19.04.2024 03:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Арбузов продовжує дратувати українців паспортним режимом при купівлі валюти

Нацбанк зберіг вимогу про купівлю іноземної валюти лише за документами, що посвідчують особу.

Про це йдеться у роз’ясненні Нацбанку змін до порядку організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України.

За даними прес-служба НБУ, продаж готівкової іноземної валюти банками одній особі в один операційний день у сумі, що не перевищує в еквіваленті 150 тисяч гривень, здійснюватиметься за умови пред’явлення клієнтом документу, що засвідчує особу та підтверджує його резидентність.

«Дані про особу, отримані у процесі обслуговування клієнтів під час здійснення валютно-обмінних операцій, є банківською таємницею з відповідним режимом їх зберігання», — йдеться у повідомленні.

Водночас купівля валюти банком на суму до 150 тисяч гривень здійснюватиметься за умови пред’явлення клієнтом будь-якого документу, що посвідчує особу.

У квитанції зазначаютимуться лише дані ідентифікації клієнта, який здійснив продаж іноземної валюти.

Копіювання сторінок документа, що посвідчує особу клієнта, в цьому випадку забороняється, наголошується в повідомленні.

Вимоги, установлені щодо пред’явлення документів, які посвідчують особу, під час проведення валютно-обмінних операцій не поширюються на операції, які здійснюються через банківські автомати самообслуговування банків та банкомати.

Нацбанк наголошує, що вищезазначені зміни є тимчасовим заходом спрощення правил порядку валютообмінних операцій, що діятимуть з 28 жовтня 2011 року до 1 вересня 2012 року.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-10-2011 16:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100