16.04.2024 18:08 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Квіташвілі забрехався: 38 тис. 95 дол – рiчний хабар пересiчного лікаря

38 тис 95 дол.! Рівно стільки в середньому бере хабарів на рік український лікар. Це заявив міністр охорони Олександр Квіташвілі.

Якщо чесно, то він це сказав дещо закамуфльованіше. «Пациенты украинских больниц вынуждены ежегодно платить врачам 8-10 млрд долларов», — ось ці його слова розтиражували днями майже всі українські ЗМІ.

Якщо просто жонглювати отими мільярдами, то вони виглядають «красиво». Але треба взяти калькулятор, і тоді слова міністра виглядають дещо інакше. Дивіться самі:  у країні близько 210 тис. лікарів.

Більш точно порахувати складно, бо у цій царині статистика дуже інертна.

Так ось, ділимо 8 млрд. дол. на 210 тис. лікарів і отримуємо 38 тис. 95 дол. Це середній хабарницький дохід на один лікарський халат. Якщо припустити, що у сільських лікарнях зубожілі аграрії засовують у кишені «послідовникам Гіпократа» дещо менше доларів, то логічно припустити, що у великих містах всякі там професори та доктори наук є мультимільйонерами.

Як і медсестри, які, певно, «колядують» на рік до 2 млрд. дол.

Маячня!!!

Міністр охорони здоров’я давно вже славиться звичкою піаритися. Мені не раз видавалося, що він бере цифри зі стелі, але роблячи ось цю заяву, ліва півкуля мозку Квіташвілі явно вступила в когнітивний дисонанс з правою, а фантазія міністра – з його логікою.

Яких  реформ варто чекати від міністра, який мочить відверту дурню?!

 

Орест Сохар, шеф-редактор «Обозревателя»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-02-2015 21:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100