19.04.2024 18:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Отруєння Ющенка — John Kennedi history number two

John f Kennedys assassinationПрофесор Микола Корпан, який у Відні лікував Віктора Ющенка після його отруєння, вважає, що із самого початку сліди злочину заміталися.

Про це він сказав в інтерв'ю «Дзеркалу тижня».

На його думку, «у діоксинової справи із самого початку була ахілесова п'ята, визначена однією важливою обставиною: потерпілий від діоксинового отруєння став президентом країни».

«І тому, так би мовити, перші сліди на свіжому снігу з перших же днів почали затоптувати. Згодом уже неможливо було розрізнити, де ті перші сліди і кому вони належать. Свідомо чи несвідомо це робилося — питання до слідчих органів», — сказав Корпан.

«Згодом факти, як сніжний ком, обростали версіями, домислами, численними деталями, заявами різних політичних сил, — і в такий спосіб було загублене зерно правди. І чим далі, тим більше суспільство віддаляється від суті справи. Тому діоксинова справа залишається загадкою, я б назвав її так — John Kennedi history number two», — відзначив хірург.

На його переконання, для розкриття цієї справи повинна бути державна воля.

«Якби така воля була, у цій справі вже б давно поставили крапку, і суспільство довідалося би правду. А що ми бачимо? Один генпрокурор заявив, що справа про отруєння Ющенко розкрита. А нинішній генпрокурор ставить під сумнів сам факт отруєння, також не аргументуючи свою заяву», — сказав Микола Корпан.

Відповідаючи на питання про те, чому в Австрії в зразках крові діоксина не знайшли, професор сказав: «Справа в тім, що, незважаючи на високий рівень медицини в цій європейській країні, в Австрії немає лабораторного устаткування, на якому можна було б проводити дослідження крові або якихось інших матеріалів на наявність діоксину».

«І тільки після одержання результатів аналізів крові з двох закордонних лабораторій — Нідерландів і Німеччини — був поставлений остаточний діагноз: отруєння діоксином. А як ця отруйна речовина потрапила в організм Ющенка — на це повинні були б відповісти слідчі органи», — відзначив він.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-12-2010 17:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100