26.04.2024 23:25 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

СБУ дало копняка під зад сепаратисту Мєшкову

Адміністративний суд Криму в середу ухвалив рішення про видворення з території України екс-президента автономії Юрія Мєшкова.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Окружний адміністративний суд Криму потримав постанову СБУ про видворення Мєшкова з території Україні з обмеженням в'їзду на 5 років», — розповіли у відомстві.

У ході засідання суду СБУ виходило у своїй вимозі видворити Мєшкова за те, що він допустив висловлювання, які побічно закликають до зміни конституційного устрою України.

При цьому представник СБУ пояснив, що спецслужба не вимагала порушити проти екс-президента Криму кримінальну справу, оскільки Мєшков не закликав до зміни конституційного ладу насильницьким шляхом.

Мєшков був обраний президентом Криму 30 січня 1994 року. Практично весь час правління в автономії у нього виникали конфлікти з Верховною Радою Криму.

У березні 1995 року цей конфлікт особливо сильно загострився, що ледь не призвело до збройних сутичок. У ситуацію втрутився Київ.

17 березня 1995 Верховна Рада України скасувала кримську конституцію і ще близько 40 законів автономії, у тому числі про інститут президентства.

Після цього Мєшков виїхав до Москви, де він проживає до сьогоднішнього часу і викладає в одному з московських вузів.

2 липня 2011 Мєшков, виконуючи спецзавдання ГРУ Росії з метою дестабілізації політичної ситуації в Україні, прибув до Криму.

7 липня на прес-конференції він закликав до проведення в автономії референдуму з питання відновлення Конституції Криму 1992 року, яка фактично представляла собою конституцію суверенної держави. Він також закликав до необхідності зміни влади в Криму.

Кримський прем'єр Василь Джарти заявив, що такі висловлювання Мєшкова можуть стати приводом для порушення кримінальної справи.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-07-2011 10:52 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100