29.03.2024 14:53 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Євромайдан Сашко Положинський: Люди підуть за опозицією тільки тоді, коли її лідери будуть готові йти на кийки «беркутівців»

 

 

«Людям, нарешті, потрібно зрозуміти, що все, що відбувається в країні, залежить тільки від них. Досить вже сподіватися на опозицію…»

Про це в ефірі програми «Окрема думка» сказав Олександр Положинский, лідер гурту «Тартак», відомий співак і шоумен, відповідаючи на питання, що робити в ситуації, коли Верховна Рада не спромоглася відправити у відставку уряд Азарова.

Як відомо, під час подій 1 грудня 2013 року під адміністрацією президента Положинський був одним із тих, хто зупинив бульдозер, водій котрого намагався наїхати на колону «беркутівців», провокуючи, тим самим, небезпечну ситуацію.

«Ні про які вибори 2015 року мова йти не має. Ми повинні зараз змістити цю владу. Якщо ми зараз не поставимо свою владу – на Україні як незалежній державі можна ставити хрест», — заявив він.

Говорячи про те, чи здатна в нинішній ситуації опозиція повести за собою народ, Положинський наголосив: «За Арсенієм Яценюком люди можуть піти тільки за однієї умови. Коли він – як і інші лідери опозиції — буде готовий до кийків «беркутівців». Якщо вони зараз, у ці хвилини, очолять колони маніфестантів, якщо вони стануть попереду, якщо вони готові самі йти на барикади….»

Олександр Положинський нагадав, як повівся Арсеній Яценюк під час протестних акцій у червні минулого року, коли приймався мовний закон Колесніченка-Ківалова. «Заявивши із парламентської трибуни про початок безстрокової акції протесту, Яценюк відразу ж стрибнув у свій джип і зник….». Положинський зауважив: якщо лідери опозиції будуть продовжувати поводити себе таким чином і сьогодні, вони втратять останню довіру суспільства.

«За останні три дні, коди ситуація почала розгортатися дуже стрімко, опозиція так і не дала відповіді на питання, — що і як вона буде робити далі», — говорить співак.

«Громадяни розгублені. І тому, аби повернути довіру людей, опозиції необхідно зробити три речі. По-перше, забезпечити усім необхідним Майдан. До цього часу, ще з Євромайдану, опозиція навіть озвучку нормальну на сцені не могла забезпечити. Окрім того, для виступів поставили не накриту сцену. Це взимку! По-друге, опозиція повинна припинити будь-які перемовини із владою – якщо вона дійсно вважає, що нинішня влада – злочинна. І, по-третє, три лідери опозиції повинні, нарешті, домовитися між собою – хто із них головний і хто візьме, врешті, всю відповідальність за ситуацію в країні на себе особисто», — заявив лідер групи «Тартак».

Олександр Положинський також наголосив, що, перебуваючи останні дні серед мітингуючих, він дійшов висновку, що «у суспільстві є чимало таких, хто готовий до партизанських дій. І це – найсерйозніша пересторога усім – і владі, і опозиції. Я зрозумів, що є люди, яким вже нічого втрачати, яким назад дороги вже нема. Я зрозумів, що в суспільстві є люди, які вже реально готові до найрадикальніших дій. Вибачте за такі страшні слова , але вони вже готові вбивати. Це – найстрашніший сценарій розвитку подій. І до цього ані опозиція, ані громадські активісти, ані ми усі допустити не маємо права».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-12-2013 16:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100