20.04.2024 12:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Валерія Гонтарєва причетна до казнокрадства з держбюджету України? Документ з США

В американському Конгресі ініціювали розслідування щодо масштабів корупції та махінацій із державними коштами в Україні. Відповідне звернення подав член комітету з закордонних справ Палати представників США Стів Стокман.

«США надають Україні гранти та кредити, в той час як ширяться відомості про корупцію в українському уряді і поза ним. Звучать звинувачення на адресу Нацбанку України. Рада ЄС ввела обмежувальні заходи по відношенню до 18 колишніх міністрів і посадовців, яких вважають причетними до розкрадання державних коштів», — зазначає Стокман у поданні.

Також у документі надається посилання на статтю українських ЗМІ про відмивання коштів колишніми чиновниками. Поруч із прізвищами колишніх можновладців у цьому матеріалі фігурує прізвище чинного голови Національного Банку України Валерії Гонтарєвої. Мовляв, в деяких угодах з покупки цінних паперів за вкрадені з держбюджету кошти, посередником виступала компанія «Інвестиційний капітал Україна» (ICU), співвласником якої раніше була Гонтарєва. Сума угод з валютними облігаціями внутрішньої державної позики становила близько 300 млн дол., тоді як в цілому валютних облігацій було продано приблизно на 1 млрд дол.

Відповідно до заяви Стокмана, яку оприлюднило агентство РБК-Україна, Дослідницька служба Конгресу повинна вивчити всі факти і дані про масштаби корупції в Україні та сформулювати рекомендації щодо мінімізації ризиків зловживань.

Експерти вже заговорили про іміджеві втрати України, а найбільш песимістичні навіть висловили думку, що в разі підтвердження фактів корупції, співпраця між країнами припиниться. Дехто навіть побачив у цьому сплановану акцію з дискредитації нової української влади, інспіровану Москвою. Однак, є питання щодо релевантності таких звинувачень. Конгресмен Стів Стокман входить до лоббістької групи, яка пропагує у Конгресі та Сенаті США думку про необхідність постачання Україні зброї.

 

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-11-2014 12:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Семен Нікітський

    ворюги

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100