика, Федоров «по хорошему» пропонував йому декілька разів звільнитися із займаної посади за власним бажанням, але він відмовився.

Також Денщик написав, що очільник Запорізької ОВА прямо та через різних людей (як в міськраді, так і за її межами) погрожував йому розправою з боку правоохоронних органів.

Також зазначають, що «Денщик написав від імені міськради позов до суду на повернення Тарасова сквера назад місту, так і почалася метушня. Навіть департамент хотіли цілком прикрити. Хтось явно не поспішає забирати землю у Кальцева. Загалом, повертаємось у дев'яності».

Раніше у соцмережах писали, що у фсб рф завербували Івана Федорова, коли він був в російському полоні.

 

 

Ze-концтабір. ТЦКшники напали на адвоката Сергія Костиру, коли він надавав правову допомогу клієнту. Подробиці

Автор Sprotiv.org дата: 06/06/2024 @ 19:01 в Катування та нелюдське поводження,Порушення прав людини,СТАТТІ | Нет комментариев

[19]Я завжди знав що у нашій державі правосуддя і права людини то поняття умовні, але то що відбулося сьогодні поставило жирну крапку на таких поняттях як права людини, права адвоката, честь та гідність представників поліції.

Якщо ми разом не обʼєднаємося проти свавілля дуже амбіційних але не дуже розумних ТЦКшників , прийде час і вас будуть витягувати з домівок за ноги, при цьому забиваючи до напівсмерті ваших жінок і дітей. Але найнебезпечніше це те, що ці імбіцили з ТЦК, як святі корови в Індії, недоторканні. Поліція їх покриває, ДБР, взагалі труслива структура, яка здатна виконувати лише замовні юридичні «накати». От і остається нам з вами це вирішувати самим.
Хочу поділитися з вами, як сьогодні я працював з клієнтом в ТЦК і чому це для мене закінчилося лікарнею.
11:45, телефонний дзвінок. Телефонує волонтер Антон і повідомляє що на нього біля метро напало троє невідомих у піксельній формі, запхали в машину і привезли на вулицю Мостицьку 9. По дорозі йому виписали повістку, сьогодні на сьогодні. І повідомили що поки він не пройде ВЛК, його не випустять. За вказаною адресою знаходиться районна лікарня Подільського району в якій на другому поверсі облаштували ВЛК.
Я порадив Антону, зайти в додаток ДІЯ, СЕРВІСИ, замовити собі розширену довідку про несудимість, в якій другим пунктом є інформація чи перебуває особа в розшуку. Так і зробив. У розшуку не перебуває.
Тоді постало догічне питання: « ХТО, НА ЯКІЙ ПІДСТАВІ ОБМЕЖИВ КОНСТИТУЦІЙНІ ПРАВА АНТОНА? ВИКРАВ ЙОГО ПОСЕРЕД ВУЛИЦІ, СИЛОМІЦЬ ПРИВІЗ ДО ПРИМІЩЕННЯ ВЛК, І НЕЗАКОННО ПОЗБАВИВ ЙОГО ВОЛЕВИЯВЛЕННЯ І СВОБОДИ, ЗАБОРОНИВ ЙОМУ ЗАЛИШАТИ ПРИМІЩЕННЯ ЛІКАРНІ, ПОКИ ВІН НЕ ПРОЙДЕ ВЛК?
На той час між мною та родиною Антона, та самим Антоном, був укладений договір «Про надання правової допомоги».
Я оформив всі необхідні повноваження, для ПОДІЛЬСЬКОГО ТЦК, і вирушив на вулицю Мостицька 9 шукати Антона з надією на мізки у ТЦКшників і поавосуддя.
Прибувши туди, я побачив чоловік сорок цивільних, яких як скот загнали на ганок другого поверху і охороняють їх три ТЦКшника і товстенький поліцай без шевронів але з погонами капітана.
Взяв повноваження, підійшов до людей у формі, представився, показав посвідчення адвоката, пояснив що я дію в межах угоди з Антоном, і мені потрібно поговорити з клієнтом. Листй чоловік з планкою ЗБРОЙНІ СИЛИ УКРАЇНИ з лівої сторони, та шевроном ТРО, з правої сторони просто послав мене.
До мене підійшов клієнт і я запитав у чоловіка у формі, чи затриманий Антон? На що отримав відповідь щоб я пішов погуляв. Я попросив ТЦКшника одягнути бодікам і надати мені для ознайомлення посвідчення особи, щоб я мав розуміння з ким я говорю. Мене знову послали. Всю цю розмову спостерігав товстенький поліцай і посміхався.
Я пояснив ТЦКшнику в його діях є склад криміналоного правопорушення ПЕРЕШКОДЖАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ЗАХИСНИКА АБО ПРЕДСТАВНИКА, НЕЗАКОКОННЕ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ ЩОДО АНТОНА.
На що він мене послав втретє. Я пояснив йому що він скоює злочин і я висушений це фіксувати на камеру у смартвоні.
На що він сказав: «Только попробуй, заберу телефон»
Я пояснив у разі таких дій його дії будуть кваліфікуватися як грабіж. Відкрите заволодіння майном шляхом застосування насилля. Він разом з поліцаєм засміялися і повідомили що військових знімати не можна.
ТЕПЕР ПОЯСНЮЮ ВАМ, ДОРОГІ ЧИТАЧІ, у таких випадках такі дії знімати не тільки можна але й потрібно.
Ось чому:
В Україні заборонено знімати переміщення особового складу ЗСУ та інших формувань, зброї, припасів та інших видів озброєння.
Закон №7189 (фото та відеозйомка)
Ухваленим Законом Кримінальний кодекс України доповнено новою статтею 114-2 «Несанкціоноване розповсюдження інформації про направлення, переміщення міжнародної військової допомоги в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших військових формувань України, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану».
Ця стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років за поширення інформації про направлення чи переміщення зброї, озброєння та боєприпасів територією України, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСУ чи Міністерством оборони України або в офіційних джерелах відповідних відомств країн-партнерів, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану
Відповідно ТЦКшників які вас принижують ви фіксувати на камеру власного смартфону можете.
Для початку розберемося, звідки ж узялася заборона фіксації військовослужбовців та військової техніки, чим вона врегульована.
А врегульовано його ст. 114-2 КК України, згідно з якою заборонено несанкціоноване розповсюдження інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України або інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах військового чи надзвичайного становища.
Відповідно до положень цієї статті поширення цієї інформації заборонено доти, доки її не буде опубліковано в офіційних джерелах України.
І порушення даної статті передбачено покарання як позбавлення волі від 3 до 5 років.
А тепер давайте шануємо уважно, що все-таки заборонено знімати.
І виходить, що заборонено знімати військових, їхнє місце розташування, техніку та їх переміщення.
Це зрозуміло.
Але чи це означає, що якщо щодо Вас військові чи поліція поводяться незаконно, то це теж заборонено знімати?
Поліція та військові Вам звичайно ж дадуть відповідь, що так, їх заборонено знімати і що вони недоторкані.
І ось тут і криється головний обман.
Усі дії поліції та військових щодо Вас фіксувати на фото та відео і можна, і потрібно. Причому незалежно від того, чи законні ці дії чи ні.
І ніякі вони не недоторкані.
Тут існує тонка грань між тим, що можна і що не можна.
