29.03.2024 07:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

БЮТ вперто намагається впровадити цензуру в Інтернеті

Internet cenzura1Верховна Рада підтримала у другому читанні закон про боротьбу з розповсюдженням дитячої порнографії.

За це проголосувало 367 депутатів.

Водночас депутати провалили поправку БЮТівця Сергія Швеця (168 голосів), яка передбачала, що інтернет-провайдер може обмежувати доступ або вимикати ресурс, який містить «незаконний контент».

Коментуючи «Українській правді» цю поправку, депутат від НУ-НС Ксенія Ляпіна, повідомила, що цього пункту не було у первинній редакції законопроекту.

«Гельсінська та Харківська правозахисна групи всім депутатам розіслали інформацію, наголосивши, де саме зарита міна. Що це за зобов’язання провайдера відключати відповідний ресурс, який містить незаконний контент? Що таке незаконний контент і яким чином він визначається?», — обурилася вона.

«Я одразу згадала про те славне рішення суду, коли заборонили критикувати уряд. Таких рішень кожен райсуд може штампувати десятками на кожен сайт, який містить будь-який критичний матеріал», — додала Ляпіна.

Вона наголосила, що ухвалення відповідної поправки привело б Україну до такого рівня цензури, який «не може собі дозволити навіть Білорусь, може, лише Китай».

«Єзуїтство полягає в тому, що під приводом боротьби з дитячою порнографією робиться маніпуляція. Я дуже рада, що депутатський зал проникся. Не проникся лише БЮТ, але їхніх голосів все одно не вистачить», — сказала Ляпіна.

Водночас вона не виключила, що відповідна поправка може з’явитися під час третього читання законопроекту.

Разом з тим, за словами Ляпіної, депутати відстежуватимуть текст документу, і підтримають поправку лише у разі, якщо фраза «незаконний контент» буде замінена словами «дитяча порнографія».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-11-2009 17:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100