26.04.2024 20:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Скандального заступника генпрокурора Ярема залишив на посаді

132 працівники звільнили з Генеральної прокуратури. Серед них — один із заступників генпрокурора Віталія Яреми, семеро глав обласного рівня і 30 заступників, двоє начальників головних управлінь, дев'ятеро їхніх заступників. Відповідне доручення дав президент Петро Порошенко. Ці люди потрапляють під закон про люстрацію, кажуть у відомстві. Прізвища звільнених не розголошують. Планують скоротити ще близько 450 працівників.

— Цифри у 130 осіб і навіть у 450 — це не так багато. Важливо, кого справді прибирають, треба мати й бачити список прізвищ. Бо якщо звільнили прибиральницю-пенсіонерку і включили її до цієї кількості — це не дія закону. Та й сумніви є, що названі цифри відповідають дійсності, — вважає генерал-лейтенант у відставці Віталій Максимов. — У першу чергу, в прокуратурі, МВС та інших відомствах мають звільняти керівників і їх заступників — вищі ланки. Тих, хто на 100 відсотків причетний до корупційних схем, хто працював під час режиму Віктора Януковича.

Основною проблемою дії нинішніх законів є не їх суть, а тлумачення й виконання. Останні прийняті — непогані. Але стикаємося з подвійними стандартами. Для одних виконуються, для інших — ні. Всі шукають лазєйки, як викрутитися особисто для себе. Також питання до нової влади, яка прийшла після Майдану. Нашвидкуруч попризначала чиновників — ніби, щоб замінити людей Януковича, а тепер сама ж вимагає їх люструвати.

Один із заступників генпрокурора Анатолій Даниленко нещодавно став фігурантом скандалу. На телебаченні показали сюжет про його дачу й незаконно привласнені 140 га водойм на Київщині. Проте звільнили іншого заступника — Миколу Голомшу.

— Забава в том, что последние несколько месяцев Голомша все равно был фактически уволенным. Должность занимал, но никакой нагрузки не вел, — коментує дії Генпрокуратури Денис Бігус, автор програми «Наші гроші», де вийшов сюжет.

Микола Голомша відмовляється від коментарів. У разі звільнення в рамках закону про люстрацію рішення оскаржить у суді, сказав напередодні.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-10-2014 20:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100