29.03.2024 14:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Нардеп Едуард Леонов розповів про побиття міліцією. Фото. Відео

 

До нардепа-"свободівця" Едуарда Леонова «Беркут» 40 хв не пускав лікарів, після того як бив його по голові та нирках.

Депутат написав заяву до міліції. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

«Я, як народний депутат, перебував у приміщенні Київської міської ради. „Беркут“ вибив вікно. Воно впало і притиснуло мені ноги. Я стояв затиснутий між віконною рамою і столом. Без будь-яких підстав до мене просто підбігли міліціонери і почали бити. Але ж я тримав у руці посвідчення, вони не могли не знати, що я депутат.

Почуваю себе трошки побитим, м'яко кажучи. Коли мене били, дивувався як один хлопець встигає молотити мене і по голові, і по нирках. Коли вже переглядав відео, помітив, що мене били двоє одночасно. У мене голова розбита, спина болить та ще й по ногах дістав», — пригадав депутат.

Леонов також розповів, що після побиття його соратники викликали швидку, але першу допомогу він отримав аж за 40 хв.

«Лікарі скаржилися, що весь цей час міліція просто не допускала їх до мене. Коли міліціонери почали розходитися, я побачив швидку допомогу і сам підійшов до них. Мені промили рани, забинтували. Сказали, що трошки треба буде попідшивати деякі глибокі порізи. Після цього ми подзвонили на 102 і викликали оперативну групу. Я написав заяву про злочин, потім — пояснення. Тоді мені дали направлення на судмедекспертизу. Однак виявилося, що вона працює лише до 15 год. Я не встиг, піду завтра», — запевнив нардеп.

«Свободівець» також  додав: лікарі висловили здогад, що у нього забиття грудної клітини та нирок.

«Лікар, яка мене оглядала, була дуже занепокоєна. Сказала: на спині видніються великі червоні плями, гематоми. Я того не відчував, бо, мабуть, був трохи під дією адреналіну. А вона спрогнозувала, що може бути забій нирок та грудної клітини. І справді за кілька годин, тільки зараз, я почав відчувати, що дихати важко», — поскаржився він.

Леонов підкреслив — поведінка «Беркуту» була зухвалою та неадекватною.

 

 

«У заяві я зосередив увагу не на тому, що мене побили, а, власне, на поведінці „Беркуту“. Вони свідомо так поводилися. У ту мить їм ніхто не давав злочинного наказу. Питання: чи вони отримали наказ бити депутатів раніше, на вулиці, чи діяли так з власної ініціативи. Чому працівники міліції чинять відвертий злочин? Про самозахист тут уже не йдеться. Завжди розповідають, що „свободівці“ нападають на міліціонерів, і вже тоді міліція, нібито, захищається. Але у цьому випадку уже відверто і очевидно — „беркутівці“ зухвало заважали депутатам виконувати їхні  безпосередні обов'язки», — вважає нардеп.

Леонов також розповів, що після судмедекспертизи, він звернеться до кваліфікованих спеціалістів.

«Я змушений це зробити, бо в мене і так поламані ноги, мені важко пересуватися. Якщо ще й нирки відіб'ють, не знаю як ходитиму. Я ж інвалід другої групи. Ще в Криму у бійці з міліцією та комуністами мені зламали обидві ноги», — пояснив він.

19 серпня 2013 року під час засідання Київради відбулась сутичка між правоохоронцями та депутатами-опозиціонерами. Їх не пускали до приміщення Київради. Депутати від «Батьківщини» Степан Кубів потрапив до лікарні.

В опозиції стверджують, що злочинними діями міліціонерів керував депутат-"регіонал" Владислав Лук’янов.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-08-2013 7:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100