19.04.2024 23:15 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

МВС хоче зарегулювати інтернет

МВС підготувало законопроект, в якому хакерські атаки на сайти держорганів і пропаганду жорстокості в інтернеті запропоновано вважати загрозою національній безпеці країни.

Експерти очікують, що наступним кроком стане посилення відповідальності за подібні правопорушення, пише газета «Комерсант-Україна».

У проекті вперше вводяться поняття «кібербезпека» і «кіберпростір». А також розширюється список злочинів, що є загрозою національній безпеці.

До них пропонується віднести несанкціоноване втручання в роботу державних інформаційних ресурсів, пропаганду в інтернеті культу насильства, жорстокості, порнографії і сепаратизму.

Член парламентського комітету з питань нацбезпеки Сергій Гриневецький впевнений, що наступним кроком стане посилення відповідальності за ці правопорушення.

А підвищення статусу цих правопорушень до рівня загрози нацбезпеці може призвести до розширення повноважень правоохоронних органів, вважає партнер юридичної фірми AstapovLawyers Олег Мальський.

«Розширення компетенцій в цьому питанні дасть органам більше можливостей при перевірці підприємств. Наприклад, це дозволить проводити виїмку документів під приводом загрози нацбезпеки», — вважає він.

Ініціативу МВС вже пов'язують зі спробою держави обмежити громадянські свободи.

"Рятуючи «отєчество від порнографії і „культу жорстокості“, апелюючи до „захисту дітей“, влада приймає найнебезпечніші антигромадські закони. Законопроект про кібербезпеку — це не спроба зарегулювати інтернет, а спроба зарегулювати людям мізки», — вважає редактор блогу looo. ch Анатолій Ульянов, чий попередній проект proza.com.ua був закритий за скаргою Нацкомісії з захисту суспільної моралі.

«Документ явно недопрацьований — в МВС не розуміють багатьох аспектів роботи інтернету, і, посилюючи контроль, можуть створити проблеми провайдерам», — додає член правління Інтернет Асоціації України Іван Пєтухов.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-03-2013 13:10 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100