24.04.2024 03:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кучма захищає Юлію Тимошенко

Екс-президент дав оцінку подіям в інтерв'ю одному з російських телеканалів.

Порушення супроти екс-прем'єра Юлії Тимошенко кримінальної справи щодо організації вбивства нардепа Євгена Щербаня не має під собою жодних підстав. Таку думку висловив екс-президент України Леонід Кучма.

«Її сьогодні звинувачують у всіх гріхах, в тому числі і у вбивстві Щербаня. Ви знаєте, у нас же з нею любові не було ніякої. Можна говорити про що завгодно, але порушувати кримінальну справу проти Тимошенко у нас ніяких підстав немає», — зазначив він.

Кучма висловив упевненість, що кримінальне переслідування Тимошенко негативно відбивається на репутації держави.

«Все це впливає на ставлення світу до України. Це однозначно», — констатував колишній президент.

Разом із тим він додав, що по-людськи співчуває Тимошенко. «Мені її просто шкода, по-перше, як жінку. Вона чарівна, красива. Мені здається, спрага панувати призвела до тієї ситуації, в якій сьогодні вона опинилася», — підсумував Кучма.

Як повідомлялося, генпрокурор Віктор Пшонка 18 січня 2013 року оголосив про завершення розслідування кримінальної справи про вбивство Щербаня. Тимошенко було вручено повідомлення про підозру її в організації цього злочину – спільно з екс-прем'єром Павлом Лазаренком.

Нагадаємо, що вбивця журналіста Георгія Гонгадзе Олексій Пукач визнав причетність Володимира Литвина і Леоніда Кучми до вбиства журналіста Георгія Гонгадзе.

Принаймні такий висновок можна зробити з його останніх слів у суді.

Після оголошення вироку, суддя Мельник запитав у Пукача чи погоджується він з вироком, на що Пукач відповів: «Я погоджуся, коли у цій клітці зі мною будуть Кучма і Литвин».

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-02-2013 14:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100