28.03.2024 12:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ганну Гопко звинувачують у знищенні дрібного пивного бізнесу

Депутата від «Самопомочі» Ганну Гопко приватні підприємці, що займаються пивоварним дрібним бізнесом, звинувачують у знищенні маленьких пивоварень, повідомляє sprotiv.org.

Судячи з коментарів в соціальних мережах, дрібні підприємці відчули всю суть конкуренції, яка, за твердженням прихильників капіталізму, веде до прогресу.

«Дякуючи «пивній» реформі Hanna Hopko, сьогодні закрились десятки тисяч дрібних підприємців та більше сотні сімейних пивоварень. Цікаво, що робитимуть пивні ресторани, які мають власне виготовлення пива.

Я сьогодні закрив дві точки. Одну, яку відкрив 03.05.2000 року – маленьку крамничку, яка підтримувала штани спочатку мені, потім моїй мамі, коли я був в Італії, а потім і далі мені, коли повернувся. І друга точка у Франківську, яку відкрив 01.09.2013 року – там був невеличкий фаст-фуд. Без роботи залишилось 6 чоловік, мені жаль, але по-іншому не може бути. Для того, щоб продовжувати працювати, потрібно було на кожну точку по ліцензії та по касовому апарату, а також бухгалтер, який би слідкував і вів усі книжки, довідки, акти, звіти, які потрібні нашій “реформованій” податковій. Для того щоб купити ліцензію треба заплатити 8000 грн у рік, касовий 5000 грн і щомісячні додаткові витрати 1000 грн. Думаю, що тупі реформатори розраховували, що люди будуть платити ці кошти, а не закриватись.

І це ще не все, ще півроку тому я привіз з-закордону обладнання для власного виробництва пива. Тобто, мініпивоварню для нашого пабу, але згідно теперішніх реформованих правил, для того, щоб варити власне пиво у пабі, нам потрібно заплатити 500 тис. грн у рік.

Шановне панство, можете щиро подякувати за ту дорогу мочу, яку тепер будете вживати під великими торговими марками такими, як: «львівське», «оболонь», «чернігівське», «першаприватна», «рогань». Ці гіганти виробництва бурди, яка ніколи не кисне, можуть заплатити будь-які гроші. А ті, хто робили справжній напій, вартий називатися пивом малими літражами, тепер вимушені будуть закритися. Не говорю про тисячі крамниць і сотні тисяч людей без роботи.

Ось такі реформи», – написав на своїй сторінці у Facebook підприємець Роман Критко.

Нагадаємо, що з 1 липня 2015 hjre увійшов в силу новий драконівський закон № 71-VIII, який був прийнятий ще 28 грудня 2014 року і за яким пиво тепер прирівнюється до алкогольного продукту з відповідним оподаткуванням.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 2-07-2015 8:50 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100