30.04.2024 17:14 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Путін відрізняється від Гітлера лише наявністю ядерної зброї, – The Washington Post

 

Днями колишній Держсекретар США Хілларі Клінтон порівняла Володимира Путіна з Адольфом Гітлером, чим викликала хвилю обурення в ЗМІ. Однак оглядач The Washington Post Чарльз Лейн вважає, що частково вона була права.

Журналіст проаналізував біографії президента Росії і фюрера Німеччини, і прийшов до висновку, що багато в чому вони практично ідентичні.

Юність

В юні роки Адольф Гітлер і Володимир Путін служили вітчизні і опинилися на передовій міжнародних конфліктів. Гітлер був солдатом німецької армії у Першій світовій війні, а Путін служив у КДБ СРСР у часи Холодної війни.

Обидва вони були кинуті напризволяще, коли імперії, яким вони служили, розпалися. “Гітлер у “Mein Kampf” писав, що все потемніло перед очима, коли він дізнався про капітуляцію своєї країни у Першій світовій війні. У свою чергу Путін заявляв, що розпад СРСР став найбільшою трагедією ХХ століття для російського народу”, – порівнює оглядач.

Період становлення

Він також зазначив, що постімперський хаос викликав у обох лідерів глибоку зневагу до свободи і демократії західного типу. “Опинившись у владі, і Гітлер, і Путін взялися за відновлення економіки і армії для реваншу після приниження своїх країн”, – зауважує оглядач. Він зауважує, що Путін для цього об’єднав зусилля кількох пострадянських республік. Гітлер теж спробував об’єднати сусідні з Німеччиною країни, зокрема Чехословаччину, Швейцарію, Австрію.

Відмінності

Поряд з цим, автор визнає, що аналогія між Путіним і Гітлером не повна, оскільки ними рухали різні мотиви. “Гітлер був ідеологом і харизматичним лідером руху, а Путін – пристосуванець, політичним мафіозі, який підступами проклав собі шлях до влади і тримається за неї з-за особистої вигоди”, – йдеться в статті.

Опинившись у владі, і Гітлер, і Путін взялися за відновлення економіки і армії для реваншу після приниження своїх країн.

Євразійський союз може здатися ідеєю Путіна про повернення колишньої імперії, але насправді це не його ідеологічна концепція. Гітлер, а також його суперник у СРСР, мав великі амбіції на Заході, а Путін зараз від Заходу частково залежний. Оскільки Європа досі може обрушити російську економіку.”Правда, на відміну від Гітлера, у Путіна є ядерна зброя”, – зазначив оглядач.

Гітлер був ідеологом і харизматичним лідером руху, а Путін – пристосуванець, політичних мафіозі, який підступами проклав собі шлях до влади і тримається за неї з-за особистої вигоди

У висновку Лейн пише, що Путін становить значно меншу і більш контрольовану загрозу, ніж Гітлер. Її можна стримувати, але він все ж “досить небезпечний”.

5 березня 2014 року на благодійному вечорі в Каліфорнії Клінтон провела паралелі між курсом нацистів, які “допомагали” етнічним німцям в інших країнах, і тим, що робить сучасна Росія в Криму.

“Якщо це здається знайомим, то саме це Гітлер робив у 30-х роках. Гітлер стверджував, що з етнічними німцями обходяться несправедливо. Мовляв, я повинен піти і захистити мій народ”, – стверджує Клінтон.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-03-2014 13:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100