20.04.2024 14:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Суд вирішив, що член Вищої ради юстиції Медведчук до темників не причетний

Medvedchuk Victor1Апеляційний суд Києва зобов’язав тижневик «CN-Столичные новости» вибачитись перед Віктором Медведчуком за «темники» і «злочинну владу».

Як повідомляє прес-служба центру «Правова держава» Медведчука в четвер, 25 лютого, відповідне рішення суд ухвалив 3 лютого цього року.

Позов Медведчука стосувався статті під назвою «Мы и они или Демократия строгого режима», яку тижневик «CN-Столичные новости» надрукував у вересні 2009 (№ 35 (572), і яка також була опублікована в інтернеті.

У статті йшлося про Медведчука і його причетність до «злочинного режиму» та «злочинної влади», а також про "нібито незаконне втручання Медведчука у діяльність українських ЗМІ через створення та впровадження так званих «темників».

«Таким чином, у статті фактично здійснено ототожнювання позивача як із явищами, неприйнятними у сучасному демократичному суспільстві, так і буквально із злочинами», — сказано в повідомленні прес-служби «Правової держави».

Відтак, Медведчук звернувся до суду з позовом, в якому вимагав визнання оприлюдненої інформації недостовірною та опублікування тижневиком «CN-Столичные новости» спростування.

У ході судового розгляду були отримані офіційні дані з МВС, Служби безпеки України, Генпрокуратури, Державної податкової адміністрації України, згідно з якими Медведчук «у жодному із цих відомств не фігурував у якості підозрюваного чи обвинуваченого, і кримінальні справи стосовно нього не порушувалися».

18 листопада 2009 року суд задовольнив позов Медведчука, визнавши поширену стосовно нього інформацію недостовірною, зазначає центр «Правова держава». Він зобов’язав «CN-Столичные новости» опублікувати спростування не у вигляді тексту, який запропонував позивач, а тільки резолютивної частини судового рішення.

3 лютого 2010 року Апеляційний суд Києва задовольнив позов повністю – визнав інформацію, поширену стосовно Медведчука цим виданням, недостовірною, затвердив текст спростування та зобов’язав «CN-Столичные новости» опублікувати його.

Як відомо, темники з'явилися на початку 2000 року на каналах, близьких до СДПУ(о), а з приходом Медведчука на посаду голови адміністрації президента Леоніда Кучми поширилися на всі центральні канали.

В Україні є чимало журналістів, які готові підтвердити причетність Медведчука до темників. Марат Гельман, який співпрацював з Медведчуком, особисто визнав, що придумав темники

У червні 2004 року Медведчук заявляв кореспонденту «Української правди»: «Те, що ти називаєш цензурою, – це державна політика».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-02-2010 14:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

  • http://mail.ru Грім

    Не думаю що цей злочнець дуже відрізняється від новообраного а де служба безпеки чі менти мабуть на сторожі малини як що ні -доведить зворотнє

  • топот

    А разве Марат Гельман и Виктор Медведчук — одно и то же лицо? Тогда какие претензии к суду?

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100