26.04.2024 00:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіонал Юрій Самійленко та бютівець Олександр Скибінецький хочуть зобов’язати провайдерів за власні кошти встановлювати обладнання для стеження

proslushka129 липня 2010 року у Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 7023 про внесення змін до статті 39 закону «Про телекомунікації» (щодо основи національної безпеки у сфері телекомунікацій) народних депутатів Юрія Самійленка (Партія регіонів) і Олександра Скибінецького (БЮТ). Про це повідомляє Інститут медіа права.

Цим законопроектом автори пропонують встановити, що оператори і провайдери телекомунікацій зобов'язані за власні кошти встановлювати на своїх телекомунікаційних мережах технічні засоби, необхідні для здійснення уповноваженими органами оперативно-розшукових заходів.

Такі зміни необхідні, за твердженням авторів, у зв'язку з тим, що практика застосування зазначеного положення закону є проблематичною з огляду на неоднозначне розуміння операторами телекомунікацій відповідного обов'язку. Так, окремі з них не виконують визначений у законі обов'язок щодо встановлення за власні кошти згаданих технічних засобів, тому що в законі відсутнє посилання на те, що вони закуповуються операторами. Крім того, у законі відсутній аналогічний обов'язок для провайдерів телекомунікацій.

Законопроект передано на розгляд Комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв'язку.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-08-2010 15:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100