Наприклад, якщо Ви просто йдете вулицею, побачили військових і техніку, Вас ніхто не чіпає, але Ви вирішили зробити селфі на їх фоні і відправити подружці, виставити в Фейсбуці або ще кудись, то так, врахуйте, що за ці дії та кримінальна відповідальність може наступити. Але не просто за фото, а за поширення цієї інформації.
А от якщо ці самі військові чи поліція Вас зупиняють, у чомусь звинувачують, чи вручають повістку, чи загрожують Вам, чи насильно тягнуть у військкомат, тобто здійснюють щодо Вас особисто якісь дії, то це вже Ви маєте повне право і знімати, і фіксувати. А чому це так, докладніше розповім далі.
Так само можна знімати на фото, відео ситуації, коли Ви просто йшли вулицею та стали свідком явних порушень прав та законних інтересів громадян з боку військових чи поліції. Це також знімати можна.
Більше того, у нас існує заборона на поширення інформації про військові формування та техніку. Часто у військкоматах кажуть, що їх також не можна знімати. При цьому жодного закону, який забороняє зйомку військкоматів, немає. Адже це не військова колона і склад боєприпасів. Тому й тут людей також вводять в оману.
Чи можна знімати поліцію на камеру та військовослужбовців
Як я говорив раніше, можна, але не заради цікавості чи посту в Інстаграмі, а лише за умови, що вони щодо Вас здійснюють будь-які дії, хоч законні, хоч незаконні. Або якщо Ви стали свідком якихось незаконних дій щодо інших осіб.
А тепер давайте розберемося з погляду закону, чому це так.
Відповідно до ст. 307 ЦК України фізична особа може бути знята на фото, кіно, тілі та відеоплівку лише за наявності її згоди.
Але така згода вважається наданою, якщо зйомка відбувається у публічних місцях, на вулицях, зборах, конференціях та мітингах.
При цьому звертаю Вашу увагу, що норми цієї статті стосуються просто звичайних людей, до представників влади чи установ вони не належать.
Також є ст. 34 Конституції України, згідно з якою кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати та поширювати інформацію усно, письмово чи іншим способом – на свій вибір.
Але, звичайно ж, таке право може бути обмежене законом.
І не можна поширювати, наприклад, конфіденційну інформацію.
І, звичайно ж, поліція, а також військові завжди посилаються на те, що інформація щодо їхніх дій є конфіденційною і що їх не можна знімати.
Але й тут таїться неправдива інформація.
І для того щоб це зрозуміти, достатньо вивчити ст. 21 Закону України «Про інформацію».
Відповідно до положень цієї статті конфіденційною є інформація про фізичну особу, інформація, доступ до якої обмежений фізичною або юридичною особою, крім суб'єктів владних повноважень, а також інформація, визнана такою на підставі закону.
Звертаю вашу увагу на фразу – «крім суб'єктів владних повноважень».
Поліція чи військові стосовно Вас, коли вони вручають Вам повістку або виконують інші дії, — це суб'єкти владних повноважень. Відповідно, на них згідно з вищезазначеною статтею положення про конфіденційність не поширюються.
Крім того, у тій же ст. 21 Закону України «Про інформацію» міститься перелік винятків, за якими інформація ніколи і за жодних умов не може бути віднесена до конфіденційної.
До переліку інформації, яка за жодних обставин не може вважатися конфіденційною, належить інформація про порушення прав та свобод людини, а також інформація про незаконні дії органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб.
Коли Вас чи когось стороннього на вулиці тягнуть у військкомат силою, б'ють або застосовують спецзасоби, це порушення прав і свобод людини, здійснене органами влади. І цю інформацію можна і потрібно фіксувати.
Чи можна знімати військовослужбовців і за яких обставин
Отже, підіб'ємо підсумки. Заради цікавості знімати військових, техніку та їх пересування не можна.
Але якщо стосовно Вас чинять якісь дії, або ж Ви стали свідком якихось незаконних дій щодо іншої людини, то можна й потрібно.
При цьому, я все ж таки раджу дотримуватися заходів безпеки та обережності. Ваше життя та здоров'я – це головна цінність.
І якщо всі дії щодо Вас йдуть за законом, жодних порушень немає, то зовсім не обов'язково дратувати Вашими фото і відеозйомками.
Якщо Ви не знаєте, як буде розвиватися ситуація, але хочете про всяк випадок убезпечити себе, не привертаючи зайвої уваги, завжди можна непомітно включити диктофон на телефоні.
Якщо щодо Вас вже йдуть якісь відверто незаконні дії або Ви стали свідком таких дій – тут уже будь-які способи фіксації їх можуть бути застосовані. Як кажуть, втрачати нічого. Але в таких випадках раджу результати Ваших зйомок періодично відразу надсилати кільком знайомим та родичам. Ваш телефон можуть відібрати, записи знищити, а ще з 5 Вашими друзями, які знаходяться в різних точках країни і планети, вже щось зробити складно.
Знову ж таки, я не закликаю до саботування законних дій представників влади. Ні. Звісно, норми закону поширюються на всіх.
Але ми прагнемо називати себе правовою державою. А в правовій державі насамперед мають поважати права та свободи громадян. І закони існують не лише для громадян, а й для військових та поліції теж. Тому якщо представники влади їх порушують, їх також треба притягувати за це до відповідальності.
ПРОДОВЖУЄМО:
Все те, що я написав, я пояснив ТЦКшнику і продовжив знімати розмову на відео. Через декілька хвилин, я відчув біль у спині ззаду, хтось мене просто вдарив, і ще двоє ТУКшників скрутили мене, відібрали в мене телефон, і хтось з них, поосто поклав собі у кишеню мій телефон.
Я відчув що по руках тече кров, ймовірно хтось з нападників не стриже нігті.
Я запитав у поліцая який стояв і дивився на все це, чому він мене не захистив від нападників. Він же стояв поруч. На що він відповів, розвелося тут розумних таких адвокатів, посміхнувся, сказав що він нічого не бачив і пішов у своїх справах.
Мені стало зле. Я попросив викликати карету швидкої допомоги, та слідчо-оперативну групу.
РЕЗУЛЬТАТ:
Сліди побоїв, тиск 170:100 гіпертонічний криз,
Повідомлення про вчинення кримінального правоворушення.
Але товстенький поліцай попередив мене що він працює в Подільському ВП і попросить щоб мою заяву спустили на гальма.
Ось така історія мої друзі.
Тепер вирішив боротися з цими покидьками.
Хто з юристів, адвокатів, готовий допомогти, пишіть у приватні, буде весело.
Ми маємо це зупинити.
Бо на моєму місці скоро можете бути ви.

Ваш Сергій Костира [20]

 

Сергій Костира, фейсбук [21]

Промосковська система єрмака/zeленського примусила видалити цей пост Олега Ткаченка про те, як вбили його побратимів

Автор Sprotiv.org дата: 05/06/2024 @ 09:08 в авторитаризм Зеленского,державна зрада Зеленського,Зеленський Володимир Олександрович,СТАТТІ | Нет комментариев

