19.03.2024 04:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Судова реформа Порошенка виявилася плагіатом закона Портнова на 92,3%. Подробиці

Назви розділів, глав статей проекту нової редакції Закону про судоустрій і статус суддів, пропонованого президентським законопроектом №1656 «Про забезпечення права на справедливий суд», на 92,3% запозичені з чинного закону.

Відповідний висновок дало Експертне бюро з питань інтелектуальної власності. Витяг з висновку оприлюднила на своїй сторінці у Фейсбуці керівник ГО «Європейська правозахисна спілка» Марина Паринова, за зверненням якої і проводилося дослідження.

Нагадаємо, чинний закон про судоустрій і статус суддів було ухвалено у 2010 році. Як відомо, його проект готувався юридичною командою екс-першого заступника глави адміністрації президента Андрія Портнова.

Дослідження в Експертному бюро з питань інтелектуальної власності проводилося спеціалістом у сфері авторських прав Наталією Мещеряковою, яка має вищу філологічну та юридичну освіту, вищу освіту у сфері інтелектуальної власності та стаж експертної роботи з 2006 року.

Сама М.Паринова так прокоментувала отримані висновки: «Президентська судова реформа списана в закона Портнова. Незалежний експерт встановив, що 92,3% закону запозичене у старої влади.

Нова редакція закону про судоустрій з прийнятого в першому читанні законопроекту N1656 «Про забезпечення права на справедливий суд» багато в чому повторює нині чинний закон, прийнятий в 2010 році. Логіка і структура старого закону повністю збережені», повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 15-01-2015 21:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100