25.04.2024 20:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Хакери заблокували роботу інтернет-видання через публікації про вибори

Ось уже тиждень черкаське Інтернет-видання «Провінція» потерпає від DDOS-атаки. Найдавніший обласний сайт не працює, а головний редактор Віктор Борисов не знає, як дати цьому раду. Він звернувся по допомогу в управління СБУ в Черкаській області, проте реакції ніякої. Залишається сподіватися тільки на власні сили та на журналістську солідарність.

На сайт надходить сила-силенна зовнішніх запитів, і він зрештою перестає відповідати користувачам, або відповідає настільки повільно, що стає фактично недоступним. На думку Віктора Борисова, сайт атакували після публікації матеріалу про міського голову Сміли Вадима Решетняка «Двічі несудимий Решетняк». Пан Решетняк балотується до Верховної Ради по 198-му одномандатному виборчому окрузі з центром у місті Сміла, а в тексті були розміщені фотокопії вироків, які підтверджують, що мер мав дві судимості, у той час як сайт Центральної виборчої комісії повідомляє, що він несудимий.

«Жодного сенсу в атаці сайта немає, бо щойно вона припиниться, про цю історію дізнається більше людей», — запевняє головний редактор «Провінції». Водночас він не приховує свого занепокоєння з приводу того, що хостер через кібер-атаку не лише змушений був відключити сайт, а й відмовився від подальшої співпраці. Тому довелося шукати іншого хостера, тож є надія, що найближчим часом Інтернет-видання «Провінція» з’явиться в мережі.

Нараз попри офіційні звернення в СБУ та прокуратуру, правоохоронні органи жодним чином не відреагували на блокування роботи сайта.

«Служба безпеки України, куди я відніс заяву 26 вересня, зі мною не зустрічалася. Представники прокуратури, куди з приводу хакерської атаки на «Провінцію» звернувся віце-спікер Микола Томенко, теж до мене не підходили. Я думаю, що причина може бути лише одна. Я в заяві СБУ написав, що атака дуже підозріло збіглася з останнім матеріалом про мера Сміли. Якщо б до мене підійшли працівники СБУ або прокуратури, то вони б запитали: «А чому ви так вважаєте?». І мусили б взяти документи, які у мене є на руках. Оскільки це копії судових вироків, то кандидата від влади треба було б знімати з виборів. Тому я припускаю, що вони вирішили убезпечитися і взагалі нічого не робити. Бо ж DDOS-атака є, офіційна заява є, а вони нічого не роблять», — розповів журналістам Віктор Борисов.

Тим часом, міський голова Сміли Вадим Решетняк запевняє, що взагалі не читає «Провінцію» і тим паче нічого  не знає про хакерську атаку. Коментуючи інформацію про блокування роботи сайта, він зокрема, зазначив: «Я не маю жодного стосунку до хакерської атаки на сайт. А інформація, яка викладена в статті, — це замовна «чорнуха», покликана підірвати мій рейтинг будь-якими методами».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-10-2012 8:18 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100