[22]
Оскільки військовослужбовця промосковська система єрмака/zeленського примусила видалити його пост про те, як злочинами наказами цієї системи вбили його побратимів, то ставлю тут прінскрін того посту, і його текст👇
Олег Ткаченко:
«Стосовно ведення бойових дій, планування, збереження життя особового складу тощо:
1️⃣ Зведена перша рота військовослужбовців в/ч А7302, перебуваючи в напрямку головного удару ворога, який прагне розвивати тактичні успіхи з виходом на оперативний простір з метою захоплення Куп’янська-Вузлового, була передана в оперативне підпорядкування 2 мехбату 43 ОМБР.
29.05.24 від командира 2 мехбату 43 ОМБР поступило бойове розпорядження висунутись на штурм села Іванівки Куп’янського району Харківської області та лісосмуги, що примикає до села.
2️⃣ З розвідданих, які були надані для планування (так звані вводні), встановлено: в селі знаходиться не більше 10-15 солдатів ворога, відсутня броньована техніка. Для підтримання штурму обіцяли роботу РЕБ, яка мала подавити роботу ворожих БПЛА.
3️⃣ По факту: в селі перебувало порядку 100-150 солдатів ворога, дві БМП, які підтримував один танк. Обіцяного РЕБ не було, в небі повна перевага ворожих дронів.
4️⃣ Як наслідок: майже відразу загинуло 5 військовослужбовців, частина з яких саме через скиди боєприпасів ворожих БПЛА. Частина військовослужбовців, яка вижила, укрилась в лісопосадці.
5️⃣ Обстановка: лісопосадка не мала жодних ІФС, крім траншеї глибиною в коліно, укриватись прийшлось між дерев та траншеї.
Від 43 ОМБР на допомогу не відправлено жодного резерву чи техніки, у проведення евакуації загиблих та поранених було відмовлено. І це притому, що виживші військовослужбовці всіх загиблих побратимів знесли в точку евакуації, ризикуючи своїм життям під постійним обстрілом ворога (який також знаходився в цій посадці).
6️⃣ Тільки на 4-ту добу після дзвінків до вищого керівництва та розголосу вказаної ситуації, 2 мехбат провів евакуацію загиблих та поранених.
7️⃣ В результаті необдуманих штурмових дій, неправильного планування та донесення оперативної інформації, недооцінки сил та засобів ворога, перша зведена рота в/ч А7302 понесла втрати особового складу 5-ма загиблими та 11-ма пораненими.
[23]

Леменчук, “Ісус”, “13-й”, “Депутат”, Ксенофонтов, мотивовані патріоти, які на війні від початку повномасштабки, тепер навіки поповнили небесний стрій. Вічна вам пам’ять та шана, побратими»

Микола Ляхович, фейсбук [24]

Намордник для критиків уряду, — sueddeutsche.de

Автор Sprotiv.org дата: 03/06/2024 @ 09:57 в авторитаризм Зеленского,СТАТТІ | Нет комментариев

[25]

Намордник для критиків уряду — під таким заголовком виходить стаття у впливовому німецькому виданні. З жорсткою критикою заборони міжпарламентської діяльності депутатів.

Українські опозиційні політики звинувачують спікера Стефанчука в довільній забороні у відрядженнях.
Опозиційним депутатам ВР неодноразово блокували важливі зустрічі за кордоном, зокрема, представникам «ЄС». Вони скаржаться на зловживання владою.
Український парламентар Ярослав Железняк мав бути в Європейському парламенті на важливих переговорах, але йому не дозволили поїхати до Брюсселя. Спікер не підписав дозвіл, необхідний для закордонних поїздок під час війни.
На думку українських депутатів, керівництво використовує дозвіл на відрядження як засіб покарання. Й є великі сумніви щодо законності дій таких дій.
Посилення парламентського контролю і в цьому контексті діалог з міжнародними партнерами необхідні Україні. Наприклад, «Бюро економічної безпеки» (БЕБ), створене в 2021 році для боротьби з економічною злочинністю, саме звинувачується в корупції. Реформатори та західні донори вимагають, щоб БЕБ, контрольоване ОП, було незалежне. Але уряд представив законопроєкт, згідно з яким перезавантаження можливе лише через рік після закінчення війни.
Депутатам, які проголосували проти такого проєкту, пригрозили, що їхні поїздки за кордон «не будуть схвалені ні зараз, ні в майбутньому», — каже Железняк. Парламентарі Володимир Арієв та Юлія Клименко підтвердили цю інформацію.
Незважаючи на тиск, урядовий законопроект провалився. Тоді Железняку не дозволили виїжджати за кордон. «І я був далеко не єдиний», — каже він, перераховуючи всіх інших заблокованих парламентарів.
Спікер парламенту заперечує ці звинувачення і заявляє, що ВР — не туристичне агентство.
Депутат Володимир Арʼєв, який належить до опозиційної фракції «Європейська солідарність», підтверджує, що парламентське керівництво відмовляє у відрядженнях за кордон критично налаштованим політикам.
Р. Стефанчук, близька довірена особа президента Зеленського, заперечує це в письмових відповідях на запитання видання й називає звинувачення опозиціонерів «неповними і неправдивими».
«Ніхто не покараний в ВР. Критеріями схвалення для відрядження є те, що поїздки за кордон повинні відбуватися в делегаціях, на запрошення президента іноземного парламенту. Заявки на подорожі з такими фразами, як «поліпшення міжпарламентських відносин», для участі в спортивних змаганнях, виступах, робочих обідах або для незрозумілих конференцій будуть відхилені. Ми не туристичне агентство, яке відправляє людей на позапарламентські заходи. Ми парламент під час війни" — пише у відповідях Стефанчук
Депутати Железняк, Арʼєв та Юлія Клименко стверджують, що голова парламенту або його заступники неодноразово відмовляли у виїзді за кордон, незважаючи на запрошення на заходи високого рівня, наприклад, В. Арʼєву заблокували візит на парламентський форум з питань безпеки у Вашингтоні у грудні 2023 року.
Я. Железняк постійно закликає західних кредиторів, зокрема МВФ, чинити більший тиск на Київ для реформ. Вже навесні 2023 року він отримав помсту за це і заблокований дозвіл на поїздку для участі в щорічній зустрічі МВФ у Вашингтоні.
Свою стурбованість блокуванням міжпарламентської діяльності українських депутатів вже висловили в ЄС.
«В останні місяці зловживання владою стало сильнішим і систематичним», — скаржиться Железняк. «Це прямий політичний тиск на опозицію та зловживання владою, щоб проштовхнути рішення в ВР».
Європейський парламент вже заявив , що «стурбований обмеженнями на виїзд українських депутатів за кордон» й це можна розглядати як «обмеження політичної діяльності обраних членів парламенту, особливо тих, хто представляє опозицію».
Железняк і Арієв наголошують, що рішення про дозвіл на відрядження надають в ОП, а не Стефанчуком, який є просто виконавцем. Сам спікер говорить , що це"необґрунтована і неперевірена брехня".
Прес-секретар президента Володимира Зеленського залишив питання видання без відповіді.
З моменту проголошення стану війни 24-го лютого 2022 року українським чоловікам у віці від 18 до 60 років заборонено залишати Україну. Парламентарі та інші чиновники мають відстрочку щодо мобілізації.
Жінкам насправді дозволено в'їжджати та виїжджати без обмежень, але жінки-члени парламенту також повинні мати затверджені відрядження. «Я дружина і мати кількох неповнолітніх дітей — і все ж мені також відмовили у виїзді за кордон, попри існуючі офіційні запрошення», — розповідає Юлія Клименко.
Рішення Ради національної безпеки та президента, кабінету міністрів та спікера парламенту щодо обмеження відряджень депутатів є"незаконними, оскільки суперечать закону ", вважають опозиційні політики.
Фактично, пункт 2 статті 26 «Закону про статус народних депутатів» визначає: «Повноваження члена парламенту та його конституційні права та свободи не можуть бути обмежені навіть за умов воєнного стану або надзвичайного стану в Україні».
Дійшло до судових скандалів. В. Арʼєв подав судовий позов на голову парламенту після відмови від поїздки 16-го січня 2024 року до Київського адміністративного суду. Розгляд справи ще не встановлено, адвокати Стефанчука вимагають, щоб позов за процедурою 320/2775/2024 був відхилений без суду.
Депутат Железняк песимістичний щодо перспектив таких судових позовів. «Навіть судді в нашій країні часто не судять самостійно».
Українське керівництво також виправдовує свою обмежувальну практику та обмеження поїздок за кордон кількома соковитими скандалами: наприклад, у січні 2023 року Микола Тищенко, заступник голови президентської фракції «Слуга народу», насолоджувався відпочинком в Таїланді. Влітку 2023 року з'ясувалося, що Юрій Аристов, колишній діловий партнер президента Зеленського, взяв відпустку на Мальдівах через кілька місяців після початку війни.
Деякі депутати не їдуть у відрядження, а «відвідують своїх дітей та родичів, які перебувають за кордоном під час війни», — каже Стефанчук у своїй відовіді SZ.
Свої дії Стефанчук виправдовує, що він, як голова парламенту, повинен забезпечити достатню депутатів для важливих голосувань. Крім того, поїздки за кордон повинні бути «виключно орієнтовані на вимоги війни та стан війни».
Київ цензурує закордонні поїздки опозиційних політиків. Екс-президенту Порошенку було відмовлено у виїзді на прикордонному переході з Польщею на початку грудня 2023 року, незважаючи на вже наданий дозвіл на поїздку. Віце-спікер парламенту Олександр Корнієнко відкликав дозвіл, мовляв СБУ, яка фактично контролювалася президентським апаратом, стверджувала, що Порошенко хоче зустрітися з дружнім до Москви прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Партія Порошенка наполягала на тому, що візит було заплановані виключно в Польщу та США.
За інформацією видання, Комітет із закордонних справ Бундестагу планував зустріч в Берліні з колегами з Комітету із зовнішньої політики українського парламенту. Таке спільне засідання мало відбутися вперше в історії Бундестагу в листопаді 23 року. Незважаючи на запрошення президента Бундестагу Барбеля Баса, членам українського комітету, деякі з яких належать до опозиції, не було надано дозволу на візит. За інформацією Комітету у закордонних справах Бундестагу, засідання було «скасовано за короткий термін».
Спікер Стефанчук назвав причиною скасування парламентську сесію в Києві, на якій нібито мали прийняти «дуже важливі рішення».
Насправді, 7-го листопада, на яке було запланованої візит, згідно з протоколом засідання, обговорюються лише підзаконні поправки, на відео зустрічі показано лише кілька членів у залі.
Видання також наводить скандальне розпорядження Стефанчука No 1367 від грудня 2023 року, яке ще більше обмежує право на проїзд з січня 2024 року і погрожує депутатам відмовою в будь-якій поїздці, якщо, наприклад, вони не отримали директив МЗС.
Руслан Стефанчук сказав виданню, що в боротьбі з російською агресією «не дивно, що українські депутати, які виступають на міжнародних майданчиках, повинні зайняти єдину позицію для захисту наших національних інтересів. Це називається голосом держави. Під час воєнного стану це питання виживання української нації».

