18.04.2024 13:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кабмін Яценюка як і уряд Азарова хоче штрафувати за «неправдиву» інформацію у декларації

"Сосед новый" та Янукович

 

 

Кабмін Яценюка пропонує Раді ввести штраф до 500 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (8,5 тис гривень) за подачу завідомо неправдивих даних у декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

Про це йдеться в законопроекті № 4556, зареєстрованому в Раді 25 березня 2015 року.

Зокрема, до Кодексу про адміністративні порушення пропонується ввести норму, згідно з якою чиновник піддається штрафу від 150 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2 550-8 500 гривень) за подачу завідомо неправдивих даних у декларації про доходи.

Законопроектом також пропонується дозволити спеціальну конфіскацію майна неповнолітніх порушників або визнаних судом несамовитих громадян, звільнених у зв'язку з цим від кримінального покарання.

Водночас, пропонується вилучити з низки статей Кримінального кодексу норму про конфіскацію незаконно отриманого майна, у тому числі контрабанди.

Раніше за неправдиву інформацію у декларації уряд Азаров теж пропонував штрафувати.

У законопроекті Азарова пропонувалося запровадити відповідальність не лише за несвоєчасне подання декларації, а й за вказування в ній завідомо неправдивої інформації.

Такі дії, згідно із законопроектом, повинні каратись накладенням «штрафу від десяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян» (170-450 гривень).

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 8-04-2014 14:31 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100