28.03.2024 15:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

СБУ взялася за оточення мафіозі-комуніста Калєтника

СБУ відкрила оперативно-розшукові справи на більшість керівників Київської регіональної митниці.

За даними джерел «Дзеркала тижня», приводом для цього стала кримінальна справа проти начальника відділу митного оформлення Київської регіональної митниці Володимира Зоріна, заарештованого 28 квітня 2011 року.

«Начальник відділу — високопоставлена ​​фігура, номенклатура голови Держмитниці, і його затримання — безсумнівний удар по керівництву відомства», — пише видання.

За його інформацією, Зорін широко відомий у митних колах, його мати очолює велику брокерську фірму, володіє великими митними складами й підтримує з головою Держмитниці Ігорем Калєтніком тривалі ділові стосунки.

Адвокатами Зоріна стали Володимир Гузир, який лише два місяці тому був першим заступником начальника головного управління нагляду за організацією оперативно-розшукової діяльності і дізнання Генпрокуратури, та Юрій Сухов, відомий також як адвокат екс-голови Держмитниці Анатолія Макаренка.

Через три тижні після затримання Зоріна відбулася відставка начальника Київської регіональної митниці Геннадія Романенка.

«Романенко — особистий друг і кум Ігоря Калєтніка. Безперечно, його відставка — зовсім не опала, а бажання вивести довірену особу з-під удару. Непевний час війни з СБУ Романенко, оддалік „прослушки“ та „жучків“, проведе на посаді помічника голови Держмитниці», — пише «Дзеркало тижня».

Видання зазначає, що про відставку голови Київської митниці, яка оформляє 35% всього імпорту в Україні, за кілька тижнів навіть мимохідь не згадало жодне ділове видання, жодне агентство. Інформації про цю відставку немає і на сайті Держмитниці. Точно так само немає ніякої інформації про справу Зоріна та інших співробітників митниці, заарештованих за останні місяці.

«Ще одна характерна деталь: сума хабарів, які інкримінуються заарештованим митникам у Києві. У жодному випадку сума не перевищує 3 000 доларів. Смішно. Неофіційна такса на „розмитнення“, як діляться пошепки підприємці, може становити приблизно 20000 у.о. із контейнера», — додає видання.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-06-2011 10:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

  • http://www.facebook.com/mihail.zaharcenko Михаил Захарченко

    Это все из-за ...картавости?

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100