Депутат Железняк критикує такі виправдання. «Стефанчук, мабуть, не знає чинного законодавства, яке не дає йому чи комусь іншому права прописувати депутатам, що вони повинні робити чи не робити». Він вважає, що справжня причина заборони в іншому : президентський офіс боїться, що опозиціонери за кордоном говоритимуть про корупцію, недоліки влади чи критикуватимуть ОП.

sueddeutsche.de [26]

Укрінформ – не єдине медіа, яке вирішив «привласнити» ворог України Зеленський. Розслідування

Автор Sprotiv.org дата: 02/06/2024 @ 10:36 в авторитаризм Зеленского,Обмеження свободи слова,Перешкоджання журналістській діяльності,СТАТТІ | Нет комментариев

[27]
Юрій Ніколов [28], був на тій зустрічі журналістів з послами #G7 [29] . І бачив і емоції Марини Сингаєвської, і той «темник», і ох*їння в очах послів, і всіх присутніх.
І повірте, це далеко не все, що українські журналісти вже отримали від силовиків і ОПи за останній час. Я не можу цього розповідати, бо потерпілі вирішили самі не говорити про це. Бо вони вважають, що це може нашкодити Україні і безпосереднім фігурантам (тупо може стати ще гірше). Я розумію, але не поділяю їх позицію. Щиро вірю в те, що систему треба лікувати, якщо вона хворіє. І що систему характеризує не помилка, а реакція на помилку.
Однак ще раз повторю – я не засуджую колег. Бо чудово розумію, що під час лікування системи конкретні люди можуть втратити власне життя.
Вибачте, що розвів тут знеособлений полілог))) Почитайте просто текст «Української правди», і прозрійте наскільки вже піздєц прийшов. Але якщо ви поділяєте думку, що журнашлюхи нахуйнєнужни, а нужен мощнийікрасівийлідєр онвсьорєшиткакнада, то гортайте далі. Мені з малоросами нецікаво мати справу.

Частина лонгріду https://www.pravda.com.ua/articles/2024/05/29/7458080/ [30]

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

Укрінформ – не єдине медіа, яке вирішила «привласнити» Банкова. Намагання Офісу президента підлаштовувати інформпростір під себе – системна історія.
Варто згадати телемарафон «Єдині новини», який від початку великої війни відпрацьовує потрібні Офісу наративи. За схожою схемою працюють державні телеканали «Дом» і FREEДОМ.
Окрім державних медіа, ОП намагається тиснути на приватні ЗМІ. Як приклад, наприкінці 2021-го про тиск із боку влади заявила редакція незалежного на той час англомовного видання Kyiv Post.
Колишня заступниця головного редактора видання, а нині керівниця Kyiv Independent, Ольга Руденко в коментарі УП пригадує, що проблеми в редакції почалися після публікації двох критичних матеріалів про колишню генеральну прокурорку Ірину Венедиктову. Після цього Офіс генпрокурора почав тиснути на власника Kyiv Post – бізнесмена Аднана Ківана. На думку Руденко, саме в цей момент Ківан вирішив, що має взяти під контроль редакційну політику медіа.
Команда видання чинила спротив намаганням власника взяти редакцію під ручне управління, тому він звільнив усіх і перезапустив газету з новим менеджментом.
– Я не знаю, яку саме роль відіграв Офіс президента в тиску на Kyiv Post. Але є певний логічний ланцюжок відповідальності. Ірина Венедиктова була призначена президентом. Після нашої публічної заяви про тиск Венедиктової на незалежне видання її не звільнили. Офіс президента не засудив це. Це значить, що її дії або були відомі Офісу, або були прийнятні для Офісу, або просто не мали значення для Офісу, – розповідає УП Ольга Руденко.
Тобто спроби ОП впливати на інформаційну політику ЗМІ – це не щось нове чи екстраординарне. Але на початку 2024-го відносини між владою і журналістами відчутно загострилися.
Йдеться про стеження за командою Bihus.info, а також залякування журналіста Юрія Ніколова. Ці випадки не омнула увага міжнародної спільноти.
Наприкінці січня посли країн G7 зустрілися з українськими журналістами та редакторами, щоб розібратися, що насправді відбувається.
Неформальне спілкування тривало кілька годин. Спочатку посли країн G7 висловлювали свої побоювання щодо ситуації зі свободою слова в Україні. А потім передали слово журналістам. Кожен розповідав про своє бачення та досвід роботи під час війни.
На цю зустріч від Укрінформу запросили не Мацуку, а його заступницю Марину Сингаївську, яка на той момент ще працювала в агентстві.
За словами співрозмовників УП серед присутніх на зустрічі, Сингаївська, не стримуючи сліз, розповідала про тиск і намагання цензурувати роботу Укрінформу з боку нового керівництва. Також вона показала послам і колегам «рекомендації», які Мацука надсилав регіональній редакції. — 2, 3 файли фотокопії.
«Всі оху*ли: і посли, і ми теж. Все сказане після Марини Сингаївської було тусклим», – ділиться з УП на умовах анонімності один із учасників зустрічі.
Про зміст зустрічі медійників із послами #G7 [29] одразу стало відомо #ОП [31]. За даними джерел в оточенні президента, на Банковій одразу почали обговорювати можливі сценарії виходу сухими з води – «щоб ніхто не здогадався про факапи» (ганебний провал – #УП [32]) в Укрінформі.
Впродовж кількох місяців в ОП і МКІП обговорювали можливість запросити на роботу в агентство експерта, який мав спостерігати за дотриманням стандартів. Згодом з'явився варіант створити незалежну наглядову раду. Але рішення так ніхто і не ухвалив.

