19.03.2024 05:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Порошенко призначив у СБУ головним слідчим «недолюстрованого» Григорія Остафійчука

Президент Петро Порошенко призначив головним слідчим СБУ Григорія Остафійчука, який не тільки підпадає під люстрацію, але й має непояснені доходи.

Про це йдеться у заяві Громадського люстраційного комітету, повідомляє sprotiv.org.

У повідомлені зазначається, що наказом, опублікованим у вівторок на сайті глави держави, Порошенко призначив начальником Головного слідчого управління Служби безпеки України прокурора часів Януковича, який підпадає під заборону працювати на держслужбі протягом 10 років.

«Більше того, в Остафійчука є доходи та майно, які він не може пояснити. Хоча декларації самого Остафійчука на сайті ГПУ немає, про це свідчить декларація його дружини, в якій вказано 2,39 мільйонів непояснених доходів і велика кількість нерухомого майна, записаних на родину», — повідомили у Громадському люстраційному комітеті.

У заяві зазначається, що дружина Остафійчука працює в ГПУ заступником начальника Головного управління кадрів, тобто, структури, яка бере безпосередню участь у люстраційній перевірці працівників Генпрокуратури.

«Григорій Остафійчук — це приклад саботажу очищення влади всіма державними органами, починаючи з глави держави. Президент грубо порушив люстраційний закон, призначивши Григорія Остафічука, ГПУ — опублікувавши неправдиві висновки про результати його перевірки, а ДФС — надавши позитивний висновок оцінці майна чиновника», — заявила Олександра Дрік, голова Громадського люстраційного комітету.

"Більше того, Генеральна прокуратура, як відповідала за проведення люстраційної перевірки новопризначеного Остафійчука, спробувала приховати свої неправдиві висновки, якими визначила, що "до Остафійчука Г.В. не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», — зазначається у заяві.

«Під час власної перевірки активісти Громадського люстраційного комітету виявили, що з сайту ГПУ зникли висновки про результати перевірки, які ще сьогодні зранку можна було знайти за пошуком. Проте, як видно зі скріншоту, пам’ять про відповідну сторінку зберегла пошукова система Google», — вказано у заяві.

Активісти закликають президента звільнити Остафійчука.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-06-2015 12:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Комментарии запрещены.

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100