28.03.2024 18:28 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Депутат Сиротюк просить Пшонку «зайнятися» бізнесом сина

Син генпрокурора Віктора Пшонки Артем Пшонка "кришує" діяльність «Газ Україна 2009», яка здійснює контрабанду бензину і монополізує ринок.

Про це йдеться у запиті депутата від «Свободи» Юрія Сиротюка на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки та глави СБУ Олександра Якименка.

Депутат зазначає, що діяльності «Газ Україна 2009» призвела до прямих втрат Держбюджету на суму більше 3 мільярдів гривень лише за 9 місяців 2012 року.

«З весни 2012 року група компаній, через низку своїх ТОВ (у т.ч. ТОВ „Газ Україна 2020“) розпочала діяльність із контрабандного ввезення на територію України автомобільного бензину», — пише він.

Крім того, він вказує на монополізацію ринку бензинів та дизпалива: «Наприкінці жовтня 2012 року Держмитслужба почала затримувати оформлення імпортного бензину».

За наявною інформацією, "Держмитслужба затримувала товар за вказівкою голови відомства Ігоря Калетника та його заступника Степана Дериволкова з метою перешкоджання ввезенню пального будь-якими гравцями, окрім «Газ Україна 2009».

«Із затримками зіткнулися всі основні імпортери — „ОККО“, WOG, „Паралель“, „Асі-ойл“, „КЛО“ та інші… Все це робиться для того, щоби „Газ Україна 2009“ стала ексклюзивним імпортером бензину та ДП», — уточнив «свободівець».

Депутат також вказує на махінації на ринку скрапленого газу: "Із незрозумілих причин влітку 2010 року Кабмін розширив перелік учасників спецаукціонів ТОВ «Запоріжгаз-2000», «Чекаси-газпостач», «Харків-СПБТ», «Модус-Вівенді», «Луганськпропангаз», «Луганськпостачгаз», «Кримбутангаз», «Укрхарьківгазпостачання-2009» та іншими компаніями.

"Всі нові учасники спецаукціонів входять до «Газ Україна 2009», — йдеться в запиті.

Сиротюк також повідомляє про монополізацію ринку скрапленого газу: "На початку 2011 року Держмитслужба почала затримувати оформлення імпортованого скрапленого газу на 30–60 днів, з метою перешкоджання ввезенню скрапленого газу будь-якими гравцями, окрім «Газ Україна 2009».

За 2011–2012 роки компанії, що входять до групи, стали переможцями тендерів на суму більше 4,5 мільярдів гривень.

Сиротюк повідомляє, що «засновником групи „Газ Україна 2009“ та її менеджером є громадянин Сергій Курченко, 1985 року народження, що проживає в місті Чугуїв Харківської області».

«Допомагають йому у веденні операційної діяльності громадяни Анатолій Мигаль, Андрій Кошель та інші», — додає депутат.

«Куратором групи від реальних власників є син генпрокурора Віктора Пшонки — Артем Пшонка. За наявною інформацією, він разом з нинішніми та колишніми співробітниками ГПУ (такими як Степан Моліцький) здійснює „кришування“ діяльності „Газ Україна 2009“ та захищає її від переслідувань з боку державних органів контролю», — йдеться в запиті.

Депутат вимагає «організувати перевірку фактів грубого порушення законодавства посадовими особами „Газ Україна 2009“, що завдає непоправних збитків Держбюджету».

«За наявності підстав вжити заходів у порядку статті 214 КПК та притягнути винних осіб до відповідальності», — наполягає «свободівець».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-01-2013 14:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100