За словами співрозмовників УП в Кабміні та ОП, зрештою на Банковій вирішили піти перевіреним шляхом – прибрати Олексія Мацуку. Буцімто немає людини – немає проблеми.

Олексій Целік, фейсбук

Викрадення головного редактора «Економічної правди» Дмитра Дєнкова: позиція Української правди

Автор Sprotiv.org дата: 28/05/2024 @ 11:15 в Катування та нелюдське поводження,Обмеження свободи слова,Перешкоджання журналістській діяльності,Порушення прав людини,СТАТТІ | Нет комментариев

[33]

 

 

Головний редактор «Економічної правди» Дмитро Дєнков після того, як його майже на добу затримали співробітники ТЦК [34]долучається  [35]до ЗСУ.

Почну з того, що журналісти «Української правди» служать у війську – більшість мобілізувалася добровільно, кілька людей отримали повістки і долучилися до Сил оборони.

Наш Ельдар Сарахман [36] мобілізувався сам та служить вже два роки.

Добровільно пішла до війська і Соня Лукашова [37], якій 25 і яка могла цього взагалі не робити. Також воюють колеги, які поки не говорили про це публічно.

Нам не усе одно,бо наша країна веде боротьбу за виживання. За ці два роки ми разом з читачами зібрали на потреби ЗСУ більше 100 млн гривень.

Наш Дмитро вже обговорював можливість піти служити, він до цього готувався останні кілька тижнів. Вирішили, що він мобілізується після проведення банківського форуму в кінці червні, бо це важливий для нас захід, його сфера відповідальності та експертиза.

Як і велика кількість українців, Дмитро оновив свої дані в Резерв+ у перший же день після запуску застосунку. І коли на сторінці Оперативного командування «Південь» в фейсбуці з’являється допис про те, що «зазначений громадянин довгий час не оновлював облікові дані», це, м'яко кажучи, неправда.

Дмитро їхав до Одеської області провідати своїх батьків, які там живуть. Його затримали прикордонники на транзитній ділянці. Справа в тому, що щоб потрапити до села, звідки Дмитро родом, потрібно проїхати через частину дороги, що пролягає в прикордонній молдовській зоні, іншого шляху там немає.

Усе, що ми знаємо станом на зараз це те, що його затримали прикордонники. Згодом вони передали нашого колегу співробітникам ТЦК, хоча центр не є ані судовим органом, ані органом слідства.

Як ми з’ясували вже потім, у Дмитра забрали телефон та ноутбук.

Дмитро не виходив на зв’язок з вечора неділі. І це, звісно, стало великим стресом для всіх – батьків, які чекали на сина, дружини та колег.

Просто уявіть, що ваш редактор не виходить на зв’язок кілька годин без попередження. Що би ви думали, і як би діяли в такій ситуації?

Зважаючи на історію нашого видання, ми дуже чутливо ставимося до таких ситуацій. Не уявляю, в якому стані були батьки та дружина.

Ми не могли з’ясувати, де Дмитро і що він був затриманий ТЦК, допоки батьки не написали заяву на розшук у поліцію.

Так не має відбуватися.

Ми вирішили вийти в публічну площину і розповісти про це своїй аудиторії, бо це правопорушення – позбавляти людину можливості зв’язатися з рідними та попередити їх. Ми робили це і раніше в таких випадках.

Моя особиста думка — це абсолютна ганебна практика, яка має припинитися негайно і яка ще більше лякає людей та руйнує довіру та повагу до ТЦК та держави загалом. Такі випадки точно не сприяють мотивації людей долучатися до захисту держави та грають на руку ворогу.

Дмитро Дєнков – відомий редактор, журналіст і медійна персона, тому ця його історія набула величезного розголосу. А більшість людей, які опиняються в подібних ситуаціях, залишаються сам на сам з подібним ставленням до себе і своїх близьких.

Дмитро найближчим часом передає справи колегам та долучається до сил оборони.

Хочу також зазначити, що він ніколи не стояв осторонь допомоги ЗСУ. За ці два роки повномасштабки разом з колегами він передав більше 300 автівок нашим військовим, брав участь в багатьох спільних зборах.

Наш Дмитро – дуже класна і порядна людина. І я кожного дня радію, що у 2015 році він очолив редакцію «Економічної правди», прийняв цей виклик та зробив найкраще ділове видання в країні.

Дмитро залишається частиною нашої сім’ї і сумлінно виконуватиме свій обов’язок громадянина, бо на нашу країну напала Росія.

У тому, що він робитиме це з гідністю, у мене немає жодних сумнівів.

Севгіль Мусаєва, фейсбук [38]

 

Рашист Зеленський використовує повістки та мобілізацію як інструмент залякування, репресій та позасудових страт українців. Розслідування

Автор Sprotiv.org дата: 27/05/2024 @ 11:26 в авторитаризм Зеленского,Зеленський Володимир Олександрович,СТАТТІ | Нет комментариев

[39]

«Рашист Зеленський використовує повістки як інструмент залякування, репресій та позасудових страт.

Як приклад. Ze-влада закриває онкоцентр у Запоріжжі.

Лікарі підписали заяву, і всім, хто підписав, навіть не змінюючи послідовности, виписали повістки», — пише Вадим Гладчук у фейсбуці [40].

Після того, як колектив лікарні подав позов до суду та створив петицію на сайті президента всім лікарям виписали повістки, про це пише ТСН [41].

"В Запоріжжі спалахнув гучний скандал через реорганізацію регіонального протипухлинного центру, де щороку лікуються декілька тисяч онкохворих українців.

Як розповів в коментарі для ТСН.ua директор цієї установи Михайло Єсаянц, керівництво області фактично ліквідовує цю медичну установу, через що багато пацієнтів будуть вимушені лікуватись на платній основі в іншій лікарні, до якої хочуть приєднати цей центр. Крім того, на думку Єсаянца, тиск на нього та колектив здійснюється ще й шляхом видачі повісток тим лікарям, які підписали позов до суду.

Пан Єсаянц щодо цієї ситуації висловлюється доволі жорстко.

"Хочуть розпилити гроші, я це розумію. Хочуть, щоб наші пацієнти йшли до іншої установи. Хочуть «кончіть» нашу лікарню, тому що я незручний. Нашому колективу обіцяють, що нікого звільняти не будуть. Люди цьому не вірять, тому ще немає ніякого документального підтвердження цьому. Документа, який би гарантував це немає. Реорганізацію пояснили тим, що треба об’єднати дві установи, щоб була одна сильна. На емоціях нам було сказано, що «багатий повинен годувати бідного, а ви тут розіжралися», — каже Єсаянц.

