29.03.2024 16:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Дерибан по-новому. Держрезерв встановив умови тендеру на закупівлю дизпалива на 430 мільйонів під Коломойського. Подробиці

 

 

Закупівля дизельного палива Державним агентством резерву України на очікувану суму 429 млн грн. заблокована скаргою в Антимонопольний комітет компанією «Євронафтопром». Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Компанія подала скаргу 29 січня 2015 року, тоді як розкриття пропозицій мало відбутись 2 лютого. ТОВ «Євронафтопром» жаліється на дискримінаційні умови тендеру, але які саме наразі не повідомляється. Фірма була створена у листопаді 2014 року Сергієм Кіслих, директор – Володимир Научу.

Держрезерв виставив умову, щоб дизпаливо було підвищеної якості (Євро) марки F виду ІІ відповідно до ДСТУ 4840:2007 з вмістом сірки до 50 мг/кг. Це відповідає якості дизеля Євро-4 «Укртатнафти» Ігоря Коломойського. Цей завод зараз є єдиним виробником палива в Україні. Імпортне дизпаливо по стандарту Євро-5 має жорсткіші вимоги до сірки – до 10 мг/кг.

Також Держрезерв вимагає від учасників тендеру оригінал паспорта якості виробника продукції з визначенням гарантійного терміну зберігання дизпалива 5 років.

Такий термін зберігання можна встановити для солярки, до якої низькі вимоги по якості палива. Однак дизпаливо Євро-4 може зберігатись рік при температурі 20 градусів, а при підвищенні до 30 градусів – півроку-рік.

Очікувана вартість палива на тендері становить 18 800 грн./т. При цьому «Укртатнафта» відпускає дизпаливо підищеної якості (Євро) марки F виду ІІ по 16 600 грн./т при відвантаженні залізницею.

Хто офіційно очолює Держрезерв зараз офіційно невідомо – державному реєстрі юросіб дані про керівника відсутні.

На сайті Держрезерву у розділі «керівництво» є дані про першого заступника голови Володимира Жукова та заступника Сергія Варламова. Вони обидва займають посади з грудня 2013 року.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-02-2015 9:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100