19.04.2024 02:08 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Арбузов найняв інтернет-ботів

Схоже, що перший віце-прем'єр та пестунчик крон-принца Сергій Арбузов найняв на роботу інтернет-ботів.

Пояснюю, чому в мене виникли такі підозри.

У вівторок я розмістив на Youtube коротке відео інтерв'ю з Сергієм Арбузовим, яке він дав після закінчення прес-конференції у клубі Кабміну.

 

 

Це відео було на стартовій сторінці «Української правди», але ще у вівторок пішло в архів.

І от через три дні, в п'ятницю, мені на пошту стали надходити повідомлення про те, що моє відео прямо зараз активно коментують.

 

 

Я здивувався, адже відео залишилося лише в архіві новин.

Виявляється, що у п'ятницю до цього відео з Арбузовим було додано одразу вісім коментарів – лише протягом півгодини. При тому, що раніше у ролика було лише шість коментарів.

Тобто протягом 37 хвилин до відео додали більше коментарів, ніж протягом трьох днів до того. Врахуйте, що відео вже не фігурувало в актуальних новинах!

Я зацікавився, що ж це за коментарі та хто їх залишив.

 

 

Усі вісім коментарів були компліментарними до Арбузова та мали ознаки роботи ботів.

Так, два коментаря залишили «юзери», які спеціально для цього зареєструвалися на Youtube саме сьогодні. Ви можете собі уявити людей, які будуть спеціально реєструватися на Youtube, щоб похвалити Арбузова?

Ще чотири коментарів залишили люди, які зареєструвалися 14 або 15 вересня. Деякі коментатори мають обернені ніки – як «Петр Малинов» та «Мальвина Петрова». Це що, така випадковість? Чи просто використання набору різних ніків однією людиною?

І найцікавіше – всі «люди», які сьогодні коментували це відео про Арбузова, не мають у себе на сторінці жодних завантажених відео. Так само жоден з цих коментаторів не має передплатників.

Семеро з восьми шанувальників Арбузова взагалі не мали жодного іншого коментаря (!) окрім того, що вони написали сьогодні під роликом. Хоча деякі ніки було створено півроку тому.

Усе це – типові ознаки роботи ботів.

 

 

Якщо Арбузову покладуть у моніторинг преси цей запис у блогах, нехай він знає: гроші, які в нього взяли на розмноження інтернет-ботів, є викинутими на вітер. Нехай згадає приклади Колеснікова або Королевської.

Але, схоже, піар-команда Арбузова вирішила перенести в онлайн фірмовий стиль роботи. Раніше вони оголошували його найкращим банкіром Східної Європи від імені неіснуючого німецького аналітичного центру.

Зараз вони організовують віртуальну демонстрацію любові. Від неіснуючих інтернет-шанувальників.

 

Сергій Лещенко, журналіст «Української правди»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 23-03-2013 15:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100