За словами Єсаянца, колектив подав позов до суду, намагаючись не допустити реорганізацію протипухлинного центру, після чого відбулись події, які, на його думку, складно вважати співпадінням.

«Позов підписали 10 людей. 15 травня мого заступника Юрія Баршака біля його будинку спіймали представники ТЦК та виписали йому повістку», — каже Михайло Єсаянц.

Та додає: «Він перебуває на обліку в іншому ТЦК, у нього з документами все нормально, він ні від кого не бігає. Потім стало відомо, що це „замовлення“. Через день йому зателефонували з його ТЦК та спитали про те, чому він рахується як особа, яка перебуває в розшуку. З’ясувалось, що в розшук його оголосили 11 травня. 21 травня прийшло розпорядження, щоб певні наші співробітники з’явились до ТЦК. Список прізвищ – це перелік людей, які підписали заяву до суду. Ось така історія. Я розцінюю це як адміністративний тиск за допомогою ТЦК, використовуючи те, що зараз війна. А 23 травня, вчора, принесли повістку мені. Я поїхав до ТЦК, простояв близько 3 годин в черзі. Про це повідомив керівництву ТЦК, додавши, що готовий з’явитись».

Не щедрі на коментарі
ТСН.ua звернувся за коментарем до очільника Запорізької ОВА Івана Федорова, його помічниця нам повідомила, що питання щодо цієї лікувальної установи прокоментує профільна заступниця Наталія Будяк. Своєю чергою, помічниця пані Будяк нам повідомила, що передала адресовані їй питання, але можливість прокоментувати у Будяк буде лише завтра або в понеділок – наразі часу не знайшла через зайнятість. Сама пані Будяк на наші телефонні дзвінки не відгукнулась. Редакція ТСН.ua готова опублікувати позицію пані Будяк щойно отримає її.  В той же час, деякі ЗМІ повідомляють, що пані Будяк днями коментувала цю тему і зазначила, що «це об’єднання передбачає зменшення бюрократичних процедур для пацієнта».

Як з’ясувалось, на сайті президента України днями з’явилась петиція, де лікарі прохають Володимира Зеленського скасувати розпорядження обласного керівництва про реорганізацію цього протипухлинного центра. Мотивують це тим, що лікування онкозахворювань може забезпечити лише профільний заклад. Петицію вже підписали 11 433 людини".

Дмитра Штанька, який розповів про корупці схеми та торгівлю посадами Єрмаками навмисно люди Зеленського з ОП перевели на гарячу точку. Точку злили — рашистам. Так у Зеленського зараз прибирають свідків та журналістів. Дмитро Штанько записував брата Єрмака. Як він загинув на Бахмуті розповів журналістам український розвідник Роман Червинський (53:41 [42]), якого за наказом російського ворога Зеленського тримають під незаконним арештом.

На журналістів СБУ натравлює ТЦК [43], щоб мобілізували за антикорупційні розслідування.

Нагадаємо, що Зеленський у 2020 році заявив, що інколи йому «хочеться вішати людей [44]»

Зеленський зумисно продовжував безперервно воєнний стан, щоб уникнути кримінальної відповідальності за держзраду та захопити владу. Відео

Автор Sprotiv.org дата: 27/05/2024 @ 09:46 в авторитаризм Зеленского,державна зрада Зеленського,Зеленський Володимир Олександрович,НОВИНИ | Нет комментариев

[45]

 

У ворога України Зеленського 20 травня 2024 року завершився строк президентських повноважень, повідомляє sprotiv.org [9].

Конституція України не дає права без виборів залишатись Президентом України понад 5 років.

Стаття 103. «Президент України обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування СТРОКОМ на П'ЯТЬ років».

А це відео свідчить про те, що Зеленський зумисно продовжував безперервно воєнний стан для того, щоб допомогати путіну повністю окупувати Україну та уникнути кримінальної відповідальності за державну зраду, захопивши державну владу.

 

Ст. 108, ч. 1. Конституції говорить, що «Президент України виконує свої повноваження до вступу на пост новообраного Президента України».
Термін «новообраний» є зрозумілим? Тобто відбуваються вибори, ЦВК оголошує результати й визначає переможця. Але він не відразу розпочинає виконання президентських повноважень, а тільки після складання присяги українському народові на урочистому засіданні сесії Верховної Ради.
Ст. 104 Конституції: «Новообраний Президент України вступає на пост не пізніше ніж через тридцять днів після офіційного оголошення результатів виборів з моменту складання присяги народові на урочистому засіданні Верховної Ради України».
Так от, протягом оцих конституційних тридцяти днів, перед вступом на посаду новообраного президента, президентські обов’язки продовжує виконувати ще чинний.
Але це зовсім (абсолютно!) не передбачає ситуацію, що вибори не відбуваються у час закінчення конституційного п’ятирічного терміну президентських повноважень і він, старий президент, може керувати державою, скільки йому заманеться.
Це називається самовільним захопленням влади – з усіма правовими наслідками за Кримінальним кодексом України (стаття 109. Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Україна не має давати майданчики для російської опозиції. Немає там ніякої опозиції

Автор Sprotiv.org дата: 24/05/2024 @ 16:27 в Московщина,Національна безпека,російське вторгнення 2022,Російсько-українська війна,СТАТТІ | Нет комментариев

[46]

Шановні Валерій Пекар і Андрій Яницький розпочали цікаву дискусію щодо форуму російської опозиції, який з якогось милого проходив у Львові. Вони висловили думку, що така українська відкритість демонструє світу, що Україна не засліплена ненавистю, готова в майбутньому до діалогу з російською цивілізованою опозицією, паростки якої ніжно проросли днями у Львові . Й мовляв, там були не лише неозброєні російські ліберали, але й ті росіяни, які воюють в лавах ЗСУ, й ций замєс треба гуртувати, ліпити докупити і тд.

