20.04.2024 03:57 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Найкривавіший міністр МВС Віталій Захарченко з усієї сили тримається за родовище золота. Схема

 

 

 

Вищий господарський суд України 6 листопада 2014 року визнав незаконними рішення судів про передачу відвалів Мужіївського золоторудного родовища ТОВ «Карпатська рудна компанія», близькій до екс-міністра МВС Віталія Захарченка. Справу направлено на новий розгляд у Львівський апеляційний господарський суд.

«Карпатська рудна компанія» отримала ці відвали у Закарпатській області за рішенням суду у серпні 2013 року. Передача відбулася завдяки спеціальному дозволу на розробку родовища, який має ця компанія. Вищий суд встановив нез’ясованість ряду обставин судами при вирішенні рішень на користь «Карпатської рудної компанії», зокрема того, хто є власником відвалів і має право передавати їх стороннім особам.

Відтак «Карпатська рудна компанія» за результатами нового розгляду справи може втратити право розпоряджатись відвалами. Разом з тим компанія продовжила судову боротьбу за ліцензію, на підставі якої вона взагалі веде діяльність на золоторудному родовищі. 24 жовтня 2014 р.

Закарпатський окружний адміністративний суд частково задовольнив скаргу фірми. Скарга стосувалася того, що Держгеонадра не внесла змін до спецдозволу у зв’язку з реорганізацією ТОВ у ПрАТ. Суд визнав дії Держгеонадр протиправною бездіяльністю, оскільки фірма держслужба повернула заяву про зміни без вмотивованої відмови. Але суд не став змушувати Держгеонадра внести зміни до ліцензії, залишивши це питання на розсуд держслужби.

Зараз, за даними ДНВП «Геоінформ України», вказана ліцензія є дійсною і її строк закінчується у березні 2017 року. Нагадаємо, що цього року ліцензію «Карпатська рудної компанії» було припинено за результатами перевірки Держгеонадр. Половина приписів держслужби були скасовані судом ще 11 червня цього року, інформує сайт Наші гроші.

Територія Мужіївського родовища площею 41,7 га перебуває в оренді ТОВ «Закарпатполіметали» на період до 2053 року. «Закарпатполіметали» засноване державною АК «Українські поліметали». Однак з 2007 року підприємство припинило роботу через фінансові труднощі. З 2010 року ТОВ «Закарпатполіметали» перебуває в стані припинення за судовим рішенням про банкрутство. З метою відновлення платоспроможності «Закарпатполіметали» почало розпродувати майно, яке також скуповували фірми близькі Захарченку. 20 січня 2014 року через аукціон «Закарпатполіметали» продало комплекси будівель на суму 5,25 млн грн. Покупцями стали «Карпатська рудна компанія» і «ГГП «Бріком». Це був повторний аукціон. Відомо, що при першій спробі продажу цілісний майновий комплекс оцінили в 37,48 млн грн. Однак аукціон не відбувся через відсутність учасників. Господарський суд Закарпатської області 4 липня 2014 року визнав недійсними результати згаданого аукціону. Встановлено, що при продажі було порушено Закон про банкрутство в частині ціни на майно. При повторному аукціоні вартість майна була зменшена більше ніж на 20%, як того вимагає Закон про банкрутство. Незадовго після того прокуратура Закарпатської області повідомила про кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння майном «Закарпатполіметали». Про перебіг кримінальної справи поки нічого невідомо.

«Карпатська рудна компанія» сьогодні працює у формі ПрАТ. Офіційно її засновниками є Валерій Бредихін і ТОВ «ГГП «Бріком», директором якого також є Бредихін. Валерій Бредихін мав спільну фірму «Линкруст» з дружиною Захарченка Людмилою. Крім того, Бредихін разом із екс-главою МВС Віталієм Захарченком володіють товарним знаком «Трибушани».

 

 

Натисніть, щоб збільшити

Юлія Турбаєвська, Національне бюро розслідувань України

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-11-2014 13:20 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100