26.04.2024 22:40 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

В’язню режиму Януковича Олександру Канцедайлу нова влада дала новий строк

Натисніть, щоб збільшити

 

Донька знаного політв’язня Олександра Канцедайла повідомила, що Олександр отримав остаточний вирок – 13 років із конфіскацією майна.

Про це вона написала на своєму Facebook.

Нагадаємо, у 2004 році правозахисник подав позов до суду на … Віктора Януковича.

“У жовтні 2004-го тодішній прем’єр-міністр України Віктор Янукович проводив зустріч із виборцями в райцентрі Коростень Житомирщини. Місцевий пенсіонер 83-річний Володимир Ярошенко запитав, навіщо робити російську мову другою державною. Вагомих аргументів прем’єр не мав, кинув охороні “Уберите его на х…й!”.

Ярошенко подав на Януковича позов до суду. Вимагав публічно вибачитись, відшкодувати 50 тис. грн моральних збитків.

Його інтереси захищав Олександр Канцедайло. Справу виграв, Янукович публічно вибачився і заплатив компенсацію. За 4 роки Канцедайла затримали міліціонери.

— Батько по роботі тісно спів­працював із БЮТом, особисто знав депутатів Турчинова, Кожем’якіна, Волинця, — продовжує Діана.

— 7 квітня 2009-го його викрали співробітники обласного УБОЗу. Три дні вибивали зізнання в організації вбивства гендиректора товариства “ФІКО” Віктора Федорова, власника титанового заводу. Батько не витримав, підписав протокол. На відео видно, який він синій від катувань, втрачає свідомість. Питав: “Чого вішаєте нерозкрите вбивство саме на мене?”

— “Януковича пам’ятаєш?” Батько все зрозумів.

Справу про вбивство Віктора Федорова розглядає Голосіївський райсуд столиці.

29 липня 2014 року народні депутати просили передати Олександра Канцедайла їм на поруки. Суд не погодився.

— Всі попередні засідання суду були формальностями. Справу реально не розглядали, батька просто утримують у слідчому ізоляторі. Зараз хоч свідків почали допитувати. Всі кажуть, що він не причетний до вбивства. Ми думали, його випустять ще в лютому, разом із іншими політв’язнями (27 лютого Верховна Рада прийняла постанову про звільнення і повну амністію 28 осіб, яких визнали політв’язнями).

Але по справі Олександра Канцедайла не все так просто. Там доведеться карати багатьох міліціонерів, що фабрикували кримінальну справу...

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-11-2014 20:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100