Той рідкісний випадок, коли я категорично не згодна з моїми шановними і розумними колегами. Й питання не лише в тому, що не існує хороших росіян, а ліберали в екзилі, які томно розмірковують про пансловʼянство по Парижам і Берлінам- це ніяка не опозиція.
Я вважаю такі форуми дуже небезпечними. В першу чергу тому, що подібні заходи переключають увагу з жертви на агресора, формують емпатію до росіян. А я не готова до емпатії, й не через кровожерливість, а тому що це і є сценарій башт Кремля- розмити і перекласти відповідальність за страшну війну на окремих осіб, знявши її з народу і країни, яка цю війну повністю підтримує.
По- друге, всі ці люди є частиною путінської Росії, всі вони на різних етапах обирали,цементували, терпіли, не втручалися, мовчали, заробляли, поблажливо дивилися на Україну , розповідаючи про братство і словʼянство. Всі вони імперці. Й потім- всі вони просто втекли, ніхто з них ніколи не боровся. Й зараз не боряться. Бо інакше вони були б не у Львові, а трохи раніше — в Вашингтоні, переконуючи розблокувати нам допомогу. Чи в Берліні просили б далекобійну зброю. Жоден з них ні слова не сказав про зброю на жодному телеканалі в своїх чисельних інтервʼю. В їх риториці і тільки Путін. А як же російський народ, який зацементував режим і підтримав плебісцит щодо війни? Росіяни всі мають платити в майбутньому репарації, вибачиться перед українцями і понести покарання. Шлях до прощення- через визнання провини! Хто з учасників львівського збіговиська вибачився перед українцями?
Ми дійсно боїмося, що світ бачить в нас націю, яка ненавидить росіян? А як ставитися до вбивць і ґвалтівників? Не впевнена, що настав час емпатії. Для мобілізації потрібні сильні почуття і емоції. Любов. До родини і України. Ненависть. До жорсткого, потворного, хитрого ворога. Який іноді напʼялює на себе маску ліберала. Й скажу чесно, моя зневага до самозакоханих російських лібералів значно більша, ніж до люмпена, який заганяють в російську армію вбивати українців. Бо люмпен не читав книжок. А ці високочолі, з освітою і домашніми бібліотеками, які читали статі дугіних, солженіциних, путіна, вони ж все усвідомлювали й нічого не зробили, аби зупинити російський фашизм в зародку.
Щодо росіян, які воюють в ЗСУ. Ті, хто дійсно воюють, навряд чи їздять по форумам. Вони ховають обличчя, бо мають рідних в РФ і знають, на що здатні російські спецслужби.
А щодо історій про звільнення «російськими батальйонами» бєлгородської республіки, якими рясніли ТГ Банкової восени минулого року, то ви помітили, що все якось дуже різко припинилося? Вам не здається це дивним? Мені ці історії відразу були схожі на певну роботу спецслужб. Таке потрібно під час війни для підняття морального духу і створення легенд, але чи варто ще й на форуми тягати маскарад?
Окрема історія- реакція мера Льовова. Андрій Садовий керує містом майже два десятиріччя і знає про кожен чих в львівських кавʼярнях. А тут таке знатне збіговисько пройшло повз. Непереконливо. Й уявляю реакцію, аби за часів Порошенка хтось організував у Львові зʼїзд хороших русскіх. Й чесно кажучи, більше ніж впевнена, що половина з них співпрацюють з ФСБ. Тому окрема тема, навіщо їх пускають в Україну.
Не думаю, що Україна має давати майданчики для російської опозиції . Це явний перебор. Та й немає там ніякої опозиції.

Ну а участь Банкової в збіговиську не дивує.

Ірина Геращенко, фейсбук [47]

В Україні масово викрадають людей «Zeлені чоловічки» із закритими обличчями. Відео

Автор Sprotiv.org дата: 24/05/2024 @ 08:58 в авторитаризм Зеленского,НОВИНИ | Нет комментариев

[48]

 

На формально не окупованих російським ворогом територіях стали масовим явищем викрадення громадян України «зеленими чоловічками» — чоловіками у військовій формі з закритими обличчями. Все це стало можливим після ухвалення парламентом України низки законів скопійвованих у російської федерації, які порушують права людини, повідомляє sprotiv.org [9].

Ось відео, як люди у військовій формі із закритими обличчями, викрадають чоловіка у прямому розумінні цього слова вранці на вулиці в Одесі.

 

Odesa-vikradenya1 [49]

 

Зелені чоловічки разом з поліцаями витягають громадянина України з автомобіля та б'ють.

Таке хіба можливо у вільній демократичній Україні?

Україна вже окупована? Чи це вже не Україна, а тоталітарна Ze-країна?

Статья распечатана с sprotiv.org: https://sprotiv.org

URL статьи: https://sprotiv.org/72258

URL-ы в этой записи:

[1] https://www.president.gov.ua/ua/documents/constitution/konstituciya-ukrayini-rozdil-v: https://www.president.gov.ua/ua/documents/constitution/konstituciya-ukrayini-rozdil-v

[2] https://sprotiv.org/69509: https://sprotiv.org/69509

[3] https://sprotiv.org/69652: https://sprotiv.org/69652

[4] https://www.radiosvoboda.org/a/schemes-news-zelenskyi-vyznav-biznes-v-rosiyi/29719542.html?fbclid=IwY2xjawFvMdlleHRuA2FlbQIxMAABHZo3VdGjs7kUBIgSg3SXyYRYX18o1vlWfluRDbBqPhvKTfiZJ16PZNiiFA_aem_W5qceMaUfDJ9kXwt60DyJg: https://www.radiosvoboda.org/a/schemes-news-zelenskyi-vyznav-biznes-v-rosiyi/29719542.html?fbclid=IwY2xjawFvMdlleHRuA2FlbQIxMAABHZo3VdGjs7kUBIgSg3SXyYRYX18o1vlWfluRDbBqPhvKTfiZJ16PZNiiFA_aem_W5qceMaUfDJ9kXwt60DyJg

[5] https://sprotiv.org/72266: https://sprotiv.org/72266

[6] фейсбук : https://www.facebook.com/vadym.gladchuk/posts/pfbid0QCueSLzoF4vunuG35s8sAJuctEmkydhXwMoo8LAV8hXWTbDW6h5HwugDUwzP5HkHl

[7] фейсбук: https://www.facebook.com/vadym.gladchuk/posts/pfbid02PmRDppnDW8Xu5ifFru8KHLHziqBLf2fTJbmtgkC8dGMybwcFmXdJZNnk9AVhCZCvl

[8] Рустем Умєров отримав російське громадянство: https://bastion.tv/rustem-umyerov-stav-drugim-v-istoriyi-ukrayini-ministrom-oboroni-z-rosijskim-pasportom_n62179?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1YvvlW7rB0ag9rAtaMeg_Ouvkkk9g-IU9IRFJAWEdXBzRdZETwe9-Z46o_aem_12MXt-3mBjnhfkrB1D8T_A

[9] sprotiv.org: https://sprotiv.org

[10] Borzov-svavilya1: https://sprotiv.org/wp-content/uploads/2024/06/Borzov-svavilya1.mp4

[11] пише: https://www.facebook.com/vadym.gladchuk/videos/489037923688286

[12] Національне бюро розслідувань України: https://nacburo.org/

[13] lenta.ua.: https://lenta.ua/sergiy-chepurniy-temna-konyachka-yaka-krade-u-viyskovih-158709/

[14] Владислав Володський: https://www.prcenter.info/nazhyvayetsya-na-produktah-dlya-zsu-vladyslav-volodskyj-uchasnyk-korupczijnogo-skandalu/

[15] Изображение: https://sprotiv.org/wp-content/uploads/2024/06/Ze-viina-plus1.jpg

[16] Odesa-biyka1: https://sprotiv.org/wp-content/uploads/2024/06/Odesa-biyka1.mov

[17] Изображение: https://sprotiv.org/wp-content/uploads/2024/06/rostril-Zaporizhya1.jpg

[18] поліції Запорізької області: https://www.facebook.com/vkgunpzp/posts/pfbid0UusBGJGbULjXBTnoFHXY9aE9bNDpHfwovw9ALQ385qxyBWp9Ty7nbDRpKuhewWg9l

[19] Изображение: https://sprotiv.org/wp-content/uploads/2024/06/Kostira-Sergyi1.jpg

[20] Сергій Костира: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010964263005&__cft__[0]=AZVNVjEjSNf879aWDUjFpOXSRWmZJsKR9fMcqISdzIbqbPKrPlcxC5QF-Fqp7PzYBg1UphTAysGc8P1B36wyS7mWUSIqJnBUZ0c9UnEEv_dC_i3OmZqrgShMbmeL31Dh5Xvvq7AdB41s3ckh9NgIm6OlCw9S9A0FjIMCSaBDHz_sEw&__tn__=-]K-R

[21] фейсбук: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02tFjrNuLnANxKaLfwpiymPYWQnqjNTxCf1TKQ5tLmX2xP5ySQTwfvarsQHbAZ5YMYl&id=100010964263005

[22] Изображение: https://sprotiv.org/wp-content/uploads/2024/06/post-Tkachenka1.jpg

[23] Изображение: https://sprotiv.org/wp-content/uploads/2024/06/post-Tkachenka2.jpg

