27.04.2024 03:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Корбан – не політик, а кримінальник, — Сергій Лещенко

Якщо ГПУ доведе провину лідера партії «Укроп» Геннадія Корбан, йому загрожуватиме від 8 до 15 років ув’язнення. Корбана підозрюють в організації викрадень людей. Раніше справу проти нього не розслідували, бо олігарх контролював УМВС Дніпропетровська.

Про це у соцмережі написав нардеп Сергій Лещенко, повідомляє sprotiv.org.

«В Інтернеті безліч версій затримання Корбана. Я пропоную уважно подивитися на статті кримінального провадження. 349 стаття Кримінального кодексу: «Захоплення або тримання як заручника представника влади (...) з метою спонукання державної чи іншої установи (...) вчинити або утриматися від вчинення будь-якої дії як умови звільнення заручника. Тут ідеться про співробітника мерії Дніпропетровська Величка, якого викрали в приймальні Корбана та тиждень тримали в заручниках, вимагаючи, щоб в.о. мера Романенко подав у відставку», — розповів Лещенко.

За його словами, Корбану інкримінують організацію викрадення Величка. Крім того, по цій статті в справі лідера «Укропа» проходить викрадення голови Держкомзему Рудика.

Депутат нагадує, що справу про викрадення Величка порушили в лютому, але вона не розслідувалася, бо міліцію Дніпропетровська контролював сам Корбан.

«Тільки 3 березня 2015 року тодішній глава СБУ Наливайченко забрав справу в провадження спецслужби. За пару тижнів зняли Коломойського, і тоді вони вирішили захищатися через політику, створивши партію УКРОП. Типова українська схема, відома з часів Лазаренка та партії «Громада». Тому ніякий Корбан не політик, в нього немає ідеології та цінностей, немає ідеалів та партійної мережі — два тижні тому Корбан сказав, що в партії «Укроп»... 12 членів», — зазначив журналіст.

Лещенко наголошує на важливості затриманні інших «акул» української політики, котрі досі на волі не зважаючи на готові кримінальні справи проти них.

«Методи роботи Корбана давно перейшли межу Кримінального кодексу. Єдине — хочу, щоб так само затримали хоча би Мартиненка та Бойка, по яких є вже готові кримінальні справи. Але робити це, думаю, буде вже інший генеральний прокурор», — додав парламентар.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України затримали голову партії «УКРОП» Геннадія Корбана.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-11-2015 19:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100