26.04.2024 17:56 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Уряд Яценюка грабуватиме українців новим 10% збором на імпорт товарів. Рада проголосувала законопроект за основу

 

 

Верховна Рада підтримала за основу урядовий законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України», який пропонує ввести додатковий збір на імпортні товари. За грабіжницьку ініціативу ценюка – проголосували 237 кнопкодавів.

За словами міністра фінансів Наталії Яресько, цей закон – захід тимчасовий, «і це не порушує наших жодних домовленостей з ЄС».

Перед голосуванням, низка депутатів висловлювалися проти прийняття цього законопроекту. Як наголосили у «Самопомочі» «ми готові в 1 читанні проголосувати, але ви, пані Яресько, берете під особисту відповідальність нашу взаємодію з СОТ».

Як прокоментував питання економічний експерт Борис Кушнірук у студії Громадського телебачення, згідно вимогам СОТ можна тимчасово підвищувати митний тариф. Однак «це ілюзія, що на цьому можна заробити».

«Коли девальвує національна валюта – десь на 300%, це означає, що у вас удвічі здорожчав імпорт. Він сам собі вже створив умови для значно меншого потрапляння на ринок», – наголосив Кушнірук.

Відповідно до законопроекту, з січня 2015 імпорт продовольчих товарів (товарні групи 1-24, згідно УКТЗЕД) обкладається додатковим збором 10%, решта товарів (групи 25-97) — за ставкою 5%. Крім того, ставка 10% вводиться для товарів, що ввозяться громадянами на територію України.

Під категорію життєво необхідних товарів, на які додатковий збір не поширюється, потрапляють природний газ, енергетичне вугілля, паливо для АЕС, нафта і нафтопродукти, банкноти і банківські метали, гуманітарна допомога.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-12-2014 15:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100