[24] фейсбук: https://www.facebook.com/mykolapolishuk/posts/pfbid02m8Nw2a2iSqGu54PfzrNi7WEWQ89qEUMcwXTsbxcNpX7aAv9zAK1zyJYmKXqQ9xdhl

[25] Изображение: https://sprotiv.org/wp-content/uploads/2024/04/ze-dictator2.jpg

[26] sueddeutsche.de: https://www.sueddeutsche.de/politik/ukraine-parlament-machtmissbrauch-kiew-1.7646185?reduced=true&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3CzVwH9eLmzFjYDlJcuqpwclxN-e4zWyyTEXUVN_X-LGLgppfZIzLT4y8_aem_AeCe-eBycKtXFzzzp2r8lO689loCwr8THtW-cm3tWZFNkL9c-0DS8UM_Q48vw_24cqhA8-Wwfxc7C74M82nlncdQ

[27] Изображение: https://sprotiv.org/wp-content/uploads/2024/06/Ukrinform-temnik1.jpg

[28] Юрій Ніколов: https://www.facebook.com/yuurii.nikolov?__cft__[0]=AZU4QqSDaFu7lzCj8YxoYSDUb-aBrF4_SSARly6jshqqcj5BA86Gru4aB7Kx1aLnbYpfKFS5wTcw09fN_gii7XiYJzk3RLbwfHdyeExE4GEaSAnezQg_D2sT7dVSgAFGIQeNDvZSsEwQbFMOe7nGG_eWwGNrVWnyMwEceFpc9wjUlfYR9zuCBP4_0Rf_SsFQaEulkh4BEac_sydt4OVIbVMVobtutst5h1B6r3hwTpbRppsdUPmzsAurv-1m2PaUEsOq8wnOvNeD62xy9_jpLTyj&__tn__=-]K-R

[29] #G7: https://www.facebook.com/hashtag/g7?__eep__=6&__cft__[0]=AZU4QqSDaFu7lzCj8YxoYSDUb-aBrF4_SSARly6jshqqcj5BA86Gru4aB7Kx1aLnbYpfKFS5wTcw09fN_gii7XiYJzk3RLbwfHdyeExE4GEaSAnezQg_D2sT7dVSgAFGIQeNDvZSsEwQbFMOe7nGG_eWwGNrVWnyMwEceFpc9wjUlfYR9zuCBP4_0Rf_SsFQaEulkh4BEac_sydt4OVIbVMVobtutst5h1B6r3hwTpbRppsdUPmzsAurv-1m2PaUEsOq8wnOvNeD62xy9_jpLTyj&__tn__=*NK-R

[30] https://www.pravda.com.ua/articles/2024/05/29/7458080/: https://www.pravda.com.ua/articles/2024/05/29/7458080/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0wW8wEQYsmkGvkTX1xufQqO8V1X5GSF-4br68QpI2qfpFIfWYvzfXEKrk_aem_AWYSIFMxCRGWyy5N-aVonsw6M7Zka3io-C0s3OK3t1BVnpSPOyFCY7gT9w45pBNItBWDbo2pa8T9svv73u5SlY1I

[31] #ОП: https://www.facebook.com/hashtag/%D0%BE%D0%BF?__eep__=6&__cft__[0]=AZU4QqSDaFu7lzCj8YxoYSDUb-aBrF4_SSARly6jshqqcj5BA86Gru4aB7Kx1aLnbYpfKFS5wTcw09fN_gii7XiYJzk3RLbwfHdyeExE4GEaSAnezQg_D2sT7dVSgAFGIQeNDvZSsEwQbFMOe7nGG_eWwGNrVWnyMwEceFpc9wjUlfYR9zuCBP4_0Rf_SsFQaEulkh4BEac_sydt4OVIbVMVobtutst5h1B6r3hwTpbRppsdUPmzsAurv-1m2PaUEsOq8wnOvNeD62xy9_jpLTyj&__tn__=*NK-R

[32] #УП: https://www.facebook.com/hashtag/%D1%83%D0%BF?__eep__=6&__cft__[0]=AZU4QqSDaFu7lzCj8YxoYSDUb-aBrF4_SSARly6jshqqcj5BA86Gru4aB7Kx1aLnbYpfKFS5wTcw09fN_gii7XiYJzk3RLbwfHdyeExE4GEaSAnezQg_D2sT7dVSgAFGIQeNDvZSsEwQbFMOe7nGG_eWwGNrVWnyMwEceFpc9wjUlfYR9zuCBP4_0Rf_SsFQaEulkh4BEac_sydt4OVIbVMVobtutst5h1B6r3hwTpbRppsdUPmzsAurv-1m2PaUEsOq8wnOvNeD62xy9_jpLTyj&__tn__=*NK-R

[33] Изображение: https://sprotiv.org/wp-content/uploads/2024/05/UP-vikradenya1.png

[34] затримали співробітники ТЦК: https://www.pravda.com.ua/news/2024/05/27/7457873/

[35] долучається : https://www.pravda.com.ua/news/2024/05/27/7457904/

[36] Ельдар Сарахман: https://www.pravda.com.ua/authors/5a25bd72345d7/

[37] Соня Лукашова: https://www.pravda.com.ua/authors/5bb49645dc413/

[38] фейсбук: https://www.facebook.com/sevgil.musaieva/posts/pfbid02369eBTRPGZQzfPoUoreTMzC9wQyWfJbwGSsXQwA3Z9zXoaiTsPQ2HvLyz8PnSYokl

[39] Изображение: https://sprotiv.org/wp-content/uploads/2024/05/mobil-likari-pomsta-Ze1.jpg

[40] фейсбуці: https://www.facebook.com/vadym.gladchuk/posts/pfbid02cyVdhRzUNPvUv5BAaacD33W3pTJhUis5V1ci1BPKAyrz4w1wQGr7WwHzGxXsf5mKl

[41] ТСН: https://tsn.ua/exclusive/skandal-u-zaporizhzhi-pracivnikam-onkocentru-rozdali-povistki-i-ogolosili-v-rozshuk-2585976.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR3KMEfrxf-48Eqj9Vs30mnXfo4yrCR3gK8WdRjdibFHh0hD7FGwWnH-F34_aem_ATzDGzRs_mZXqpiARMt2tKR7advgo9LvPXCl_imiTpKtWjE7-x3wC8-OHvRkwrTZr52RoOOzx3c0JpichNqXhIP8

[42] 53:41: https://www.youtube.com/watch?v=ZVF-GQOah00&t=3221s

[43] журналістів СБУ натравлює ТЦК: https://sprotiv.org/72131

[44] хочеться вішати людей: https://sprotiv.org/70730

[45] Изображение: https://sprotiv.org/wp-content/uploads/2020/02/zel-fsb1.jpg

[46] Изображение: https://sprotiv.org/wp-content/uploads/2024/05/klyata-rusnya1.jpg

[47] фейсбук: https://www.facebook.com/iryna.gerashchenko/posts/pfbid0qxPVv97cTqb417bJwJPGHwr4kFpzTVmsXhtjYyyZqAqi5HM7nwbJnw7nc2C28coXl

[48] Изображение: https://sprotiv.org/72258/ze-cholovichki1

[49] Odesa-vikradenya1: https://sprotiv.org/wp-content/uploads/2024/05/Odesa-vikradenya1.mov

[50] vityagaut ta buit1: https://sprotiv.org/wp-content/uploads/2024/05/vityagaut-ta-buit1.mp4

(Copyleft) 2004-2009 Громадський спротив України. Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури. Сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації.