29.03.2024 09:46 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

«Любі друзі» Порошенка приватизують землю біля адміністрації президента. Фото

Київська міська рада оприлюднила проект рішення про передачу Олександрі Мартиновській у приватну власність земельної ділянки на вул.Лютеранській 19-б.

Про це пише сайт «Наші гроші».

Як зазначає видання, ділянку передають для будівництва і обслуговування жилого будинку. Площа ділянки становить близько 0,045 га.

Водночас триповерховий будинок на Лютеранській 19-б виставлено на продаж за ціною 3,2 млн доларів, пише видання.

Повідомляється, що він має площу 700 м2 і потребує реконструкції. Власником будинку є фізособа. Також вказано, що земля 0,045 га під будинком вже приватизована.

Згідно зі ст.121 Земельного кодексу, громадяни мають право на безоплатну передачу їм у власність земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) – у містах не більше 0,10 га.

Про те, як було придбано сам будинок на вул.Лютеранській 19-б у відкритих джерелах нема інформації.

Дане приміщення намагаються продати щонайменше з жовтня 2013 року. Тоді оголошення розміщувало ПП «Оптимус Груп», зареєстроване в одній квартирі з ТОВ «Агроветпостач» Олександри Мартиновської та Лідії Мартиновської (мати). «Оптимус Груп» працює як агентство нерухомості. Його засновниками значаться Віталій Панич і Олександр Овсюк, останній є партнером Мартиновських по ТОВ «Аструм».

 

 

 

Олександра Мартиновська є донькою Валерія Мартиновського, колишнього народного депутата (1998—2006 рр.), радника прем’єр-міністра Юлії Тимошенко у 2008 році, помічника і радника прем’єр-міністра Павла Лазаренка у 1996—1997 рр.

У 2000—2005 рр. Мартиновський очолював Дніпропетровську обласну організацію Народної партії.

Також Мартиновський був головою правління Дніпровського крохмалопатокового комбінату.

За даними Smida, у 2002—2006 рр. акціонерами комбінату були ТОВ «Асоціація крахмалопродукт», яке очолює Анатолій Переведенцев, тесть президента України Петра Порошенка, а також ТОВ «Агроветпостачання», співзасновницею якого була Олександра Бабко, прописана в одній квартирі з родиною Мартиновських.

Крім того, у 2001 році засновано «Благодійний фонд Валерія Мартиновського і Петра Порошенка». Свого часу Мартиновський назвав Порошенка своїм хорошим другом.

У 2007 році головним акціонером комбінату залишилась «Асоціація крахмалопродукт» (93,5%). Протягом 2007—2009 рр. засновницею асоціації значилась Лідія Мартиновська (дружина Валерія). Директором весь цей час був тесть Порошенка — Анатолій Переведенцев. У 2009 році учасником товариства «Асоціація крахмалопродукт» став фонд «Прайм Ессетс кепітал» Петра Порошенка.

З квітня 2011 року майже 99% акцій комбінату оформлено на «Прайм Ессетс кепітал».

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-11-2014 15:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100