29.03.2024 10:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Пшонка не захотів розбиратися з незаконним недопуском депутатів у Кабмін

Генеральна прокуратура відмовилася розглядати законність постанови Кабміну № 147, яка обмежує участь народних депутатів у засіданнях уряду.

Про це йдеться у офіційній відповіді ГПУ на депутатський запит народного депутата від «Удару» Валерія Карпунцова, цитує його прес-служба політсили.

«У відповіді на звернення Генпрокуратура, фактично, порадила депутатам звертатися до уряду за дозволом брати участь у засіданнях кабінету міністрів, хоча саме уряд і обмежив постановою участь депутатів у своїх засіданнях», — сказано у заяві.

«Відповідно до закону,  перевіряти відповідність нормативно-правових актів вимогам Конституції та законів, а при виявленні порушень  -  вносити подання з вимогою скасування акту має Генпрокуратура. Проте, Генеральна прокуратура вирішила, що це не її компетенція, а компетенція органу, який ухвалив незаконний акт», — зазначив Карпунцов.

«Ударівець» наголошує, що ситуація, коли Генпрокуратура заявляє про свою некомпетентність, а перекладає відповідальність на уряд вказує на те, що керівництво держави робить все, щоб нівелювати роль парламенту в Україні", — йдеться у заяві.

Як відомо, 27 березня 2013 року «Удар» звернувся до Генпрокуратури у зв’язку з перевищенням службових повноважень прем’єром Миколою Азаровим. У той день глава уряду вигнав з засідання Кабміну народного депутата Сергія Капліна.

13 березня Кабмін затвердив постанову, яка дозволяє участь народних депутатів у засіданні уряду лише за погодженням прем'єр-міністра.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-04-2013 21:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100