26.04.2024 13:51 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Маріїнський парк незаконно вирубують для будівництва мосту для Януковича

У м.Києві, неподалік оглядового майданчика у Маріїнському парку працівники комунальних служб міста вирубали ділянку площею біля 1 га. Офіційною версією є боротьба з зсувними роботами, які начебто спровоковані деревами. Хоча ділянка має рівну прямокутну форму і дерева спиляні навіть в самій нижній частині ділянки, де вже немає схилу.

Проте працівники, що  наразі здійснюють демонтаж  оглядового майданчика прямо кажуть, що ділянка вирубана  з метою будівництва мосту від скандального вертолітного майданчика до парку.

— Маріїнський парк та схили р.Дніпро у м.Києві є об’єктами природно-заповідного фонду, у зв’язку із чим рубка на них можлива лише з погодженням органів Мінприроди України. – пояснює заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк. — Проте, 17 травня 2013 року територіальні органи Мінприроди України припинили існування у зв’язку з реалізацією адміністративної реформи. Відповідні зміни до законодавства ще не внесені. Тому органу, що має видати дане погодження не існує, а отже  такого погодження однозначно нема.

Як повідомив «Спротиву» екологічний активіст Олексій Василюк, Національний екологічний центр звернувся до органів прокуратури з метою з’ясувати достовірні причини незаконної  вирубки.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-10-2013 8:53 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100