23.04.2024 20:29 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

На Донеччині Порошенко поставив «смотрящого», що був пов’язаний з рашистом Безлером

 

 

Розділена фронтами Донецька область сьогодні є територією повної безпросвітності. Спостерігаючи щоденний потік контрабанди з бандитських «республік», а також сумнівних «смотрящих», які прийшли на зміну поваленим авторитетам, жителі Донеччини цілком резонно ставлять собі питання: «А що змінилося?», і не знаходять на нього відповіді.

Про це йдеться в статті донецького журналіста Станіслава Кметя на «Українській правді».

Як зазначається у публікації, у Донецькій області по один бік боїв – економічний параліч, убогість і нічим не обмежена диктатура мародерів-беззаконників. По інший – корупція, занепад і влада старих кримінальних кланів під новим дахом.

Жителі Донбасу, чиє ставлення до життя дещо відрізняється від рабського фаталізму, відчувають себе в цій ситуації немов між двох вогнів. Вони все більше розчаровуються в новій владі, бачачи її безпорадність у «донецькому питанні».

«Здавалося б, трагічні події, що спричинили загибель тисяч людей, повинні були привести до радикальних перетворень на Сході. Але українська частина Донецької області сьогодні живе за стандартами 2013 року. Після весняного струсу тут запанувала колишня «стабільність» в гіршому розумінні цього слова», – пише автор.

Він зазначає, що не так давно, в середині січня, губернатор Донецької області Олександр Кіхтенко відзначив на своїй посаді перші 100 днів роботи. На заході, де глава області зачитував доповідь, приурочену до цієї події, були присутні мери міст і голови районних адміністрацій з районів, підконтрольних владі.

Мери Дружківки, Авдіївки, Дзержинська, які у квітні-травні співпрацювали з сепаратистами, вельми комфортно почували себе в тилу української армії. Активні учасники антиукраїнських мітингів ходили по коридорах Краматорської міськради, тиснули один одному руки й аплодували губернатору, ніби нічого не сталося.

«Не вистачало на урочистому заході хіба що Нелі Штепи зі Слов’янська, яку чомусь призначили в Донецькій області головною сепаратисткою. Навряд чи хтось сьогодні може пояснити, чому Штепа перебуває за ґратами, а її колега з Дружківки Валерій Гнатенко, який навесні закликав громадян до антиконституційних дій під прапорами «ДНР», обіймається з губернатором і залишається на своєму посту», – зазначається у статті.

Журналіст додає, що впадала в очі і близькість до губернатора ще однієї людини, побічно пов’язаної з сепаратистами – народного депутата Артура Герасимова, який у 2012 році співпрацював з польовим командиром «ДНР» Ігорем Безлером. У залі Герасимов сидів по праву руку від Кіхтенка і весь час про щось з ним перемовлявся.

Співрозмовники в Донецькій ОДА називають Герасимова новим «смотрящим» по Донецькій області від президента Петра Порошенка.

За словами співробітників ОДА, Герасимов багато часу проводить в Краматорську. Особливу увагу приділяючи питанню формування бюджету області, він називає себе «людиною президента» і має безпосередній вплив на губернатора.

Як йдеться у статті, у 2012 Ігор Безлер – у той час ще не терорист, а всього лише відставний військовий і колишній керівник ритуальної служби КП «Простір», – відповідав за безпеку Герасимова в Горлівці, і це підтвердив соратник Герасимова Володимир Піддубний.

«Цікаво, що на всі питання журналістів про співпрацю з Безлером, Герасимов відповідав, що «Бєс» всього-на-всього тиждень пропрацював у нього водієм і ні за яку безпеку не відповідав, – додає автор публікації. – Чому Герасимов так незграбно відхрещується від факту співпраці з Безлером замість того, щоб сказати правду, не ясно. Зрештою, два роки тому «Бєс» та його друзі ще не були небезпечними терористами, і Герасимов міг не знати, з ким має справу. Можливо, співпраця не обмежувалося тільки 2012 роком?».

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 20-01-2015 20:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100