19.04.2024 21:13 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Законопроект про захист суспільної моралі впроваджує нові інструменти цензури

Українські журналісти заявляють, що законопроект про захист суспільної моралі, ухвалений парламентом у першому читанні, впроваджує нові інструменти цензури.

Про це сказано у заяві руху «Стоп цензурі», повідомляє «Спротив».

«Під приводом захисту суспільної моралі у законопроекті подаються технології, за якими можна буде закрити фактично будь-який український ЗМІ та он-лайн ресурс, а також обмежити доступ українських користувачів до зарубіжних веб-сайтів», — йдеться у ній.

Журналісти також зазначають, що «правила, що нав’язуються цим законопроектом, і досить суттєві санкції, передбачені в ньому, є неприпустимими для демократичних країн».

«Якщо закон буде ухвалено, це матиме серйозні наслідки для свободи слова в Україні, і остаточно поставить її на один щабель з такими країнами, як Білорусь чи Казахстан», — заявили вони.

Учасники руху «Стоп цензурі» закликають своїх колег приєднатися до протесту щодо цього «нового цензурного інструменту та максимально широкого висвітлення цієї теми та її можливих наслідків».

«Ми також звертаємось до народних депутатів з проханням не голосувати за цей законопроект. Мораль не повинна стати інструментом цензури та обмеження конституційного права на свободу слова та свободу вираження», — сказано у заяві.

У свою чергу Міжнародна федерація журналістів і Європейська федерація журналістів також зробили спільну заяву, закликавши український парламент не ухвалювати цей законопроект.

На думку членів федерації, цей документ представляє серйозну загрозу для свободи преси в Україні.

«Даний законопроект є способом змусити мовчати або підштовхнути журналістів до самоцензури», — сказав президент ЄФЖ Арне Кьоніг.

МФЖ — це організація, що представляє 600 000 журналістів у 131 країні світу.

Як відомо, 14 жовтня 2011 року Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект «Про захист суспільної моралі».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-10-2011 12:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

  • http://Немаю Vavan

    Ото колись на вашому сайті була така собі статейка. котра називиалася «Час совка», так ми зараз повним ходом ідемо саме в цей час! І , нажаль це правда!

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100