29.03.2024 13:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нацкомісія моралі хоче за один день закривати будь-який сайт

fisionomikaУ Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про зміни до закону про захист суспільної моралі», який має на меті введення цензури в Інтернеті.

Автором документа виступила Національна комісія із захисту суспільної моралі. Як відзначає Дело, найбільш резонансною виявилася норма проекту закону, що вимагає від провайдерів впродовж однієї доби обмежувати доступ до інтернет-ресурсів, які визначатимуться комісією. Крім того, документ зобов’язав провайдерів терміново надавати правоохоронним органам інформацію про особу користувача, який поширює інформацію, що «завдає шкоди суспільної моралі».

Документ ще не пройшов перше читання, а проти його прийняття виступають інтернет-провайдери і правозахисники, вважаючи, що в разі його прийняття в український Інтернет прийде цензура.

«В українському Інтернеті сьогодні цензури як такої немає. Існує проблема з ресурсами, що наповнюються самими користувачами, наприклад, соціальними мережами, файлообмінними сервісами. І нещодавні резонансні історії із закриттям сайтів infostore і io.ua — тому підтвердження. У зв’язку з відсутністю законодавства в цій сфері під удар потрапляють творці такого роду ресурсів. І як наслідок, цей напрям в Україні практично більше не розвивається, і, швидше за все, розвиватися не буде. Більш того, я думаю, що такого роду ресурси, які ще існують у нашій країні, рано чи пізно змушені будуть переїхати в інші держави, оскільки ризик для них дуже великий», — заявив заступник голови Інтернет Асоціації України Олександр Ольшанський.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-03-2010 18:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100