29.03.2024 03:12 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Львівщину очолив мент-фальсифікатор Олег Сало, який кидав на людей «Беркут»

Президент Віктор Янукович призначив Олега Сала губернатором Львівщини.

Янукович також іншим указом звільнив Віктора Шемчука з цієї посади і призначив своїм радником.

З політикою і виборами Олег Михайлович Сало завжди був тісно пов'язаний.

У 2004 році Сало керував міліцією Львівської області. За словами народного депутата Геннадія Москаля, Сало тоді щосили використовував міліцію для фальсифікації виборів, тиску на ЗМІ та громадськість. У Первомайську особисто командував «Беркутом», бійці якого побили людeй дyбинкaми і винecли з територіальної комісії cyмкy c пpoтoкoлaми. За що Сало й отримав у 2005 році дві порушені проти себе кримінальні справи: «перешкоджання здійсненню виборчого права з використанням службового становища» і «зловживання владою або службовим становищем».

Проте виявився прудким і встиг вчасно втекти, піcля чого був оголошений в міжнародний розшук.

Виплив Олег Михайлович Сало через рік. У списку Наталії Вітренко вирішив потрапити до парламенту. Депутатом не став, проте зумів вирішити питання на свою користь.

У жовтні 2006 року ГПУ повернула кримінальні справи, порушені проти Сало, у прокуратуру Львівської області для дорозслідування.

19 лютого цього року Печерський райсуд Києва ухвалив рішення припинити кримінальні справи проти Сало «у зв'язку з відсутністю в нього діях складу злочину».

У період з березня 2010 року по травень 2011 року очолював УМВС України в Рівненській області. Пізніше був радником міністра внутрішніх справ по Західному регіону України.

До призначення начальником УМВС України в Івано-Франківській області генерал-майор міліції Сало обіймав посаду першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС України.

Тим часом народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Ганна Герман вважає призначення Олега Сала головою Львівської обласної державної адміністрації одним з найбільш вдалих рішень президента у кадрових питаннях щодо Львівщини і заявляє, що «у Львові потрібна тверда рука».

Про це повідомляє прес-служба партії регіонів.

«Я думаю, що призначення Олега Сала головою Львівської обласної державної адміністрації – одне з найбільш вдалих кадрових рішень, які тільки можна було зробити стосовно Львівщини. Він сам походить зі Львівщини, дуже добре знає регіон, є надзвичайно компетентним і жорстким керівником. Це та людина, яка зможе навести порядок на Львівщині», — зауважила Герман.

За її словами, попередники Сала на посаді голови Львівської ОДА були компетентними, однак Львів потребує твердої руки.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-11-2013 18:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100