28.03.2024 14:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Тернополі на пам`ятнику Бандері викарбують слова «Герой України»

Bandera u TernopoliВикарбувати слова «Герой України» на пам´ятнику Степану Бандері пропонують місцевій владі депутати Тернопільської міськради від партії «За Україну!» та депутат обласної ради від цієї ж політсили Степан Барна.

За словами Барни, героїв України визнавати чи не визнавати мають не окремі політики чи суди, «сповідувати своїх героїв має лише український народ».

«Ми переконані, що для абсолютної більшості наших співвітчизників саме Степан Бандера є істинним героєм, борцем за незалежність України. Відтак ми ініціюватимемо звернення із таким проханням спочатку до Тернопільської міської та обласної влади, а згодом, надіємося, таким чином публічно визнати Бандеру Героєм України схочуть і в інших містах нашої держави», — резюмував політик.

Barna Stepan1

На фото Степан Барна

Нагадаємо, 20 січня 2010 року екс-президент Віктор Ющенко присвоїв звання Героя України лідеру ОУН Степанові Бандері.

Нагадаємо, 2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд визнав протиправним і таким, що підлягає скасуванню, указ президента Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Постановою Донецького апеляційного адміністративного суду вердикт першої судової інстанції був залишений без змін. Рішення набуло чинності. Відповідний указ глави держави незаконно було скасовано.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-01-2011 15:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100