27.04.2024 12:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіоналам не терпиться «захистити» нездатних за 20 років вивчити державну мову

Фракція Партії регіонів виступає за розгляд Верховною Радою на пленарному тижні 15-18 травня 2012 року законопроекту про мовну політику.

Про це сказав голова фракції Олександр Єфремов на засіданні погоджувальної ради парламенту.

«Ми довго не розглядали питання, пов'язані з державною мовною політикою», — зазначив він. «Є відпрацьований законопроект 9073, він ураховує всі зауваження, які були висловлені в тому числі й „Венеціанською комісією“, а також враховує зауваження наших провідних інститутів для того, щоб у нашій державі в цивілізованому руслі реалізувати мовну хартію, що діє в Європі... Просили б поставити його на розгляд», — сказав Єфремов.

За його словами, цей проект закону зберігає за українською мовою статус єдиної державної, але при цьому розширює права мов національних меншин.

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано кілька законопроектів про мовну політику.

Зокрема, запропонований 26 серпня 2011 року депутатами від ПР Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком проект закону №9073 пропонує встановити офіційне використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади при проживанні мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.

Заступник голови ВР Микола Томенко вважає, що прийняття парламентом цього законопроекту стане початком розколу країни, голова парламенту Володимир Литвин — що проект закону загрожує встановленням двомовності.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-05-2012 20:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100