20.04.2024 18:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Медведчук «встановлює мир» на Донбасі на прохання #Порошенко

 

Залучення Медведчука до переговорів з врегулювання кризи на Донбасі відбулося з ініціативи Києва.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«На запрошення президента України Порошенка і за згодою інших учасників процесу, він  отримав статус посередника. Після зустрічей з українським президентом він попрямував на південний схід країни і став узгоджувати параметри та умови такого контакту для консультацій... Безумовно. Без згоди та ініціативності Києва тут навряд чи про щось можна було б говорити», — заявив російський міністр.

Очільник МЗС РФ не заперечує, що Кремль активно підтримує зв'язок з Медведчуком, який нібито буде відстоювати інтереси України на переговорах.

«Думаю, що Медведчука необхідно підтримувати в зусиллях, яких він докладає», — заявив Лавров.

У Донецьку 23 червня пройшли переговори щодо реалізації мирного плану президента України з врегулювання конфлікту на сході України. У зустрічі в будівлі облдержадміністрації взяли участь екс-президент Кучма, двоє представників ОБСЄ, у тому числі спеціальний представник чинного голови ОБСЄ Тальявіні, а також посол РФ Зурабов, голова «Українського вибору» Медведчук, народний депутат-регіонал Нестор Шуфрич, один з лідерів терористичної організації «ДНР» Олександр Бородай, лідер проросійського руху «Юго-Восток», нардеп-регіонал Олег Царьов. У п'ятницю, 27 червня 2014 року, пройшов другий раунд цих переговорів.

Перше засідання тристоронньої контактної групи відбулося 8 червня у Києві. Тоді Україну представляв посол у Німеччині Павло Клімкін, який нещодавно став міністром закордонних справ.

Того ж дня у прес-службі ОБСЄ заявили, що Медведчук на переговорах у Донецьку з врегулювання конфлікту на сході України представляв самопроголошені «Донецьку народну республіку» (ДНР) і «Луганську народну республіку» (ЛНР).

25 червня під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом РФ Володимиром Путіним Меркель запропонувала, щоб функції посередника для забезпечення роботи Тристоронньої контактної групи у складі Кучми, Тальявіні, Зурабова виконував Медведчук. Президент України та інші учасники розмови погодилися з її пропозицією.

Нагадаємо, що Медведчук оголосив війну Україні, після того як євромайданівці обмалювали паркан куму Путіна.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-06-2014 10:25 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100