19.04.2024 19:18 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Швейцарії розслідують кримінальну справу проти Миколи Мартиненка з банди Яценюка

Федеральна прокуратура Швейцарії звернулася до України та Чехії із запитом про надання правової допомоги у рамках розслідування кримінальної справи проти Миколи Мартиненка, який підозрюється у корупції.

Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на відповідь Федеральної прокуратури, «з 2013 року проводиться розслідування кримінальної справи проти громадянина України за підозрою у підкупі іноземних чиновників».

У відомстві підтвердили, що підозрюваним у цій справі є народний депутат з фракції Яценюка Микола Мартиненко.

«У рамках цього розслідування Федеральна прокуратура Швейцарії звернулась до правоохоронних органів Чехії і України із запитом про надання правової допомоги», — зазначили у прокуратурі Швейцарії.

Як відомо, у березні нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко повідомив, що у Швейцарії порушено кримінальну справу проти депутата від «Народного фронту» Миколи Мартиненка.

Наприкінці грудня 2014 року чеська газета Pravo повідомила, що справу в Швейцарії відкрито проти Мартиненка за отримання хабаря від компанії-постачальника обладнання для атомних електростанцій Skoda JS, де пізніше було проведено обшук.

Журналісти швейцарської газети SonntagsZeitung з'ясували, що Мартиненко підозрюється в отриманні хабаря в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках в банку Hottinger в Швейцарії. Там керівництво фінустанови помітило підозрілі транзакції та поскаржилося правоохоронцям.

За документами, гроші були спрямовані на рахунки Мартиненка за «договорами про консультування».

Справа проти Мартиненка була порушена 15 серпня 2013 року. Восени 2014 року депутат навіть був запрошений на допит до Швейцарії, яка гарантувала йому безпечний в'їзд до країни, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-05-2015 18:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100