29.03.2024 16:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Вороги України хочуть вбити Ющенка

ush_otruen1Передумови замахів на кандидатів у президенти відпрацьовувалися, але відповідних фактів поки не було.

Про це сказав керівник Управління держохорони Олександр Бірсан в інтерв'ю газеті «Сегодня», відповідаючи на запитання, чи були вже реальні погрози, замахи на них.

«Передумови відпрацьовувалися. Прямих же фактів — постукаємо по дереву — не було», — сказав він.

Голова УДО також зазначив, що, справді, «три-чотири кандидати повідомили, що охорони не потребують».

«Кандидат зобов'язаний заявити про свою відмову письмово. І цим він бере на себе відповідальність за всі наслідки, які можуть трапитися», — наголосив він.

Бірсан також розповів про те, що під час проведення масових заходів, у тому числі за участю кандидатів у президенти, яких зараз охороняють, співробітники УДО вилучають зброю і предмети персонального захисту.

«Під час вибіркового контролю у тих, хто на них (заходи) прийшов, виявляються пістолети з гумовими кулями, газові балончики, ножі, шокери, навіть сокири», — повідомив він.

За словами голови УДО, виборці пояснюють, що носять ці предмети «для самооборони».

«Якось ми показали частину вилученого Віктору Ющенку... Побачене його вразило», — зазначив Бірсан.

«Зовсім нещодавно у Львові проходив книжковий ярмарок — у ньому брав участь і Віктор Андрійович. Зібралася інтелігенція, публіка поважна, шановна. Але ми все одно вели вибіркову перевірку. І в одного з пристойних чоловіків під курточкою виявили... 8 оголених шампурів для шашликів. Каже, на ринку, мовляв, купив», — згадав він.

На подарунок це було «не схоже», зазначив голова УДО: «Звичайно подарунки, та ще й такі гострі й щойно куплені, хоча б в обгортковий папір загортають. А ці шампури були фактично готові до використання, лише неясно, якого».

«І ще один свіжий випадок. Перед зустріччю Віктора Андрійовича у Львівському університеті — вищий світ, еліта, фраки — у відвідувачів були знайдені 2 газових пістолети, 3 ножі, 4 газових балончики, електрошокер. Теж — в якості подарунків, чи що?», — додав Бірсан.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-12-2009 16:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

  • Иван

    Сомнения нет, Виктор Андреевич Ющенко нужен свободной и независимой Украине как современной так и будущей. Его безопасность, жизнь и здоровье — задача государственная.Более яркого, национально ориентированного политика в Украине, я сегодня не вижу.Здоровья и успехов в его благородном труде во славу Украины хочется пожелать Виктору Андреевичу Ющенко.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100