27.07.2024 06:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Зеленський зумисно продовжував безперервно воєнний стан, щоб уникнути кримінальної відповідальності за держзраду та захопити владу. Відео

 

У ворога України Зеленського 20 травня 2024 року завершився строк президентських повноважень, повідомляє sprotiv.org.

Конституція України не дає права без виборів залишатись Президентом України понад 5 років.

Стаття 103. «Президент України обирається громадянами України на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування СТРОКОМ на П'ЯТЬ років».

А це відео свідчить про те, що Зеленський зумисно продовжував безперервно воєнний стан для того, щоб допомогати путіну повністю окупувати Україну та уникнути кримінальної відповідальності за державну зраду, захопивши державну владу.

 

Ст. 108, ч. 1. Конституції говорить, що «Президент України виконує свої повноваження до вступу на пост новообраного Президента України».
Термін «новообраний» є зрозумілим? Тобто відбуваються вибори, ЦВК оголошує результати й визначає переможця. Але він не відразу розпочинає виконання президентських повноважень, а тільки після складання присяги українському народові на урочистому засіданні сесії Верховної Ради.
Ст. 104 Конституції: «Новообраний Президент України вступає на пост не пізніше ніж через тридцять днів після офіційного оголошення результатів виборів з моменту складання присяги народові на урочистому засіданні Верховної Ради України».
Так от, протягом оцих конституційних тридцяти днів, перед вступом на посаду новообраного президента, президентські обов’язки продовжує виконувати ще чинний.
Але це зовсім (абсолютно!) не передбачає ситуацію, що вибори не відбуваються у час закінчення конституційного п’ятирічного терміну президентських повноважень і він, старий президент, може керувати державою, скільки йому заманеться.
Це називається самовільним захопленням влади – з усіма правовими наслідками за Кримінальним кодексом України (стаття 109. Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-05-2024 9:46 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100