17.04.2024 00:10 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Дартпутішенко має подякувати Гелетею та Гонтаревій

 

За даними всіх екзит-полів, Блок Порошенка, як і прогнозувалося, переміг, але результат 23-24% аж ніяк не те, на що розраховували в штабі президентської партії. На тлі впевненої «першотурової» перемоги на президентських виборах та результатів соцопитувань, які прогнозували БПП не менше 30%, сьогоднішній електоральний здобуток Петра Олексійовича виглядає більш ніж скромно. Тим більше, що конкуренти в особі «Народного фронту» не забарилися і відстали від лідера перегонів лише на 2%.

Отже, главі держави є привід всерйоз подумати над причинами своєї невпевненої перемоги і виконати «роботу над помилками». Власне, з усіх причин, що призвели до падіння рейтингів президентської партії, можна виділити три головних. По-перше, — це колишній міністр оборони Валерій Гелетей. Після Іловайської трагедії цілком очевидно, що призначення головного охоронця країни на посаду міністра оборони було хибним рішенням. Мало того, що Гелетей допустив болючу поразку під Іловайськом, своїми недолугими спробами перекласти провину на гаджети бійців та намаганнями видати трагедію з оточенням як перемогу, він остаточно переконав громадськість у власній профнепридатності. Власне, Порошенко мусив би визнати помилку одразу після Іловайська, але тягнув зі звільненням Гелетея аж до 14 жовтня. Звісно, краще пізно ніж ніколи, і рішенням повернути Гелетея у звичне крісло голови Держохорони глава держави дещо виправив ситуацію, але повністю відновити втрачене було уже неможливо.

Друга причина – це невисока явка виборців, яка сьогодні встановила черговий антирекорд. В штабі президентської партії не могли не знати електоральних настроїв і просто були зобов’язані в останні тижні виборчої кампанії провести активну кампанію, яка б мала доводити необхідність участі у голосуванні. Але такої кампанії ніхто так і не побачив.

І третя причина – це голова Національного банку України Валерія Гонтарєва. Адже обвал курсу гривні майже вдвічі виявився для простих українців найбільшим ударом після війни і тероризму. В той же час Гонтарєва за чотири місяці роботи у НБУ запам’яталася хіба що дивним рішенням про заборону продажу більше 200 доларів в одні руки, прийнятим тоді, коли валюти в обмінниках купити було неможливо взагалі. При цьому глава Нацбанку примудрилася публічно оконфузитися, безрезультатно намагаючись при журналістах придбати ці 200 доларів.

Отже, маємо дві найболючіші біди українців – війну на Сході та знецінення національної валюти. І в обох випадках кадри президента проявили себе не з найкращого боку, що і відгукнулося президенту відповідним результатом на парламентських виборах.

 

Тарас Клочко

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-10-2014 14:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100