29.03.2024 12:23 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На замовлення Юри Єнакіївського міліція хоче знищити сайт «Остров»?

Редакція сайту «Остров» заявляє про спробу донецької міліції незаконно отримати доступ до інформації, що надходить і зберігається на серверах сайту.

Про це у своїй статті пише головний редактор видання Сергій Гармаш.

«Два тижні тому до мене надійшла неофіційна інформація про те, що донецький УБОЗ збирає матеріали про організаційну структуру „Острова“ і намагається отримати доступ до наших серверів», — написав головний редактор сайту.

На думку Гармаша, «такі дії можуть проводитися тільки з санкції суду, а суд може прийняти відповідне рішення в рамках кримінальної справи, про відкриття якої, якщо вона нас стосується, ми повинні знати».

«Проте нам про це нічого невідомо», — підкреслив журналіст.

Редакція «Острова» направила журналістські запити провайдеру «Острова», фірмі «Дабл-Ю Нет Україна», і донецькій міліції з проханням підтвердити або спростувати факт наявності листів, що стосуються власника серверів сайту.

«Уже 16 червня ми отримали відповідь провайдера, в якій йдеться: „ТОВ“ Дабл-Ю Нет Україна» підтверджує отримання листа від ГУМВС України в Донецькій області від 09.06.2011 року у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи, яка перебуває в провадженні слідчого підрозділу" , — заявив головний редактор сайту.

Відповідь з Донецької міліції не отримано редакцією досі.

«Враховуючи, що час іде, а нам досі невідомо, які маніпуляції проводяться з нашими серверами, відносно кого з нас порушено кримінальну справу, і що нам інкримінується, ми розцінюємо дії міліції як провокацію, спрямовану як проти членів колективу „Острова“, але і проти наших читачів, що присилають нам інсайдерську інформацію, коментують наші матеріали на сторінках форуму сайту», - йдеться в статті.

«Крім того, незаконно отримавши доступ до інформації, що зберігається на наших серверах, зловмисники (навіть якщо вони в погонах), мають можливість не тільки переглядати наше службове і особисте листування, але й ставити або знімати з сайту будь-яку інформацію, за яку нам доведеться нести відповідальність», — додав Гармаш.

За його словами, все це змушує журналістів сайту побоюватися і за їхню особисту безпеку, а також за конфіденційність інших каналів зв'язку, які вони використовують у професійній діяльності, а також у приватному житті, наприклад — телефонів.

На думку Гармаша, намір міліції отримати доступ до каналів інформації «Острова» пов'язаний судовим позовом проти нього з боку депутата Юрія Іванющенка.

«У будь-якому разі, ми вважаємо, що і позов Іванющенка з простроченим терміном позовної давності, і дії донецької міліції є сигналами цілком конкретних тенденцій не тільки для колективу „Острова“, а й для всієї інтернет-спільноти України, всіх журналістів, всіх людей, які звикли вільно мислити і говорити. Тому ми вважаємо за необхідне привернути до даних фактів увагу громадськості», — заявив головний редактор «Острова».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-06-2011 17:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100