20.04.2024 09:38 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Житипоновому! У Кличка підвищують вартість проїзду у метро до 5 гривень. Колаж

 

Київська адміністрація має намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого 2015 року.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на джерело в КМДА.

За словами співрозмовника агентства, до 1 грудня столична влада має намір винести на громадське обговорення питання підвищення вартості проїзду. Воно триватиме, згідно зі встановленими нормами, 2 місяці до 1 лютого, після чого буде прийнято відповідне рішення.

При цьому питання підвищення вартості проїзду торкнеться не тільки КП «Київський метрополітен», а й інших видів громадського міського транспорту, зокрема КП «Київпастранс».

Що стосується вартості проїзду в метрополітені, за попередніми економічно обґрунтованим оцінками, одна поїздка коштуватиме не менше 5 гривень.

Якщо городянин регулярно користується послугами столичної підземки – вартість разової поїздки за проїзним квитком становитиме 3 гривні.

Пільгові категорії населення столиці зможуть скористатися правом безкоштовного проїзду за карткою киянина.

12 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада буде змушена підняти вартість проїзду у столиці.

До того Кличко вже неодноразово заявляв, що у столиці треба підняти вартість проїзду. Так, перша заява пролунала ще у червні.

Згодом міські чиновники виступили за підвищення вартості проїзду у громадському транспорті столиці до 3 гривень уже з осені 2014 року.

3 вересня Кличко заявив, що очікує підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті,  21 вересня мер заявив, що проїзд у метро подорожчає вже найближчим часом.

Також Кличко заявив, що міська влада планує підняти вартість проїзду в міській електричці, мовляв, собівартість поїздки уже становить 9 гривень.

У свою чергу голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ Олександр Клюс заявив, що вартість проїзду у підземці зросте з 2 до 3,5 гривні з 1 січня 2015 року.

Як відомо, КП «Київський метрополітен» уже почав готуватися до переходу на нові тарифи. Зокрема, з 1 листопада введено нові проїзні квитки.

Також підземка повністю переходить на автоматизовану систему проходу пасажирів, а жетони будуть поступово вилучені з обігу.

Жетони в касах вже не продають на станції «Поштова площа», «Кловська», «Театральна» та одному з вестибюлів станції «Героїв Дніпра».

На станціях «Деміївська» та «Голосіївська» взагалі закрили каси.

Станом на 17 листопада проїзд у метро коштує 2 гривні, у наземному транспорті — трамваї, автобусі, тролейбусі — 1,5 гривні.

Навесні 2014 року подорожчав проїзд у маршрутках, зокрема, і тих, які обслуговує «Київпастранс». З 10 квітня поїздка у маршрутному таксі обходиться у 3,5-4 гривні.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-11-2014 19:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100