19.03.2024 05:59 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сергій Пашинський – новий смотрящій від групи РосУкрЕнерго в уряді?

Смотрящім з енергетичних питань в у ряді Арсенія Яценюка визначено Сергія Пашинського. Подання про призначення Пашинсьоко віце-прем’єром, з дня на день, повинно бути подано прем’єр-міністром Арсенєм Яценюком до кінця тижня. Необхідність призначити ще одного віце-прем’єра виникли через претензії Газпрому, які Юля Тимошенко отримала через Дмитра Фірташа.

Пашинський повинен збалансувати апетити Ігоря Коломойського і Газпрому в енергетичній сфері. Коломойський виступив категорично проти плану Газпрому окупації Криму, необхідної для зміни траєкторії шляху для побудови Південного Потоку. Як підрахували експерти, новий шлях газопроводу зекономить 20 млрд доларів для російського монополіста.

Ігор Коломойський і  Дмитро Фірташ на днях обговорили ситуацію на енергетичному ринку України. Група РосУкрЕнерго вимагає від Юлії Тимошенко початку приватизації активів НАК «Нафтогаз України». Згідно домовленостей між Юлією Володимирівною і Володимиром Володимировичем, до кінця 2014 року повинна відбутись приватизація профільних активів НАК «Нафтогаз України» і ДП НАЕК «Енергоатом». Місію набути вітчизняну ГТС визначено групі Group DF.

Сергій Пашинський повинен збалансувати призначення керівників енергетичних компаній. Зокрема, Ігор Коломойський прагне залишити контроль над ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртранснафта». У плани олігарха входить набуття активів, пов’язаних з видобутком газу в Україні. Планується також перерозподілити ринок нафтопереробки та паливно-мастильних матеріалів. Зокрема, структури афілійовані з групою «Приват» планують зайняти місце енергетичної компанії «СЕПЕК» у західних та центральних областях України. Схід і південь віддадуть новоствореній енергетичній компанії, яку очолить один з помічників Сергія Пашинського.

«Роснєфть» зобов’язується транспортувати нафту зі зменшенням імпортного мита для низки нафтопереробних підприємств.
Сергій Пашинський також повинен проконтролювати новий перерозподіл угод щодо видобутку сланцевого газу. В цей час відбувається зміна власників ТзОВ «Надра Олеська» і ТзОВ «Надра Юзівська».

 

 

Віктор Суворов, для sprotiv.org

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-03-2014 9:56 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100