18.04.2024 12:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сергій Арбузов дипломатично послав журналіста подалі. Документ

Arbuzov Sergyi2Два роки тому, у 2009 році, коли новому керівнику Нацбанку Сергію Арбузову було 33 роки, він отримав 150 мільйонів гривень за статтею «дивіденди, проценти, роялті».

Рінат Ахметов, який на десять років старший за Арбузова, протягом 2008 року отримав за статтею «дивіденди, проценти, роялті» в двадцять разів менше – 7,1 мільйона гривень. У 2009 році Ахметов взагалі не отримував дивідендів, бо реінвестував їх у бізнес.

Таким чином, сама собою народилася «загадка про вундеркінда Арбузова» – як йому вдалося отримати 150 мільйонів гривень дивідендів, якщо в цей час він був керівником заштатного «УкрБізнесБанку» сина Януковича.

Інших акцій, окрім «УкрБізнесБанку», Арбузов не мав, але банк в 2008 році, згідно з офіційним звітом, взагалі жодних дивідендів... не виплачував.

Як нормальний журналіст, я направив запит Сергію Арбузову з проханням повідомити, хто і в зв'язку з чим зробив йому виплату за статтею «дивіденди, проценти, роялті» в розмірі 150 мільйонів гривень.

Відповідь надійшла через 20 днів.

 arbuzov UP1

arbuzov UP2

«Відповідно до статті такої-то закону „Про державну службу“, державні службовці мають право користуватися правами і свободами, які гарантуються громадянам України Конституцією і законами. Згідно зі статтею 32 Конституції, ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя...» – ідеться у листі Нацбанку.

Напевно, пан Арбузов ще не знає, що його «особисте і сімейне життя» закінчилося після того, як він був призначений головним відповідальним за українську грошово-кредитну політику, і від його підпису, який буде стояти на гривнях, залежить добробут кожного жителя цієї країни, а не лише сина Януковича.

В день призначення главою НБУ Арбузов не вимовив жодного слова з трибуни парламенту і не прийшов на прес-поінт, куди його завзято тягнув постпред президента в парламенті Юрій Мірошниченко.

Але скільки би Арбузов не ховався від журналістів та депутатів, рано чи пізно він буде змушений провести прес-конференцію.

Прохання до економічних журналістів – поставте пану Арбузову одне просте запитання: хто саме заплатив йому 150 мільйонів гривень дивідендів?

 

Сергій Лещенко, Українська правда

 

Читайте також:

Кто такой Сергей Арбузов?

Стельмаха звільнили за відмову дати Януковичу 16 мільярдів?

Польська газета «Жечпосполіта»: Арбузов для Януковичів викупить банківські активи в Україні

Goldman Sachs: смена руководства НБУ может повлечь падение курса гривны

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-01-2011 22:29 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100