19.04.2024 09:21 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Росія надсилає в Україну бойовиків, збираючи їх через військкомати, — розслідування The Guardian та Observer

 

 

З квітня через кордон з РФ на територію південно-східних областей України прибувають бойовики, які складають основу "батальйону «Схід» — збройного формування самопроголошеної ДНР для участі у військових діях проти української армії.

Як зазначає The Guardian, у квітні 65 росіян групами від 5 до 10 осіб перетнули кордон з Україною пішки, назвавши метою візиту відвідання родичів.

«Це були проросійські бойовики самопроголошеної Донецької народної республіки, які взяли в руки зброю і минулого тижня взяли участь у боях проти сил АТО», — зазначає видання.

Бойовики, що перетинають український кордон — російські ветерани бойових дій, розвідслужб і ОМОНу, утворили ядро "батальйону «Схід», пише газета.

Один з них на прізвисько «Варан» розповів, що спостерігав за подіями в Одесі «і був дуже засмучений тим, що відбувається».

За його словами, він «зателефонував до військкомату і запитав, що я можу зробити».

«Мені сказали, що люди збираються в Ростові для подальшої відправки в Україну», — заявив бойовик. При цьому він уточнив, що інформація про це була не офіційною, а «по-секрету».

За словами бойовика, багато його колег по зброї, що залишилися в РФ, відчувають «вибух патріотизму», у зв'язку з чим потік російських бійців навряд чи зменшиться: «Друзі запитують мене, як воно тут і теж хочуть приїхати».

Журналісти Observer, які побували на прикордонних переходах в Донецькій області зазначають, що прикордонники перевіряють транспортні засоби, які слідують з РФ.

Як заявив командир в одному з контрольно-пропускних пунктів, військові моніторять всі пересування протягом останніх 3 тижнів, однак МВС «самоусунулася» від дій у прикордонному районі.

Однак, незважаючи на те, що влада ввела заборону на перетин кордону чоловіками з РФ у віці від 16 до 60, кордон функціонував у старому режимі, ігноруючи цю заборону, зазначає видання.

Як відомо, раніше бійці батальйону «Схід» у Донецьку зізналися, що вони – «кадировці»  з Чечні.

Сам путінський холуй з Чечні Рамзан Кадиров, спершу заперечуючи присутність своїх бойовиків на південному сході України, заявив, що у цих регіонах таки перебувають чеченці.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 3-06-2014 16:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100