19.03.2024 09:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Івана Стрільця, який знищив ворожий танк, тепер звинувачують у тому, що він зачепив «мирних жителів». Подробиці. Фото

Відомий український журналіст Роман Бочкала розповів, що українського бійця, який героїчно знищив ворожий танк на полі бою, тепер звинувачують у тому, що через його дії постраждали «мирні жителі», повідомляє sprotiv.org.

Він уточнив, що ще 9 лютого 2015 року бійці батальйону Національної гвардії України ім. Кульчицького під час ротації в Станиці Луганській (на найжорсткіший блокпост — Яхта) переплутали дорогу і опинилися на захопленій території.

«Зав'язався бій. Гвардійці зайняли оборону. Коли зрозуміли, що сили нерівні, стали намагатися вириватися. На допомогу прийшли бійці 17-ї бригади. У вирішальний момент молодший сержант Іван Стрілець точним пострілом з ПТУРа вразив ворожий танк. Гвардійцям вдалося уникнути неминучої загибелі», — пояснив журналіст.

За інформацією Бочкали, незабаром після цих подій у Станиці Луганській місцеве військове керівництво попросило його зробити знімок 52-річного багатодітного батька з Кіровоградської області, який за ліквідацію танка був представлений керівництвом бригади до державної нагороди.

«В результаті Стрілець її не отримав, лише дали звання старшини. Але біда не в цьому. Минуло вже вісім місяців, і тепер Стрільця викликають у військову прокуратуру. Він підозрюється у вчиненні військового злочину. Мовляв нібито під час того бою десь поруч з ворожим танком були двоє мирних жителів, які постраждали», — констатує журналіст.

За його словами, які саме мирні жителі в розпал битви могли бути на позиціях російсько-терористичних військ — не уточнюється. Відомо тільки, продовжує Бочкала, що є заяви родичів цих самих «не те потерпілих, не те загиблих».

«В результаті пострілу з ПТУРа ворожий танк згорів, один член екіпажу загинув, двоє отримали контузії. Бійці 17-ї припускають, що ці двоє і є потерпілими. У будь-якому випадку, ці хтось перебували на території, підконтрольній ЛНР», — резюмує він.

Станом на 11 вересня Стрілець перебував у Донецькій області в штабі своєї бригади і 12 вересня за ним повинні були приїхати офіцер і два конвоїри, щоб етапувати його в Старобільськ, де він буде допитаний і будуть проведені слідчі дії.

«В якому статусі зараз Стрілець — невідомо. Зрозуміло одне — нічого доброго тут немає. Боєць наляканий і відмовляється вірити в те, що відбувається. Ще вчора він був герой, а сьогодні — ледь не злочинець. Товариші по службі відмовляються відпускати Івана. Деякі чомусь переконані, що він взагалі на допит не доїде. Мовляв, прецеденти були», — сказав Бочкала.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-09-2015 19:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

  • Дід

    Почали з Сашка Білого...

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100